Superblog 2019

Honda CR-V Hybrid și un Crăciun fericit!

-Bună dimineața dragile mele! Pregătite de o nouă zi?

-Neața tati! Sigur! Azi oricum voi avea o zi mai ușoară, căci profesoara de matematică e în concediu. La tine Ana cum e?

-Eh la mine nu e așa de simplu, peste două zile am predarea eseului cu tema: O vacanță perfectă, alături de cei dragi! Nu prea am inspirație și a trecut ceva vreme de când n-am mai plecat toți într-o vacanță!

-Nu fi necăjita draga mea, o să îți iasă! Mă uit la fetița mea cea mică cu drag și cu subînțeles! Nu cred că s-a prins, dar nici nu prea aș vrea, căci o să îmi pună o mie de întrebări și nu se lasă până nu îi zic tot! Azi e ziua cea mare, abia aștept să o văd în acțiune pe Honda CR-V Hybrid! Am consultat toate ofertele Honda și am fost cel mai fericit când s-a anunțat că Honda CR-V este în premieră disponibilă în varianta hibrid și în România!

Am plănuit totul, vom avea o vacanță de vis! Vom pleca din București pe 19 decembrie și vom face turul Piețelor de Crăciun din Budapesta, Viena, Munchen si Praga. Abia aștept să le văd reacția când le voi da vestea! Mai mult ca sigur vor fi încântate la maxim și incredibil de eficiente – într-o oră cred că își vor pregăti cel puțin trei trollere cu provizii, haine, cosmetice șamd. Pentru prima dată nu o să mă mai deranjeze că vor să ia atâtea lucruri după ele, căci podeaua de la Honda CR-V Hybrid este plană, facilitând încărcarea și portbagajul are capacitate de 497 de litri, deci confort maxim și spațiu berechet! Și ce experiență de condus incredibilă, abia aștept!

-Tati hai odată că întârziem la școală! Nici măcar n-ai mâncat! Azi ești cam visător!

-Gata dragile mele, am și eu multe pe cap, ce ziceți numai voi aveți teme?

Le las pe amândouă la școală și mă grăbesc să ajung la birou, căci am o zi încărcată și la 14 trebuie să fiu la Honda România pentru a intra în posesia minunatei Honda CR-V Hybrid.

***

-Bună ziua domnule Paraschiv! Bine ați venit! Mă bucur că dintre modele Honda v-ați hotărât la Honda CR-V Hybrid, o să vă placă incredibil de mult! Se potrivește la fix cu valorile și personalitatea dumneavoastră centrată pe performanță, grijă față de mediu și siguranță!

-Bună ziua, vă mulțumesc! Am încredere că este perfectă! Nici nu se putea altfel, din moment ce tehnologia Honda Hybrid îmbină un motor ultra-eficient pe benzină 2.0 litri i-VTEC cu două motoare electrice de mare putere, 184 CP în total dacă am reținut bine!

-Exact! Doar suntem renumiți pentru asta – “If Honda does not race, there is no Honda”. Vreți să mai facem o ultimă tură înainte de plecare?

-Sigur! De când așteptam!

Ne urcăm amândoi la bordul unei mașini absolut superbe, proiectate să ofere o experiență premium datorită tehnologiei ultraperformante, nivelului maxim de confort și atenției la detalii din partea producătorului japonez. Reprezentantul auto îmi oferă ultimile explicații despre sistemul inovator Honda i-MMD și trecerea automată între cele trei moduri de conducere: Electric Drive, Hybrid Drive și Engine Drive, care mă ajută să am un consum redus de combustibil și emisii reduse.

Pesemne că pupilele mele sunt dilatate de atâta încântare și curiozitate, căci reprezentantul exclamă satisfăcut:

-V-am zis doar că o să vă placă la nebunie! Să o stăpâniți sănătos!

-Vă mulțumesc din suflet! Așa să fie!

***

Mă simt fantastic să conduc Honda CR-V Hybrid, este atât de silențioasa și mă simt atât de relaxat la volan! Trebuie să mă gândesc cum să le dezvălui fetelor mele, nu aș vrea să fie pur și simplu, ci ar merge o surpriză. Mă opresc la supermarket și iau o șampanie, câteva post-ituri și un pix.

***

-Seară bună, ce fac fetele mele minunate?Iubita mea, mi-a fost dor de tine!

-Și mie dragul meu! Ia uite ce avem noi aici – o șampanie, ce sărbătorim?

-Ehee, trebuie să ghiciți! Nu merge așa ușor!

-Știu eu tati, ai fost promovat la muncă! Te-au făcut șeful șefilor, așa-i?

-Haha scumpa mea! Mai am puțin, nu încă! Eu zic să aruncați un ochi pe post-ituri să vedem dacă vă prindeți. Dintr-o dată toate trei m-au ignorat și s-au concentrat pe bilețele.

-Știu eu tati! La bilețelul roz este bradul!

-Așa este scumpa mea Ana! Ia să vedem cine ghicește bilețelul verde!

-Este cumva drumul?

-Exact Maria! Si tu iubita mea ce părere ai despre bilețelul albastru?

-Dragul meu, la cât de bine te cunosc nu poate fi decât un răspuns corect! HONDA, The Power of Dreams!

-Perfect și totuși nu mi-ați răspuns la ghicitoare! All I want for Christmas is you! Încep să fredonez și deodată soția mea izbucnește în lacrimi!

-Nu cred, pe bune?

-Să credeți dragile mele și dacă nu v-ați convins, aruncați o privire pe geam! Noul Honda CR-V Hybrid ne așteaptă pentru o călătorie de vis! Vom parcurge în deplină siguranță Budapesta, Viena, Munchen, Praga datorită acestei mașini incredibile, dotate cu tehnologii ultraperformante cum este sistemul Honda Sensing și ne vom bucura de peisaje superbe și de clipe minunate împreună!

Aș fi vrut să mai spun multe, dar fetele mele s-au repezit direct afară să vadă minunăția. Am ieșit și eu după ele.

-Tată ce design sofisticat și elegant are!

-Daaa, este o combinație extrem de reușită între linii fluide și sofisticate, de la aripile robuste ale roților până la capota perfect sculptată! Să vedeți și în interior ce bine arată!

-O dragul meu, e absolut încântătoare! Ce de spațiu avem, putem să ne luăm fără grijă chiar și schiurile! Wow, scaunele sunt rabatante printr-o singură mișcare!

-Deci vă place, da? Ia dați-mi fiecare câte un pupic! Toate au sărit de gâtul meu și așa de bine m-am simțit! Cine zice că e greu cu trei fete în casă? Dar hai să mergem la culcare, că mâine avem iar o zi grea!

***

Micuța Ana este prima care dă trezirea în toată casa. Pe ea o voi lăsa la școală și pe soție la noul loc de muncă. Este destul de aglomerat în oraș, ceea ce în mod normal mă enervează și mă face să fiu ursuz. Dar azi e diferit, căci sistemul de infotainment Honda CONNECT cu ecran tactil de 7″ se conectează la telefonul meu și muzica celebrului pianist Yruma mă liniștește, iar scaunul frontal încălzit îmi accentuează nivelul de confort. Până și soția mea este surprinsă că zâmbesc și mai și vorbesc:

-Gata de drum? Hai că mai avem puțin și plecăm în călătoria minunată despre care v-am zis!

-Ohoo abia așteptăm! Diseară începem să facem bagajele! Zi-mi te rog cam cât estimezi costurile pentru combustibil pentru toată această deplasare? Aș vrea să știu cam cât ne permitem să cheltuim pe la târgurile de Crăciun și cu cadourile pentru bunici, prieteni.

-Nu-ți face probleme, suntem eficienți și economi, avem un consum mixt de doar 7.3 litri la 100 kilometri.

-Wow, e foarte bine! Ce înseamnă să avem Honda CR-V Hybrid!

-Chiar așa!

Îmi place că le văd fericite, sunt și eu odată cu ele. Pornesc în modul Electric Drive, ceea ce înseamnă că mașina funcționează 100% cu putere electrică acumulată în bateria litiu-ion și schimbarea către celelalte doua opțiuni Hybrid Drive sau Engine Drive se va face automat în funcție de condițiile predominante. Fără grija încărcării bateriei, lucru care se întâmplă automat, cu un sistem silențios, condusul este extrem de plăcut cu această mașină! Am început și eu să tai zilele din calendar până plecăm, la fel ca Ana.

***

Iată că a venit și ziua plecării. Cu mâinile ocupate de bagaje, hayonul se acționează hands free și începem aranjarea lor. Spre surprinderea mea nu sunt chiar atât de multe pe cât mă așteptam. Cu toții suntem veseli, pregătiți de o vacanță de vis și am dat startul călătoriei în cor, pe ritmurile lui Mariah Carey: „All I want for Christmas is you!”

*Superblog 2019

*Poze sponsor Honda

*All I want for Christmas is you – traducerea din engleza este ca Tot ceea ce îmi doresc de Crăciun ești tu!