Superblog 2019

Pentru amintiri minunate, primește în dar o carte cu personalitate!

Mă uit în ochii mamei mele și îmi dau seama ca ar vrea să ne mai povestească mie și Mariei, fetita mea, multe lucruri din trecut. Ar vrea să înșire toate trăznăile pe care le-am făcut, toate momentele în care a plâns de bucurie sau de tristețe pentru mine, toate amintirile de familie. Dar memoria este asemenea unui hoț de buzunare, fuge cu tot ce ai mai de preț și exact când nu te aștepți. Se uită la mine și zâmbește și atunci eu înțeleg. Pe vremea ei o poză, chiar alb negru era ceva wow și abia avea câteva de la nuntă. Nici în primii șapte ani din copilăria mea lucrurile nu au stat prea diferit. Așa că din acei ani avem doar o mână de poze care stau la loc de cinste într-un album cu coperți îngălbenite de negura timpului.

Acum, datorită tehnologiei, lucrurile s-au schimbat radical și construim amintiri la minut pe care le depozitam în memoria telefonului. Dar știți care este paradoxul? Nu ne mai bucurăm de ele la adevărata valoare, ci le închidem într-un sertar pe care îl mai golim o dată pe an când suntem avertizați de un mesaj „memoria plină a telefonului, ștergeți din fișiere, imagini”.

Doar datorită Mariei și bunicilor am mai schimbat lucruri și nu mă mai încadrez în trendul „sertarului plin”. De când s-a născut ea, am tot făcut poze și pentru că ai mei nu au acces și nici curiozitatea de a învața tainele tehnologiei mobile sau ale aparatelor foto moderne, a trebuit să le printez pozele și să le ofer în format fizic.

Când le-am înmânat primele poze din primul an de viață al Mariei, au plâns de bucurie și au început să înșire amintiri pe bandă rulantă despre cea mică și despre momentele lor cu ea. Era ca și cum memoria care îi trăda atât de des, le revenise și momentele frumoase le încălzeau sufletele. A fost de departe cel mai frumos cadou pe care l-am făcut lor vreodată.

Pe atunci nu stiam de Carte cu personalitate, o adevărată librărie cu amintiri creată în 2013 de doi tineri îndrăgostiți – ea pasionată de cărți, el de călătorii. Datorită Superblog am aflat de acest proiect minunat și intenționez să le ofer de Craciun un cadou personalizat, mai exact o carte personalizata în care să pun poze și cu ajutorul unor cuvinte bine alese să recreez amintiri. Programul de editare este foarte simplu și cei de la Carte cu personalitate mi-au ușurat munca punându-mi la dispoziție câteva template-uri speciale, în funcție de destinatar: carte pentru mama, pentru copil sau pentru iubit/ iubită. Mi-am pregătit deja prima carte cu personalitate, ce ascunde o poveste frumoasă despre legatura dintre generații și firul roșu puternic al iubirii care o străbate cu fiecare poză.

Sunt sigura că vor fi super încântați. Cred că la fel va fi și soțul meu, pe care îl voi lua prin surprindere cu un asemenea cadou personalizat, pe care i-l voi dărui fix pe 31 decembrie, când împlinim 10 ani de când ne cunoaștem. Va fi o seară magică în care vom retrăi printr-o carte cu personalitate clipele minunate începân cu perioada studenției, când alergam cu pachețelul de mâncare și cu inima plină la el la facultate să îi fac surpriza. Ne-am mutat apoi împreună și am avut primele ieșiri în străinătate. Și acum îmi vine să râd când îmi amintesc cum ne-am chinuit cu un cocktail într-un pahar de aproape 90 cm în Spania și nu am reușit să îl dăm gata, cum ne-am distrat la Disneyland în Paris și cât de mult am hoinarit pe străzile din Zurich. Dar cel mai mult se va emoționa când va deschide cartea cu personalitate și va redescoperi amintirea unei petreceri de nuntă superbe, cu 250 de invitați, cu o formație extraordinară care ne-a ținut pe ritmuri de dans și voie bună până la 7 dimineața.

Si vom ajunge amandoi sa ne privim in ochi, sa ne deschidem sufletul, sa ne impartasim iubirea si sa ne bucuram de minunata noastra fetita. Cu adevarat abia acum vom realiza cat de repede au trecut cei doi ani, primii din viata Mariei si ce progrese incredibile a facut de la zi la zi. Este un cadou cu adevarat special, o carte ce impacheteaza emotia, grija si iubirea trainica de un deceniu intre ale sale file.

Poate ca voi opta pentru un cadou personalizat si pentru unul dintre prieteni, care imi va pica la tragerea la sorti pentru Secret Santa. In fiecare an inainte cu cateva zile de Craciun sau dupa, ne intalnim doisprezece prieteni si ne oferim cadouri. Pana acum am tot mers pe variante traditionale – cosmetice, haine, bilete la diverse spectacole, dar mi-am dat seama ca in timp am uitat de la cine am primit respectivele cadouri pentru ca emotia a fost de scurta durata, exact cat a durat si utilizarea cadoului. Prin intermediul unei carti cu personalitate as crea o emotie de lunga durata, am retrai cu totii amintirile unei prietenii frumoase, trainice de mai bine de 20 ani si ne-am si amuza pe alocuri, de exemplu cand am facut petrecerea de 30 ani la Cheile Gradistei.

Cu totii ne dorim recunoastere, iubire, apreciere sincera si ne emotionam cand stim ca ocupam un loc special in mintea si sufletul altcuiva si impartim clipe minunate impreuna. Cum bine zice Cesare Pavere “Nu ne aducem aminte zilele, ne amintim momentele.” 

Da, stiu ca timpul trece, ne despoaie ca un hoț și ne lăsă suspinând în urma lui; dar singura comoară ce nu ne poate el fura este comoara suvenirilor.

Vasile Alecsandri

*Superblog 2019

*Material realizat pornind de la template sponsor Carte cu personalitate

1 gând despre „Pentru amintiri minunate, primește în dar o carte cu personalitate!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.