Superblog 2019

O româncă ar putea deveni star în echipa Îngerii lui Charlie

Numele meu este Justice și tocmai am fost recrutata de Bosley ca agent în echipa „Îngerii lui Charlie”.

Dacă încă nu ați ghicit, vă zic că este vorba de celebrul film american de la sfârșitul anilor 70′, o premieră în lumea cinematografiei deoarece rolurile principale de detectiv au fost atribuite pentru prima dată unor personaje feminine.

Iată că la 16 ani de la prima ecranizare, binecunoscuta actriță Elizabeth Banks își ia rolul de regizor în mâini și se înarmează cu curaj, răbdare, creativitate pentru a scoate un nou film Îngerii lui Charlie care să facă istorie.

Dacă vă întrebați cum am ajuns eu să fac parte din echipa alături de mult mai experimentatele mele colege Kristen Stewart, Naomi Scott și Ella Balinska, vă invit să citiți povestea mea în cele ce urmează.

În primul rând m-am născut în România și țara asta superbă este un câmp de antrenament ideal. În primii 13 ani de viață am lucrat la condiția fizică, alergând după toate autobuzele, cărând ghiozdane nepermis de grele, făcând slalom cu bicicleta între cozi interminabile de mașini. Ca să nu mă plictisesc sau să le simt lipsa alor mei din cauza joburilor de dimineață până noaptea, am ajuns să fac si înot și tenis și engleză aproape în fiecare zi. Noroc că aveam zece ore în care stăteam cu ei, mă rog din acelea opt le dormeam. Dar viața e o bătălie și când mă uit în ochii alor mei plini de cearcăne și griji, înțeleg perfect că odată ce m-am născut, trebuia să devin „soldat de luptă”. Mai târziu, pe la 20 ani și un pic, mi-am dorit să mă fac polițistă pentru a scăpa lumea de răufăcători, drept urmare m-am băgat și la sală de trei ori pe săptămână. Arătam trăsnet, dar gândul de a mai fi polițistă mi-a dispărut după ce am asistat la o lipsă totală de implicare într-un caz de violență domestică.

Pentru a fi un agent de seamă nu e suficient să ai cea mai bună condiție fizică. E nevoie și de cea psihică, iar faptul că locuiesc în România m-a ajutat la maxim.

Prima dată mi-am „domesticit” punctele de vedere pentru că la școală legea de aur era supunerea, tăcerea și mai puțin propriile idei. Profesorii nu ne priveau cu ochi prea buni pe cei care eram prea expansivi și dornici de schimburi de idei. Apoi am învățat arta diplomației și cât valorează cuvântul, uneori cât o ceapă degerata, alteori cât o mină de aur, depinde de la cine îl auzi și cât de sus e plasată persoana respectivă pe scara ierarhică. La 17 ani am fost atacată pentru a mi se sustrage telefonul. Pe atunci singura armă a fost tipatul, apoi jumătate de an mai târziu, m-am apucat de aikido pentru a ști să mă apăr mult mai bine.

La 23 ani am devenit șomera cu diplomă trăind pe banii părinților, căci prea mulți angajatori doreau studenți cu 15 ani vechime. Drept urmare am experimentat ceea ce numesc americanii „endurance”, am învățat să fiu perseverentă și să fac și greva foamei când a fost nevoie. M-am angajat într-un final la un ziar „care făcea mișto de oricine și de orice”, dar cu inteligență, ocazie cu care am adăugat pe lista de calități personale autoironia și am învățat să fac haz de necaz. Când îți merge rău un dram de umor face mai bine decât orice medicament și te scoate din situațiile buclucașe. Mă rog dacă ai cu cine, căci am participat la un marș împotriva corupților din țara mea și m-am ales cu o amendă usturătoare.

Dar chiar și așa, cu atâtea neajunsuri în țara mea, îmi e drag de România și de faptul că m-am născut aici. Am străbătut Carpații cot la cot cu alpiniști români celebri pe întreg mapamondul, am admirat coloniile de pelicani dintr-o rezervație naturală unică în lume, Delta Dunării, am dat piept cu statuia lui Decebal trecând prin cel mai lung defileu din Europa, Cazanele Dunării. M-am plimbat cu ultima locomotivă cu aburi din lume, cu Mocănița de pe Valea Vaserului, mi-am revigorat plămânii la superba Salina Turda din Cluj și am „respirat” culoare și credință printre vestitele biserici din nordul Moldovei. Toate aceste locuri și peisaje de vis mi-au dezvoltat inteligența și cultura la fel de mult pe cât au făcut-o operele lui Eminescu, Sadoveanu, Petrescu, Blaga, Cărtărescu și mulți alții.

Tot aici am descoperit cât de frumoase sunt prieteniile sincere, cât de trainica este iubirea dacă pui zi de zi cărămidă peste cărămidă peste o fundație solidă, cât de frumos este să te aștepte părinții cu cele mai alese bucate, cu inima plină de iubire și cum păstrezi firul speranței în fiecare zi.

Mă aflam la Brașov în Piața Sfatului executând un moment artistic în numele asociației pe care o conduc și care luptă pentru egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, împotriva discriminării de orice natură. La sfârșitul reprezentației toată lumea aplauda și în mod deosebit domnul din primul rând, care s-a grăbit să vină să îmi vorbească:

-Frumoasă reprezentație! Ai putea face parte din echipa Îngerii lui Charlie cu succes!

-Ești chiar Bosley din agenția Towsend? Ar fi o experienta incredibilă să fiu parte din echipa Îngerii lui Charlie! Deci da, ar fi de interes, ce trebuie să fac?

-Chiar eu! Hai să vedem! Condiție fizică, tehnici de luptă, inteligență, umor bifate! Româncă veritabilă ce să mai! Perseverența, lupta pentru dreptate, împotriva discriminării de orice fel și poziționarea pe picior de egalitate cu orice bărbat – criterii îndeplinite la nivel maxim! Ar mai fi un singur lucru de îndeplinit!

-Care? Exclam cu bucurie.

– Să mergi la cinema pe 29 noiembrie 2019 să vezi premiera acestui film care îmbină excelent acțiunea, aventura și comedia. În România Îngerii lui Charlie este distribuit de Intercom.

-S-a făcut!

-Perfect, ne vedem după film!

*Poze sponsor Intercom

*Superblog 2019

2 gânduri despre „O româncă ar putea deveni star în echipa Îngerii lui Charlie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.