Relatii

Votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa mearga

Votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa meargă nu este un titlu despre ce se întâmplă azi, despre România și alegerile europarlamentare, referendum, deși as numi ziua drept un moment istoric pentru viitorul acestei tari. Pentru ca da, avem nevoie de oameni onești, care sa evidențieze valoarea și sa închidă cu lacate grele nedreptatea, hoția, crima și mizeria umana.

Articolul meu Votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa meargă este de fapt despre relații, despre negociere. Dintr-o paleta de culori, o combinație din care sa rezulte „griul” este cea mai potrivita pentru viata. Nimic nu este pur, nimic nu este transparent 100%, nimic nu este corect sau drept 100% in viata pentru ca noi oamenii suntem imperfecti și cream lucruri după chipul și asemanarea noastră.

Întrebarea cheie într-o relație: Votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa meargă?

Ca atare într-o relație, fie ea de cuplu sau nu, când lucrurile o iau la vale, nu se întâmplă pentru ca unul e Diavolul și cealalt Îngerul, pentru ca unul e vinovat și celalalt nevinovat, chiar și atunci când vorbim de înșelat. Sunt nuanțe, sunt greșeli de ambele părți, doar ca unul o comite mai rău și altul mai puțin.

Pana sa ajungem la o etapa atât de grava, exista niște simptome care prevestesc ceva rău, dar pe care suntem prea grăbiți sa le luam în calcul. De exemplu votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa meargă e un simptom.

Mulți oameni, chit că sunt femei sau bărbați, simt nevoia sa demonstreze neapărat ca au dreptate. Vin cu tot armamentul de argumente logice, îți zic la punct și virgula tot ce ai greșit, adică votează cu dreptatea. Dar, în înverșunarea lor, uita ceva esential: ca dreptate absoluta nu exista, ca exista perspective diferite și ca fiecare are dreptate în felul lui.

Costul de oportunitate al dreptății

Și asa cum orice lucru pe care alegi sa îl faci sau nu are un cost de oportunitate, asa și o relație are costul ei. Dacă la întrebarea: Votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa meargă? ai alege a doua varianta, ai fi mai câștigat. În loc sa îți folosești raționalul la maxim sa demonstrezi dreptatea, în loc sa fii satisfăcut ca celalalt a fost de acord cu tine, lasă inima sa vorbească.

Ea te va sfătui sa faci lucrurile sa meargă, adică sa alegi o cale de mijloc, sa găsești o soluție potrivita pentru amândoi, astfel încât seara sa va prindă îmbrățișați, contopindu-va in sărutări, mângâieri și multa afecțiune.

Nu înseamnă că ai dat celuilalt câștig de cauza, nu înseamnă să îți negi toate sentimentele și sa închizi gura de fiecare data, acumulând frustrări. Înseamnă să gândești relația și mai ales consecințele pe termen lung ale alegerii – a demonstra dreptatea și a a găsi soluții, sa identifici speța pentru care merita sa dovedești ca ai dreptate.

Drumul de la inima la inima trece prin firul rațiunii foarte puțin

Drumul de la inima la inima trece prin firul rațiunii foarte puțin si nu are nevoie de lupte pentru putere, pentru dominație în relație. Dacă apar astfel de dispute și la pachet cu întrebarea: Votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa meargă, poate ca pe drum s-au strecurat multe pietre, moloz si nu mai vezi, nu mai simți bătaia celeilalte inimi.

Dacă te întrebi cum faci sa cureți drumul, cu răbdare și folosind ratiunea pentru a înțelege rolul fiecărei pietre și cum o poți îndepărta din drumul celor doua inimi. Lasă-le sa bata, sa ajungă una la alta și votează atunci când contează!

5 gânduri despre „Votez cu dreptatea sau fac lucrurile sa mearga”

  1. Intr-adevar, nu exista dreptatea absoluta. O relatie mie mi se pare ca e in mare parte si despre compromisuri. Trebuie sa ne folosim inima, dar sa si gandim rational, sa stim cat e prea mult… Sunt multe de spus pe tema asta.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.