Superblog 2019

Un parteneriat de încredere pentru cel mai frumos vis

Accesez secțiunea proiecte de case parter de pe site-ul https://www.aia-proiect.ro/ și sunt plăcut surprinsă de ceea ce găsesc. Trec pe lista mea că AIA Proiect este un partener de încredere, pentru că împlinește de peste 10 ani visele clienților, realizând servicii de proiectare completă (arhitectură, structură, instalații). AIA Proiect pune la dispoziție o echipă competentă pentru realizarea unor proiecte de case de diverse tipuri – cu etaj, cu mansardă sau doar parter, optimizate și personalizate în funcție de așteptări.

Cel mai frumos vis? O casă pe malul mării

Sunt hotărâtă să îmi împlinesc cel mai frumos vis, acela de a-mi construi o casă pe malul mării și acum îmi voi alege în sfârșit, partenerul de încredere cu ajutorul căruia să îl realizez. Acest vis s-a născut acum trei ani, după o perioadă de introspecție, de analiză la rece a situației mele profesionale și personale.

Eram mereu pe fugă, încărcată de stres și de griji, prestam ore suplimentare la greu, veneam acasă doar să dorm în apartamentul părinților mei, și acesta prea spațios pentru nevoile mele. Ajunsesem într-un stadiu avansat de burnout, relația cu prietenul meu începuse să scârțâie, până și șefa mea a ajuns să îmi recomande un concediu prelungit. Am ascultat-o și am plecat într-o călătorie, acel „sabbatical year” oferit in corporații, pentru relaxare și pentru mine mai ales de autocunoaștere.

Mi-am pus câteva întrebări elementare, dar cu răspunsuri foarte dificile:

  • Ce îmi doresc de la mine și de la cei dragi?
  • Ce m-aș vedea făcând în următorii 5 ani?
  • Cum arată fericirea pentru mine?

Întrebarea trei a fost cea mai dificilă și doar călătoria prin diverse locuri din țară și din străinătate, întâlnirea cu oameni diferiți, reflecția asupra propriei persoane m-au ajutat să-mi răspund.

Fericirea pentru mine înseamnă să mă plimb în fiecare dimineață pe malul mării, să ascut sunetul valurilor, să întind mâna spre pescăruși, să fac șiraguri din scoici.

Marea, chiar și în cea mai agitată zi a ei, îmi ascultă gândurile și mă liniștește. Cum aș putea să fiu mai aproape de ea? Construindu-mi o casă!

Cum ar arăta casa visurilor mele?

Casa mea de vis este simplă și elegantă, doar cu parter și realizată într-un stil minimalist. Exteriorul va fi decorat cu placaj ceramic și tencuială decorativă albă, iar ferestrele late vor fi o invitație pentru soare să scalde cu razele sale un living deosebit. Albul va predomina și în interior și se va combina armonios cu nuanța de bej a parchetului din lemn și mesei de dining. Pata de culoare va fi dată de canapeaua cu linii drepte, în nuanță vernil. În zona de dining, elementul surpriză va fi dat de corpurile de iluminat suspendate, pe care le voi alege fie în formă clasică, fie ceva geometric, de tipul unei sfere. Piesele de mobilier vor fi puține, practice și vor fi așezate astfel încât să se păstreze fluiditatea si echilibrul spațiului. Pentru că îmi doresc să protejez mediul și să am costuri reduse la facturile de utilități, mi-ar plăcea ca noul meu cămin să fie cât mai eficient energetic, de exemplu acoperișul să fie prevăzut cu panouri fotovoltaice de captare a energiei solare, ferestrele să fie low-e, iluminatul să se realizeze prin tehnologie Led, să dispun de sisteme inteligente de monitorizare a temperaturii, umidității și altor factori de confort.

Cel mai frumos vis nu are Pret

Dacă vă întrebați cât sunt dispusă să plătesc pentru casa visurilor mele, aș spune că oricât, doar că nu am câștigat încă la Loto și valoarea unui lucru nu reprezintă doar suma de bani plătită. Spre exemplu, pentru a obține autorizația de construcție și pentru a avea un proiect de casă, aș putea să caut un arhitect oarecare de pe internet, să negociez cu el onorariul pentru proiect de casa parter și pentru celelalte documente. În final, costul casei mele ar fi dat de ceea am plătit arhitectului, dirigentului de șantier, muncitorilor, suma pentru materialele de construcție, obiectele achiziționate pentru amenajare. Dar oare costul visului meu este doar o cifră cu multe zerouri?

Cu siguranță nu! Visul meu se măsoară în numărul de ani pe care ii voi petrece aici, în nivelul de confort, de relaxare pe care mi-l oferă acest spatiu, în miile de rasarituri de soare pe care le voi surprinde din living, în amintirile pe care le voi construi cu prietenul meu. Acestea cu siguranță nu au un preț, oricât am încerca să atribuim unul. Casa asta este sufletul meu transpus în culori, în forme, în combinația perfectă dintre stilul minimalist și obiectele care se regăsesc aici. Peste toate acestea se suprapun nevoia de confort și mai ales de a fi în siguranță! Ca atare, arhitectul pe care îl voi alege să-mi proiecteze visul, nu este doar un prestator de servicii, căruia îi plătesc un tarif și atât, ci este omul cu care împart visul, căruia îi dau acces în inima mea, la viziunea, valorile, esența propriei personalități și care are menirea, prin experienta și genialitatea mintii sale, sa pună în practică tot ceea ce a văzut. Așa cum molecula de apă are nevoie deopotrivă de doi atomi de hidrogen și unul de oxigen, tot astfel casa mea de vis are nevoie de competența arhitectului și de o viziune comună între noi. Mi-am luat partener de încredere pe AIA Proiect și am pornit în realizarea visului!

Căci un vis pe care îl visezi singur e doar un vis, în timp ce un vis pe care îl visezi împreună cu ceilalti e realitate!

*Poze Sponsor AIA si poza personala

*Superblog 2019

1 gând despre „Un parteneriat de încredere pentru cel mai frumos vis”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.