Mămici și copii

Feriți-vă copiii de aceste greșeli

Cazul din Caracal este un exemplu odios de tot ce este mai inuman, mai ipocrit, mai patologic în oameni, sunt convinsa ca pana și animalele sunt mai blânde, au mai multa inima. Nu o sa desfășor aici impresiile mele despre caz, dar o sa menționez câteva erori pe care le vad la unii părinți în jur. Feriți-vă copiii de aceste greșeli:

  1. Globul de cristal – din dorința de a face bine, de a-i proteja pe copiii lor, mulți parinti ii cresc ca într-un glob de cristal. Le cumpăra cele mai noi modele de telefoane, le satisfac toate dorințele, amână cât pot de mult momentul discuțiilor sexuale pana când acestea sunt inutile, copilul știind mai mult decât părintele.
  2. Pierd contactul cu ei în perioada adolescentei. De la grija excesiva în primii ani de viata la ignorarea perfida a adolescentei, pe modul „e o toana a vârstei, o sa treacă și asta”. Cumva pierd contactul cu copiii, care prefera sa acorde mai multa încredere unor oameni străini decât acestora.
  3. II învață să își plece capul, nu sa își ceara drepturile. Când noi înșine băgăm capul în nisip când cineva este furat, amenințat, lovit în plina zi pe strada, de ce ne mai miram de ceea ce se întâmplă? Copiii noștri au nevoie sa învețe sa își ceara drepturile și sa știe la ce sa recurgă când acestea nu le sunt recunoscute. Dacă azi ești lovit și tu nu raportezi, semenii nu îți sar în ajutor, ca oricum „politia nu face nimic”, e firesc ca la nivel colectiv se impregneaza ideea „este prea multa corupție ca eu sa mai schimb ceva”. Când mutam responsabilitatea în curtea autorităților, ne degrevam și noi de orice responsabilitate și anormalul este noua lege a normalității.
  4. Sa ascundă orice abuz, chiar și cel mai mic, mai ales dacă sunt fete. Pe modul ca nu e mare lucru sa fii pipaita, fetele nu sunt învățate sa considere o atingere ca fiind un abuz și atunci când li se întâmplă nu spun părinților, autorităților, ceea ce pe termen lung înseamnă că transformam „anormalul in normal”.

Avem nevoie sa ne creștem copiii într-un climat sigur, fără teama, dar în aceeași măsură să intelegem ca este responsabilitatea individuala, a fiecăruia dintre noi, sa contribuie la asta, sa sancționam public derapajele autorităților, dar sa și colaboram cu ele când e nevoie.

4 gânduri despre „Feriți-vă copiii de aceste greșeli”

  1. Subscriu întrutotul la cele mentiunate de tine însa as mai adauga în plus ca, doar o empatie si unnitate în diversitate, a tuturor românilor normali, din tara si diaspora, naturali, iubitori de viata reala, si adevar, dincolo de orice aparente, prejudecati culturale, sociale, etnice, religioase, economice sau de alta natura, prin încredere în Atotputernicul Dumnezeu, se va restabili starea de liniste, armonie si pace în Romania, zic si eu.
    O seara sublima de liniste si pace plina, draga Inima de cuvinte !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.