Fără categorie

Cum faci o prezentare de impact – câteva reguli

In ultimul timp am tot participat la diverse prezentari și am zis ca nu ar fi rău să scriu despre cum faci o prezentare de impact.

Sau și mai bine ce greșeli sa eviți ca să nu te trezești cu sala goala sau cu recomandari negative pe Internet după respectivul meeting.

Prima regula de aur la categoria cum faci o prezentare de impact este cea a promisiunii – oferă ceea ce promiți! Asta înseamnă că, dacă ai promis un workshop de cooking de exemplu, nu livra exemple de robotica. Oamenii vin cu niște așteptări, onorează tema cu conținut concludent și relevant.

A doua regula de aur a unei prezentări de impact este legata de mesajul pe care îl transmiți. Cu ce vrei exact sa plece participanții la curs? De exemplu, dacă scopul tău final este de a-i convinge sa participe la niște cursuri pe care le organizezi, asigură-te ca prezentarea ta este o mica mostra din viitorul curs. Astfel le demonstrezi aplicabilitatea cursului tău și le transmiți mesajul ca merita sa investească timp și bani pentru cursul tău.

Ca sa fii sigur ca ai o prezentare de impact, afla nevoile participanților. Un mini-chestionar inainte, in care sa înțelegi nivelul de experienta pe subiectul respectiv, ce dorește sa obțină persoana respectiva de la curs, este absolut esențial.

Cum faci o prezentare de impact? Implicând audienta! Oricât de novice suntem în domeniul respectiv, ne simțim bine când suntem băgați în seama, când trainerului ii pasa de noi, când nu vrea doar sa se audă vorbind, ci își dorește părerea cursanților despre ce spune.

Nu doar fondul e important, ci și forma ca atare pentru o prezentare de impact este importanta prezentarea în sine. Conținutul pe slide-ul power point trebuie sa fie minimal și sa puneți accent pe imagini potrivite, filmulețe și de preferat o treime din durata cursului. Restul de timp alocati-l pentru interacțiune cu participantii, pentru sesiune de întrebări și răspunsuri.

In final, regula cea mai importanta pentru o prezentare de impact este umorul 🙂 Cu o gluma buna, impactul prezentării este mai puternic, pentru ca participantul la curs va asocia lecția învățată cu gluma.

Voi când ați participat ultima data la o prezentare de impact?

5 gânduri despre „Cum faci o prezentare de impact – câteva reguli”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.