Superblog 2019

Vacanță de vis în Europa cu rulota

-De când visez la o vacanță! Am planificat mereu și de fiecare dată s-a întâmplat ceva, ba a răcit grav copilul, ba a trebuit să plec în delegație, ba am rămas fără bani. Măcar de ziua mea să plecăm și noi undeva!

-Draga mea îți promit că de data asta nimic nu o să ne mai stea în cale! Am să îți fac o surpriză, ai încredere în mine!

Mă uit zâmbind și arunc cu o pernă spre el, are chef de ghidușii pare-mi se! Biletele de avion ne costă foarte mult, cazarea la fel, dacă mai adăugăm și mâncarea s-a zis cu plecatul, facem un tur al imaginației și asta e! Acum însă, dincolo de cuvintele sale de încurajare pare să fie ceva mai mult!

-Ce surpriză? Știi doar că sunt curioasă tare! Vrei să mă perpelesc toată ziua încercând să intru în gândurile tale?

-Nimic nu îți dezvalui, cu răbdarea treci și marea. O să afli în curând! Acum trebuie să plec la birou! O zi minunata ca tine, iubita mea!

Ah ce enervant e acum, când îmi ascunde lucruri, v-am zis cum pot iubi și urî în același timp pe cineva? Ei bine, cu el îmi iese de fiecare dată! Îi arunc o ultima privire ușor imbufnata și ies pe ușă. Trebuie să îl iau pe Rareș de la școală. Ne întoarcem amândoi, mâncăm și apoi trecem la teme. Se aude soneria la ușă, cam ciudat mai ales că nu aștept pe nimeni:

-Bună ziua, sunteți Oana Vișan?

-Da, chiar eu!

-Sunt de la firma de curierat și vă rog să îmi semnați aici pentru primirea coletului!

-Despre ce colet este vorba? Nu am comandat nimic!

– Am de livrat un colet de la compania Autogedal stimată doamnă, vedeți ce scrie aici? Vișan Oana sau Vișan Dragos, prin urmare vă rog să aveți amabilitatea de a-mi semna, că mă grăbesc! Cost de livrare zero, iar coletul a fost achitat deja de domnul Vișan.

Îi semnez, căci înțeleg cum e să fii presat din toate părțile, îi mulțumesc și închid ușa. Ia să vedem ce avem noi aici! Deschid cu nerăbdare cutia și îmi pică fața, asta da surpriză Dragoș! Un cârlig de remorcare Dacia! Poate totuși mai e ceva! Da da, iată și o cutie portbagaj și un suport pentru biciclete! Bucuria mi se instalează pe chip, căci îmi dau seama cu adevărat despre ce surpriză este vorba. Urmează o călătorie cu mașina!

Sursa: Autogedal

-Rareș ia uite, o sa plecam în vacanță! Tati ne-a făcut o surpriză. Cred ca e timpul sa ne stabilim ce luăm cu noi!

-Mami, da tu chiar nu te-ai prins? Of, părinții ăștia, degeaba cresc mari! Am făcut deja cu tati listele cu ce ne luăm la noi!

-Când ați avut voi atâta timp? Ce liste? Ia uite la ei, s-au organizat pe la spatele meu! Pai și mie când urma să îmi spuneți?

-Cât ai fost tu plecata săptămână trecuta la chestii de fete, gen unghii, coafura din astea. A împrumutat tata rulotă de la vecinul Costel și o să facem turul Europei în rulotă, abia aștept ! Ia uite aici ce avem nevoie:

-Wow, sunteți incredibili dragii mei! Ce surpriză mi-ați făcut! Și ați fixat deja și traseul? Din câte știu, nu avem voie chiar peste tot cu rulota, de exemplu în centrul orașelor clar nu.

-Da, avem și traseul stabilit mami. Plecăm din România spre Slovenia și acolo ne oprim în campingul Koren, situat la poalele muntilor Alpi, in apropierea raului Soca.

-Oo, ce idee excelentă! Este unul dintre campingurile recunoscute pentru că promovează turismul sustenabil. Și avem și un lanț de cascade pe acolo, cea mai renumită fiind cascada Kozjak.

-Da, exact! Tu știi atâtea și nici măcar nu te-ai documentat ca mine și ca tati! Apoi ne vom continua drumul spre Elveția, mai exact în campingul Arolla, care se afla la o altitudine de 1.950 de metri. Ne-am gândit la tine când l-am ales, pentru traseele montane și peisajele absolut fabuloase!

– Da va fi de vis să îmi savurez cafeaua la poalele munților, să aud vuietul pădurilor de pin si de brad și sa străbatem toți trei câteva trasee montane. Dar acum îmi dau seama că listele voastre sunt incomplete. Nu am văzut pe nicăieri să fi adăugat saci de dormit, perne, haine groase, cizme de cauciuc, trusa cu medicamente și cea cu articole igienico-sanitare. Plus provizii de mâncare și apă! Bine că e încăpătoare cutia portbagaj de la Autogedal, văd că are 131 x 72 x 37 cm și capacitate de încărcare de 50 kg.

-De asta te iubim noi mami, că ești mereu prevăzătoare și cu toate listele noastre, tot găsești ceva ce ne-a scăpat! Oricum nu vom stationa mai mult de câteva zile în Arolla, căci trebuie sa ajungem și în Germania în campingul Bankenhof.

-Perfect traseu, cu ocazia aceasta ne dăm si în roller coaster-ul montan, cel mai lung din Europa.

-Yupii, da da! Tata nu era asa convins că mă lasă! Dar tu mă lași mami, așa-i?

– Vom merge toți trei, dar trebuie să îmi promiteți că facem și un tur de ciclism de dificultate medie Schüpfer-Grund-Tour, doar avem suport pentru biciclete și le putem lua cu noi. Să simt și eu adrenalina la cote maxime!

-Eu promit solemn!

– Bun, deci ruta o avem, listele de călătorie da, mai avem să facem revizia tehnică a mașinii, să ne luăm o hartă, să punem și GPS și suntem gata de drum! Când ziceai că plecăm?

-Mâine mama! Of părinții aceștia, trebuie să negociezi orice cu ei! 🙂

*Superblog 2019

*Colaj făcut în canva

*Poza cutie portbagaj și suport biciclete Autogedal

11 gânduri despre „Vacanță de vis în Europa cu rulota”

  1. Hai ca am citit o mica poveste înainte de culcare, ce-i drept foarte plăcută.
    Îți doresc o călătorie plăcută, odată și odată tot o sa mergi cu băieții tai in vacanța mult dorita.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Așa ceva chiar îți doresc sa realizezi! Și pentru mine doresc la fel! Trebuie sa fi fost uriaș coletul primit de la Autogedal cu atâtea accesorii pentru mașină. Mă mir că nu te-ai gândit că ai primit un elefant ca în reclama de la Toortizi! 😁

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.