Cărți

O clipă de viață de Lucrian Cluc

O clipă de viață este prima carte a lui Cristi Hatschner, cunoscut în rândul bloggerilor drept „Cluc„. Am avut plăcerea să îl cunosc virtual în competiția Superblog și ulterior la Gala Superblog, despre care am scris pe primul meu blog HR Passion.

Cartea O clipă de viață este sinteza intre cele doua pasiuni pe care le are Cristi: pe de o parte ingineria, care ii este și profesie și pe de alta parte pasiunea de a scrie.

Veți remarca latura de inginer din modul în care construiește personajele și mai ales intriga super captivanta. Ii veți remarca firea tăcută si sensibila din atenția pe care le-o oferă, mai ales celor celor mici, copiilor.

Cartea O clipă de viață este despre cei mici maturizati prea devreme.

Caci este în primul rand despre cei mici, care devin „mari” in urma unor evenimente traumatizante.

Astfel, Cora ajunge om de baza în Politie, după ce, copil fiind, asista la uciderea mamei sale. Cu perspicacitatea și inteligenta sa, descoperă indicii semnificative lăsate de criminali pe corpurile victimelor, evidentiindu-se chiar și în fata colegilor mai experimentati din domeniu.

Petru, „complice” și el la sacrificarea unui animal de către tatăl sau, descoperă ulterior ca acesta este acuzat și închis pentru ca ar fi omorât un om „cu toporul”. Din dorința de a dovedi nevinovăția tatălui, el pătrunde în profunzime tainele justiției la Facultatea de Drept. Il are profesor pe Mircea, un profesor recunoscut pentru exigenta sa, unde și cel mai valoros student ia doar un opt.

La polul opus imaginii oarecum „angelice” pe care autorul cărții O clipă de viață, o creionează Corei, se află Carmina. Ea este fructul unei iubiri ascunse între un mafiot italian și mama ei, angajata la o fabrica din România. Ascensiunea ei în carieră nu este împinsă sau provocată de un eveniment traumatizant, ci de relațiile mamei sale cu oameni influenți. Datorită acestora, intra la Facultatea de Drept pe „pile”, dar în viata e important nu doar „cum ajungi în vârf, ci și cum te mentii”.

Drept urmare, în urma relației cu profesorul Mircea, (nu doar profesionala, ci și personala), pătrunde esenta justiției. Ea descoperă că dreptatea este de fapt relativa și influențată de cine are puterea.

„Trecutul influențează viitorul și ne organizează prezentul”

Pornind de la motto-ul cărții O clipă de viață, „trecutul influențează viitorul și organizează prezentul”, va invit sa descoperiți legătura între cele patru personaje și o carte atât de captivanta ca o citești pe nerăsuflate. Eu am citit-o aseară in câteva ore.

Cum ziceam într-un articol anterior, menirea noastra, a bloggerilor, este sa facem lumea mai buna și Cristi reușește asta punând cu meșteșug și talent ingineresc cuvinte pe sârmă!

Citiți cartea și va aștept sa comentam împreună destinele celor patru personaje!

14 gânduri despre „O clipă de viață de Lucrian Cluc”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.