Curajul din spatele tastaturii omida
Metafore si Poezie

Curajul din spatele tastaturii

-Acum sunt un leu, acum sunt o hiena, acum sunt un rege, acum vreau sa ma simt puternic, spuse micuțul Omidă.

-Pai hotărăște-te ce vrei sa fii ca n-am prea mult timp la dispoziție și îndeplinesc doar o dorința!

-Dacă îmi împlinești doar una, atunci să-mi dai curaj! replica Omidă.

-Asta ai dorit, asta vei avea! Rouge disparu într-un nor de fum alb și deodată se auzi un zgomot puternic, iar micuțul Omidă se pomeni în fata unui laptop. Il studia pe toate părțile și era tare nedumerit.

-Domnul asta, care a insistat sa îmi împlinească o dorința, mi-a aruncat minunea asta grea, a cărei utilitate nu o înțeleg, de buna seama m-a păcălit. De ce și-o zice magician, când el nici măcar o dorința mica ca a mea nu poate îndeplini! Doar curaj i-am cerut, vi se pare atât de dificila dorința mea?

Mi-am dorit sa cuceresc Everestul, dar am reușit doar mărul, mi-ar fi plăcut sa ma catar în copaci ca prietenele mele maimuțele, sa am privirea hipnotizanta a colegei pantere, dar m-am trezit ca ma târăsc, ca plec capul ca sabia sa nu îl taie.

Și când credeam ca în sfârșit îmi voi împlini visul, am dat peste banditul de Rouge, care mi-a aruncat acest laptop. Hai sa vedem cum se deschide, măcar sa ma joc dacă tot nu îmi da curaj.

Învârti ce învârti micuțul Omidă și iată ca se aprinse un ecran mare și o omidă colorata diferit îl întreba dacă îl poate ajuta.

-Auzi la ea, ciufulita asta vrea sa ma ajute pe mine. Te pomenești ca ea mi-o da și curaj prin ecranul asta. Ia sa o pun eu la punct!

-Nu aveți cum sa ma ajutați, v-ați uitat în oglinda azi dimineață stimata senorita?

-Sigur domnule Omidă. În spatele meu este o echipa întreaga de algoritmi, care ma ajuta sa am exact comportamentul unei omide reale. Pot oricând sa va demonstrez.

-Haha ma faci sa rad. Pai dacă ești asa tare cum zici, de ce nu vii lângă mine sa ne tărâm cei 70 muschi spre frunzele acelea sănătoase din copacii de lângă malul Begai, sa le devoram cu nesaț și te pitești în spatele unui laptop?

-Pai eu sunt aici cu alt scop!

-Cum asa, ce faci tu toată ziua?

-Eu ajut copiii sa ma recunoasca in natura, alerg după mere algoritmate ca mine, vorbesc cu alte omizi pentru a le da curaj!

-Ce, cum, tu oferi curaj? Vreau și eu! Unde îl ții ascuns? Trebuia sa îmi dea Rouge, dar m-a păcălit teribil, trantindu-mi in nas laptopul acesta.

-Pai nu te-a păcălit deloc. Din spatele tastaturii poți fi ce vrei tu. Ai putea sa îmi zici ca ești o Hiena, ai putea sa îmi zici ca ești un Leu, ai putea sa tastezi cuvinte grele sau ușoare, ai putea sa exclam sau sa pui emoticoane triste. Poți face absolut ce vrei și poți fi oricine !

-Wow, ce tare e asta! Adică curajul se obține din spatele tastaturii! Căci nimeni nu știe ca sunt doar un mic omid.

-Exact! Doar sa ai grija cu cei din realitate, sa nu afle identitatea ta. Ei te vor tot mic, asa s-au obișnuit cu tine!

-Înțeleg. Rămâne secretul nostru! Micul Omidă era asa incantat de noua descoperire, ca începu sa navigheze pe net, sa mănânce mere virtuale și sa facă „headhunting” la pantere. Acum știa ce e curajul și ii mulțumea în gând lui Rouge pentru cadou.

-Ce bine ar fi sa avem mereu curaj, sa facem și sa fim ce ne dorim, nu ce e setat în parametrii societății zise el cu mândrie!

2 gânduri despre „Curajul din spatele tastaturii”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.