Superblog 2019

Spacer aduce tehnologia la noi acasă

-Gooool gool! Tresar speriată când îl aud pe prietenul meu bucurându-se atât de puternic de propria reușită, mai ales că era deja ora 22. Pasionat de gaming, el nu își vedea ziua încheindu-se altfel decât printr-o sesiune de FIFA. Unele seri nu erau chiar atât de reușite și îl auzeam cum bombanea că tehnologia nu îl ajută, că i se mișcă prea încet jucătorii din cauza unei plăci video prea puțin performante, că s-a încălzit unitatea centrală etc. Ajungea să distrugă tastatura când lua bătaie și eu ajunsesem să urăsc jocul acela și să îmi doresc să „crape” mai repede PC-ul.

Asta până într-o zi, când m-am apucat serios de blogging și am înțeles că nu te poți pune cu pasiunile omului. Am primit un laptop de la fratele meu și mi-am achiziționat câteva accesorii laptop de tipul căști, mouse și mousepad, pentru că nu pot lucra fără ele. Am început să scriu zilnic și găseam atât de provocatoare și plină de satisfacții această activitate, încât FIFA nu mai reprezenta un „inamic”.

Bunicul și tehnologia, precum „baba cu mitraliera”

Aveam reguli clare, două zile pe săptămână fiecare dintre noi era liber să se joace, să scrie, să facă ce poftea. S-a nimerit ca, exact într-una din aceste două zile, să vină bunicul pe la noi. După schimbul de îmbrățișări, a intrat și în camera așa numită de blogging-gaming. Pe masă aveam și câteva aceesorii smartphone – selfie stick-ul, alimentatorul de telefon, un hard extern. Bunicul și-a făcut cruce în timp ce noi ne uitam mirați la el:

– Draga mea, ai băgat diavolul la tine în casă! Trebuie să merg la biserică să mă rog pentru sufletul vostru!

Noi eram stupefiați, nu înțelegeam nimic.

– Ce s-a întâmplat bunicule? Ce-ai pățit?

– Cum, ce să pățesc? Voi vă distrugeți! Fata mea ai adunat-o de pe tot mapamondul și ai adus tehnologia la tine acasă? Știi câte radiații emit toate ciudățeniile astea și cum îți afectează mintea, știi că vei muri de cancer în loc de bătrânețe ca mine?

Era destul de supărat bunicul și noi ne aruncam priviri îngrijorate că nu îl vom putea calma.

-Bunicul meu drag, toate lucrurile de pe lumea asta prezintă și părți negative, dar și pozitive. Mai ții minte că, data trecută când ai venit la noi, ai venit cu un taxi și erai bucuros că ai ajuns în siguranță? Ei bine, pe acesta l-am comandat de pe telefon, prin intermediul unei aplicații și am putut să văd unde ești pe traseu și când ajungi.

Îți amintești că aveam frigiderul cam liber, dar ți-am pregătit super repede o friptură delicioasă și o garnitură de legume pentru care m-ai lăudat toată seara? Ei bine, datorită programării cuptorului electric, am reușit să fiu atât de rapidă și să gătesc atât de gustos. Apoi ne-am uitat pe televizor la poze de când eram mică și mă îngrijeai tu cu bunica. Am reușit să proiectam pe TV, pentru că am conectat laptopul la televizor prin intermediul unor cabluri și, astfel, le-ai  văzut pe ecran mare. Gândește-te cum ar fi să ai un ajutor în bucătărie, de exemplu un robot, căruia tu să îi dai comenzi și el să facă ce spui, cât de mult ți-ar ușura viața.

– Ce-i drept, mi-a plăcut cum m-ai tratat, cum am circulat, dar tehnologia asta e periculoasă totuși. Ai foarte mare grijă cu ea! 

-Da bunicule, o folosesc cu măsură, stai liniștit. Revin cu bunicul în bucătărie, să servim masa, timp în care prietenul meu îmi face semn să închid ușa, că se mai joacă. Nu trec zece minute, că îl aud strigând:

– Laptopul tău s-a încălzit teribil, mai că nu arde. Când vii te rog să aduci cooling pad-ul din sufragerie. Deodată îl văd pe bunicul meu că se ridică de la masă îngrijorat, deschide congelatorul și scoate o pungă de gheață. 

–  Ce faci bunicule? De ce ai nevoie de gheață? 

– Tu nu îl auzi că îi frige mașinăria? Să o mai răcesc cu puțină gheață. 

Nu m-am putut abține și m-a bufnit râsul, iar el se uită cu ochi galeși și confuzi la mine. 

–  Îți cer scuze, dar ești așa haios bunicule! Am un dispozitiv special care face acest lucru, în cazul în care se încălzește prea tare laptopul.

-Of copiii mei, tehnologia asta mă depășește rău, mai bine mă retrag în cameră, că mâine am o zi grea.

Cum ne înfrumusețează Spacer viața cu ajutorul tehnologiei

L-am lăsat să se odihnească, dar tot am chicotit puțin, pe înfundate cu Radu despre isprava bunicului. Au trecut șase ani de atunci, bunicul nu mai e și tehnologia a tot evoluat. Noi suntem la fel de conectați și ne tot cumpărăm gadgeturi, pentru că simțim că ne ușurează și ne înfrumusețează viața. 

De pildă, Radu a pus ochii pe niște scaune  gaming foarte confortabile, cu înălțime reglabilă și dintr-o combinație de materiale de calitate (piele și material textil), rezistente în timp. Le-a găsit pe site-ul celor de la Spacer, unul dintre brandurile binecunoscute ale distribuitorului autohton Royal Computers. Spacer oferă o gamă largă de produse, de la periferice PC, accesorii laptop, accesorii smartphone la produse pentru gaming, soluții de stocare, cabluri și acumulatori.

A trecut pe lista de achiziții și carcasa Spacer H3x@ SP-GC-04, echipată cu un panou lateral construit din sticlă securizată, ceea ce îi oferă un aspect modern. În plus, raportul calitate preț este excelent, ținând cont că are incluse 6 ventilatoare de 120mm cu iluminare albastră, filtre de praf (podea, plafon, frontal) și dotări moderne, de exemplu masca sursei decupata și montanți pentru două hard-disk-uri de 3.5″ in spatele măștii.

Dacă nu ar avea un preț atât de bun, m-aș opune categoric. Nu mă las nici eu mai prejos, îmi voi comanda un rucsac nou pentru laptop. În ultimii doi ani, am preferat să-mi iau laptopul în rucsac și să merg în parc să scriu, pentru că natura îmi stimulează foarte mult creativitatea.

Mă uit pe categoria genți, rucsacuri și huse de pe Spacer și îmi aleg unul dintre modele, perfect pentru ce am eu nevoie: cu compartiment pentru documente, compartiment separat pentru telefon, pentru sticla cu apă și orificii pentru căști și încărcător. Aș mai adăuga că, fie vreme bună, fie rea, eu peste tot pot colinda, căci materialul rucsacului este impermeabil.

Ah, să nu uit! Îmi trebuie neapărat și o pereche de căști de pe Spacer.

V-am povestit cum am rămas fără ele? Am plecat în grabă de la o conferință de social media, după ce primisem cadou din partea organizatorilor o cutie de mezeluri. Am comandat taxi și m-am urcat valvartej, căci aveam o urgență în familie. Când ajung la destinație și caut portofelul să achit, ia-l de unde nu-i! Cum credeți că mi-am plătit datoria? Cu multă putere de convingere, o cutie cu mezeluri și o pereche de căști!

Să mai zică careva că Blogger-ul nu e influencer, mai ales când are tehnologia de partea lui!

*Poze sponsor Spacer

*Superblog 2019

2 gânduri despre „Spacer aduce tehnologia la noi acasă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.