Când tehnologia schimbă lumea în bine
Branduri & Interviuri & Modele de viata

Când tehnologia schimbă lumea în bine

Mi-a plăcut dintotdeauna sa fiu în pas cu tehnologia, drept urmare nu m-am dat în laturi sa învăț programe noi, sa încerc aparate, telefoane noi șamd. Nu pot sa nu ma bucur când tehnologia schimbă lumea în bine, dincolo de aspectele comerciale sau scopul de a obține profit cât mai mare.

Asa am dat peste noul Huawei Mate 20 Pro, ale cărui beneficii nu se rezuma doar la poze faine, excelente pentru a fi puse pe Instagram sau un display atractiv, ci ajuta nevăzătorii sa fie mai bine conectați la lumea din jurul lor.

Astfel, noul Huawei Mate 20 Pro conține o aplicație care „citește și traduce” 7 emotii umane. Folosind camerele principale, aplicația scanează fata persoanei care interactioneaza cu un nevăzător și procesează, transforma informația în sunet redat în căști sau pe telefon, fără sa fie nevoie nici măcar de conexiune la internet.

Aplicația a fost elaborata gratie colaborărilor cu Asociația Nevăzătorilor din Polonia și mai ales cu Tomasz Bilecki, Sound Designer și totodată compozitor nevăzător. Telefonul a fost dotat și cu o husa speciala 3D, ce poate fi comandata și pe spaceways.com

Desemnat de Forbes unul dintre cei mai influenți 10 tineri sub 30 de ani din EUROPA, Cornel Amariei are 50 de idei in curs de brevetare și lucrează intens ca pana în 2020 sa fie gata o pereche de ochelari pentru nevăzători, ce ii va ajuta sa se descurce singuri. Ambii părinți au handicap locomotor, ceea ce ar fi putut fi nu doar imbold, ci și piedica pentru el. Ar fi putut sa vadă viata mai mult în tonuri de gri și negru, ar fi putut sa blameze pe unii și pe alții, dar el a ales calea demnității, muncii și convertirii raului în bine.

Când tehnologia schimbă lumea în bine, este o dovadă că am revenit la ceea ce ne face cu adevărat umani – grija, empatia, dorința de a ne ajuta, împărtășirea emoțiilor.

Avem nevoie de oameni model, cu viziune, care vad in tehnologie posibilitatea de a schimba în bine viata celor care au avut neșansa de a nu se bucura de toată frumusețea ei.

Fii și tu schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume!

6 gânduri despre „Când tehnologia schimbă lumea în bine”

 1. Apreciez oamenii care isi depasesc conditia.
  De cele mai multe ori telefoanele moderne ma depasesc tehnologic. Le invat si eu cand se strica de tot si trebuie un alt telefon.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Și mie îmi plac telefoanele lor. Acum am Huawei p20 lite și sunt foarte mulțumită. Mulți ani nu am dar Samsung pe nimic, dar acum mi-am făcut curaj și sunt foarte încântată.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Super interesant si util, dar exista si un dar. Vorbim de oameni inteligenti si educati, care nu au ei insisi handicapuri. Citeam insa ca un baiat fara o mana si-a construit singur un brat robotic rudimentar, deci dar din dar se face rai.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Tehnologia e aliatul nostru, nu înțeleg de ce unii o văd drept un soi de strigoi de care fug. Sigur, e o linie fină între a fi un utilizator și un dependent, dar dacă știi să utilizezi tehnologia într-un mod smart, diminuezi șansele de a deveni prizonierul ei. Cel puțin așa cred eu. P.S. Foarte utilă aplicația de care ai scris!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.