Superblog 2019

Când copilul îți deschide pofta de aventură cu low cost și Travelkit e complice

-Mamă, mă poți ajuta te rog frumos cu un răspuns la întrebarea aceasta?

Ce personalitate celebră a zburat în 2015 către Scoția cu o companie low cost?
🌸 Andrea Bocelli
🌸 Leonardo DiCaprio
🌸 Printul William

-Cred că prințul William este răspunsul corect. Membrii Casei Regale au mai călătorit cu companii aeriene low cost. Chiar dacă au mai avut întârzieri, ei s-au purtat foarte elegant și nu s-au arătat deranjați.

-Bravo, perfect! Mami, mai am una ca să câștig concursul:

Care este dimensiunea bagajului de mână acceptat la Wizz Air, pe lângă cel gratuit, dacă ai achiziționat serviciul de îmbarcare prioritară?
🌸 55×40×20
🌸 55×40×23
🌸 40×30×20

Îi răspund pe repede înainte, fără să mă gândesc prea mult, 55×40×20 cm. Deodată îl văd cum se bosumfla și e și mai drăgălaș:

– Tocmai am ratat o ocazie uriașă de a câștiga la concurs bilete low cost spre Milano. Tu îți luai haine din Milano și apoi mă duceai la Grand Prix-ul de la Monza. Doar știi cât îmi plac cursele de Formula 1! 55×40×23 cm se pare că era răspunsul corect.

-Oricum biletele sunt mai ieftine pentru cursele low cost, adică putem merge și chiar dacă nu am câștigat, nu-i așa?

-Sigur dragul meu! Exact acesta este și unul dintre avantajele low cost, tariful mai mic pentru aceeași cursă comparativ cu situația în care ai zbura cu o companie de linie.

Pe de altă parte, aici sigur nu vei mai primi gratuit sandviș sau suc, așa cum s-a întâmplat când am fost cu avionul la mătușa Pia în Paris. Plătim separat pentru acest serviciu, așa cum plătim și dacă uităm să facem check in online pentru bilete sau dacă vrem anumite locuri în avion.

În plus, trebuie să avem mare grijă la dimensiunea și greutatea bagajelor, adică să ne încadram în limitele stabilite de companiile low cost, pentru a nu fi taxați suplimentar.

-Pai cu atâtea restricții și taxe, de ce mai aleg oamenii mari să zboare cu low cost?

Îl priveam cu dragoste și mă minunam câte gânduri trec prin căpșorul unui copil cu păr bălai de doar 10 ani.

-Motivul principal îl constituie prețul. Aceste companii au multe oferte promoționale și au de obicei tarife mai mici pentru one-way, decât dacă am zbura cu o companie de linie, care oferă de regulă bilet dus-întors. În situația în care pune la dispoziție bilet one way, de cele mai multe ori e mai scump decât varianta low cost. În plus, la curse mai scurte, de o oră – două, chiar nu e atât de important că nu primim sandviș sau că nu avem confort maxim, de exemplu un scaun mai lat și rabatabil.

– Atunci vreau să mergem și noi cu low cost! Rezist să nu mănânc, chiar și câteva ore!

Cu ochii plini de bucurie vine și mă ia de gât. Intuiesc că vrea să obțină o promisiune de la mine. Îi zâmbesc și mă prefac greu de convins:

– Să vedem cât de cuminte ai fost anul acesta, ce rezultate școlare ai avut, ce inițiative și mai vorbim.

-Totul a fost foarte bine, m-am purtat exemplar, pot să îți dau și exemple! Mă rog, pe alocuri câte un pic de neastâmpăr, dar nu se pune, n-a fost nimic grav.

-Fie! Plecăm cu toții la Milano, mâine căutam oferte de zboruri low cost și ne uităm împreună pe site-ul Travelkit, magazinul online specializat în bagaje de avion și accesorii de călătorie.

-Sigur! Te iubesc atât de mult, ești cea mai tare mamă din lume!

A doua zi nici nu apucasem să îmi beau cafeaua, că deja a venit cu laptopul lângă mine și a început să îmi explice tacticos și cu un aer de „om matur”, care ia decizii importante:

-Am găsit o ofertă promoțională către Milano, exact cum îmi explicai și vom zbura cu Wizz Air. În privința bagajelor, am descoperit pe Travelkit o mulțime de variante, inclusiv trolere copii. Uite ce frumoase și încăpătoare sunt:

Mă documentez și compar oferta găsită cu alte câteva variante, apoi mă uit cu mândrie la el și îl aprob:

-Ai făcut o treabă excelentă dragul meu! Vom alege oferta propusă de tine, întrucât are prețul cel mai bun. Într-adevăr bagajele de avion de la Travelkit, atât pentru adulți, cât și pentru copii sunt foarte frumoase, de calitate superioară și cu prețuri accesibile. Și, cel mai important, este că au dimensiunile de care avem nevoie, astfel încât evităm suprataxele datorate depășirii acestora.

-Cum vine asta? Ce variante alegem?

– E foarte simplu. Avem nevoie neapărat de un bagaj de mână pentru a avea aproape pe durata zborului obiectele importante (banii, documentele, telefonul, laptopul etc). Putem să luăm și suc să avem la noi dacă ți se face sete, dar e permisă o singură sticlă per pasager, de maxim 100 ml ambalata într-o pungă transparentă resigilabilă de maxim 1 litru.

Dintre bagajele de mână am putea alege fie o geantă, fie un rucsac, ale căror dimensiuni exterioare să fie conforme cu cerințele companiilor:

Întrucât vom sta 10 zile plecați și vom avea nevoie de multe haine, vom opta și pentru serviciul de îmbarcare prioritară. Odată achiziționat acest serviciu, avem dreptul la un bagaj de mână Wizz Air cu dimensiuni de maxim 55x40x23 cm și 10 kg în plus față de bagajul gratuit.

Dimensiunea menționată de mine ca răspuns la întrebarea din concurs, 55x40x20 cm, este valabilă pentru cursele Ryanair, cu serviciul Priority. Ne putem alege un rucsac sau, chiar mai bine, un troler, pentru că pe site-ul Travelkit găsim multe trolere de o calitate superioară și cu prețuri accesibile:

-Mami, acesta îmi place cel mai mult pentru că este echipat și cu port USB și putem încărca telefoanele!

-Da arată foarte bine, este dintr-un material de calitate și e ușor de manevrat datorită celor 4 roți spinner și mânerului telescopic retractabil. Eu voi mai avea nevoie de o pernă și mi-o aleg tot de pe Travelkit:

-Dau eu comanda mami?

-S-a făcut! Batem palma!

*Superblog 2019

*Poze sponsor Travelkit

2 gânduri despre „Când copilul îți deschide pofta de aventură cu low cost și Travelkit e complice”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.