Relatii

Totul e confuz. Minte de bărbat

Un fum gros acoperă totul. A apărut și el si și-a aprins o țigară. Fumul se ridica pana în tavan și formează un paravan între ei. Fiecare asculta tăcerea și respirația celuilalt. Nu îndrăzneste niciunul din ei sa deschidă gura, pentru ca totul e confuz.

Exista multe cuvinte nespuse, multe răni deschise, multe semne de întrebare și un pact al păcii, în fapt o teama de confruntare. Dacă ar fi fost femei, ar fi fost mai ușor – una dintre ele ar fi erupt ca un vulcan, ar fi scos toată lava din suflet si s-ar mai fi rupt din pânză asta groasa de ceata.

Dar ca bărbat totul e dificil și mai ales totul e confuz. Simți ca te doare, dar ești prea orgolios sa spui ca e ceva, simți un amalgam de sentimente, mai ales furie dar bunul simt te împiedică sa sari la bătaie. De multe ori ai senzația ca atunci când cunoști un om, nimic nu te poate surprinde, ca știi exact ce ii place, ce nu, care e zona de confort șamd. Dar se întâmplă un lucru mărunt și dintr-o data parca nu îl recunoști.

Atunci a fost doar un mesaj din partea ei. Părea ușor copilăresc, dar ai înțeles foarte repede ca nu este genul ala de mesaj de prietenie. Ai încercat sa umpli paharul cu scuze, când pentru ea, când pentru el, dar viermele suspiciunii, odată ce a pătruns în minte, nu te lasă asa ușor, te roade pana la os. Te-ai gândit sa îl întrebi direct, dar ai ras amarnic, riști sa te faci de ras ori bărbații nu se fac niciodată de ras, cu atât mai mult în fata altui bărbat.

A încheiat seara band cateva beri cu el, câteva glume despre ele, nimfele care suscita pasiuni, aprind imaginația și inflacareaza inima. Nimic, niciun gest sau cuvânt nu a dezvelit viermele suspiciunii. Dar el era acolo și creștea pe zi ce trece.

Până când într-o zi de vara, la o cofetărie pe care o frecventau des, mai ales la începutul relației lor, printre eclere cu fistic și savarine insiropate, i-a zărit pe amândoi.

Nu se sărutau, dar ochii lor discutau intr-un limbaj comun, greu de ignorat chiar și de un bărbat, care nu are o atenție la detalii la fel de puternica cu a unei femei.

Ea era îmbrăcată într-o rochie albastra cu imprimeu floral, purta o pălărie alba, cu boruri largi și se asorta de minune cu o poșetă alba, în mijlocul căreia trona un iris. Machiajul discret, cu un roz pal în obraji și un ruj de culoarea piersicii ii ofereau o eleganta aparte. Era toată un zâmbet și mana ei fina, cu degete subțiri ii atingeau fata lui, într-o mângâiere plina de afecțiune.

El a simțit cum tot globul pământesc I s-a așezat pe cap și tot încerca să îi deschidă craniul. Picioarele se înmuiasera și obrajii ii ardeau.

Cine zicea ca bărbații nu suferă? Sigur se înșela tipul care a zis asta, el trăia o durere de nedescris și derula în minte ultimii doi ani. Nu mai erau asa apropiați, nu își mai povesteau toate nimicurile pana dimineața, nu mai făceau dragoste zilnic, nu se mai sincronizau in pașii lor de dans, dar de aici și pana la ce ii vedeau ochii, I se părea o prăpastie uriașă. Și de ce tocmai cu el, prietenul lor comun de peste 9 ani, de când se știau? Fusese o gașcă mare la început, 15 prieteni, dar cu trecerea anilor, cu diverse evenimente în viata fiecăruia, cercul s-a restrans și mai rămăseseră 5, printre care și el. Mergeau în toate cluburile, la toate onomasticile, in toate vacanțele împreună pana acum patru ani, când el a decis sa mai facă un pas în relația lor și sa ii ceara sa se logodeasca. Acceptase cu emoție, sărbătorira evenimentul in Veneția și lumea părea a lor, dragostea își făcea loc la fiecare pas și era atât de vizibila, ca mulți bătrânei pe strada ii felicitau și le urau sa reziste pana la adânci bătrâneți.

Ce se întâmpla acum era mai presus de orice imaginație și el simțea ca totul e confuz, oare asa e într-o minte de bărbat care iubește sau era el mai atipic?

S-a îndreptat de spate sa nu cada, ținându-se de un gard. Totul e confuz – furie amestecata cu gelozie, trasa prin inelul subțire al subestimarii personale, presarata cu praful gros de orgoliu. Cum a putut sa ii facă asa ceva când el a renunțat la un job în străinătate pentru ea, când el a stat mai mult de un an nevorbit cu ai lui tot din cauza ei, când el a mâncat cartofi dimineața, prânz și seara la cămin ca să strângă bani pentru câte un cadou mai de valoare pentru ea?

Primul imbold a fost să meargă la ei, sa le rada in fața ca i-a descoperit. Apoi a considerat ca ar fi chiar prostesc sa facă asta și și-a pus la cale răzbunarea. O sa o înșele, o sa o facă de ras în fata prietenelor, pe el îl va umili pana când acesta va implora iertare. În ziua aceea a fost prima data când s-a îmbătat, atât de rău că nu știa nici cum a ajuns acasă. Totul e confuz…

Tot atunci a fost prima data când a lipsit nemotivat de la job, el – angajatul model. Dar nu poți face performanta când viața personală ți-e zdruncinata din temelii și simți ca ai ajuns printr-un procedeu de neînțeles ca o musca pe tavan care, privind in jos, e socata de înălțime și de furnicarul uman.

Treptat setea de răzbunare s-a stins, își făcea zeci de planuri zilnic și le abandona, gândindu-se ca pana la urma, fiecare e dator sa își găsească propria fericire.

Apoi, asemenea unui hamster învârtindu-se pe roată, revenea în același punct, cu aceeași întrebare mistuitoare: De ce l-a ales ea tocmai pe acest om, apropiat amândurora, ce ii lipsea lui și avea acesta? Totul e confuz.

Era hotărât sa afle, asa ca i-a propus sa iasă la o bere ca „între prieteni”. Așteptându-l s-a gandit la toate peripețiile prin care au trecut amândoi de 10 ani încoace, la toate distracțiile, dar și la clipele grele în care s-au sprijinit reciproc. Sa fie omul asta atât de ascuns, atât de prefăcut încât să îi fure logodnica?

Fumul s-a împrăștiat si au putut sa se vadă reciproc. Avea o doză de neliniște în corp, oare intuia ce va urma? S-au așezat la o masa și el a început discuția:

-M-am gândit sa ii propun Anei sa ne căsătorim, as vrea sa ii fac o surpriza,o petrecere surpriza. Ai vrea sa ma ajuți? Poate sa fii și cavaler de onoare, cum ți se pare?

Ochii lui Simon s-au mărit instant. Și privirea ii era dușmănoasa sau poate era doar o impresie.

-Cum crezi tu Michael, eu nu m-aș grăbi atât de tare. În fond ești tânăr și Ana e draguta, dar nu e wow. Nu prea va potriviti oricum!

Michael simți cum I se ridica sângele în obraji și privirea I se incetoseaza. Ii venea sa se ridice și sa îl pocnească peste gura, pentru obrăznicie. Nu se potriveau, normal, pentru ca Simon își bagase coada. A hotărât sa îl confrunte:

-Crezi ca s-ar potrivi mai bine cu tine? Îți place de ea nu-i asa?

 • Ma faci sa rad, ce idei ai! Cum asa? Normal ca îmi place ca om, de aceea suntem și prieteni de peste 9 ani.

-Mizerabilule, cum poți sa minți în halul asta? La cofetărie ieri îți plăcea mai mult, crezi ca n am văzut cum o sorbeai din priviri, cum ii sărutai mana care te mângâia?

Simon se albise la fata, nu se aștepta la asa ceva. Nu știa ce și cum sa ii spună. Sa ii mărturisească ca voia o aventura cu ea, ca a poftit, asemenea Evei, la fructul interzis, ar fi însemnat poate, sfârșitul. Sa nege tot nu avea cum, ar fi stârnit mai multa furie in celalalt.

-Nu e chiar asa cum crezi tu Michael! Am ieșit doar la o prăjitură, Ana m-a consolat, m-a sfatuit într-o problema personala. Știi bine ca nu as interveni în relația voastră!

-Pe dracu, sigur e mai mult de atât! Mărturisește sau voi afla chiar de la ea! Cu mâinile tremurând, Michael lua telefonul și o suna pe Ana, rugand-o sa vina la respectivul pub. Vocea tremurânda pesemne i-a dat de gândit Anei, care l-a refuzat politicos:

-Dragul meu, cel mai bine ne vedem diseară, acum am o programare la salon. Dar s-a întâmplat ceva, de ce ești atât de supărat?

Michael turba, amândoi minteau cu nerușinare. S-a ridicat, l-a pocnit peste fata pe Simon, cu o lovitura demna de knock out si a iesit in strada. Totul e confuz si cald, prea cald.

Simon venea după el, cu sângele tasnindu-i pe nas, dar l-a ignorat. Trebuia sa își înece amarul, a întrat la magazinul din colt, și-a luat doua baxuri de bere și a plecat spre casa. Simon rămăsese pe loc, doar sentimentele ii alergau in colo și încoace, în timp ce Michael își descarca frustrările în alcool. Totul se năruise, viata I se părea brusc o pivniță cu lacate multe din care nu mai putea evada. Speranțelor le luasera locul deziluzia, trădarea, batjocura și minciuna. Fiecare dintre ele aruncau cu săgeți ca la darts și inima lui murea puțin câte puțin.

Cine zice ca un bărbat nu suferă? Ba da, o face cu mult mai multa tăcere decât o femeie, o face mai departe de ochii lumii și refuza sa accepte ajutor. El nu povestește durerea, el o compensează și Michael alesese momentan alcoolul. Pentru el, omul cu gândurile clare, cu o logica imbatabila, cu hotărârea ca atu principal, cu nervi de otel și cu lucrurile aranjate pe luni, ani și zeci de ani, acum totul e confuz. Acum castelul de vise s-a împrăștiat cum împrăștie valul nisipul de pe țărm.

Cine e Ana cu adevărat? Cine e adevăratul Simon? Cum va merge el mai departe?

Și acum un mic concurs: inchipuie-ti sfârșitul povestii, lasă un comentariu aici sau în privat pe Facebook și poți câștiga un premiu cadou!

Concursul se desfășoară pana pe 15.07 și câștigător va fi desemnat cel care are un final inedit!

10 gânduri despre „Totul e confuz. Minte de bărbat”

 1. Cam așa văd eu finalul:
  (…) Michael deschise ochii… o rază de soare se încăpățâna să-i lumineze fața și în încăpățânarea ei, hotărî că a dormit destul și e timpul să se trezească. Era îmbrăcat cu pijamaua lui preferată, iar lângă el, iubita lui dormea încă și nu dădea semne că s-ar trezi. Era așa de frumoasă cu genele ei lungi… Dimineața, nemachiată, arăta chiar mai bine dacât atunci când se aranja și el o privea mulțumind Cerului că-i scosese în cale o așa femeie.
  Acum totul era clar, dispăruse toată starea aia confuză… fusese doar un coșmar…
  Ce bine că m-am trezit, gândea bărbatul în timp ce mângâia cu finețe umărul dezgolit al femeii iubite… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Superba poveste, iar faptul ca nu este finalizata o face mult mai interesanta, lasând imaginatia cititorului sa creeze un final pe gustul si la bunul sau plac, în functie de starile de spirit create de evenimentele dinainte. Întotdeauna mi-au placut sfârsiturile de povesti, indiferent de aspectul prezentat, deoarece orice sfârsit precede un nou început si tot asa… 🙂
  O saptamâna superba draga Inimadincuvinte !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.