Superblog 2019

Bunica bate doba pentru vacanța mare!

Bunica bate doba,
Bunica bate tare,
Cu maciuca in casa mare
!

Nu, nu e doar un vers în cazul nostru! De când i-am spus eu și Radu, că o ducem și pe ea și pe cele mai bune două prietene ale ei în Turcia, nu mai știe cum să își exprime bucuria! În fiecare zi găsește noi modalități de exprimare, iar azi s-a costumat ca de gală și bate doba de la 8 dimineața!

Degeaba îi tot explic eu că momentan doar m-am uitat pe Oferte Early Booking, Vacanță în Turcia și mai avem încă timp să cumpărăm bilete până pe 30 noiembrie. Ea o ține morțiș să le achiziționez mai repede și îmi tot reamintește că pe vremea ei se dădeau bilete doar prin sindicat, doar în țară și în câțiva ani le-a și ratat din cauza „dezorganizatului ăla bătrân” (dacă nu v-ați prins încă, se referea la bunicul).

Eu, ca să îi mai temperez avântul, îi amintesc că zburăm cu avionul și nu e așa de simplu cum era pe vremea ei, când aștepta ore în șir la coadă pentru biletele de tren sau mai târziu cu Dacia bunicului, când făceam cinci, șase ore până la destinație. N-aveam aer condiționat și țin minte că ne răcoream cu pungi de gheață. Ea se ține tare, am bunică curajoasă:

-Fata mea n-ai tu grijă că sunt călită bine de greutățile vieții! Am răzbit eu în vreme de război, în Epoca de aur, sigur răzbat și cu avionul! Doar proteza să nu mi-o pierd pe acolo, că nu-mi permit să ajung așa la turci. Ce-or să zică oamenii aceia despre mine? Uite-o și pe baba asta!

Mă abțin cu greu să nu râd, e atât de simpatică! Cochetă până la Dumnezeu a fost de când o știu, dar acum faptul că iese pentru prima oară din țară o face să fie și mai atentă la propria persoană. Mai stă puțin pe gânduri și începe iar:

-Ai luat biletele? Când plecăm? Să am timp să mă pregătesc, să le organizez și pe surate (așa le zicea ea prietenelor ei). Bine că măcar am scăpat de o grijă, nu mai luam pachete de măncare la noi. Doamne ce mai căram când ne duceam în Eforie Nord cu bunicul tău cu Dacia. Reșou, ladă frigorifică, mâncare pentru o săptămână, haine, eu abia aveam loc. Odată a stat și a cugetat bunicul tău și din puțul gândirii mi-o zis că la cât sunt de mică și rea, pot sta și în portbagaj!

-Cum să zică așa ceva? Doamne, bunico tare haioși ați mai fost!

-Așa zici tu dar eu o săptămână n-am mai vorbit cu el. Tot sejurul a stat și a jucat tabinet pe cearșaf cu prietenii și seara, când trebuia să mergem la spectacol la teatrul de vară, îmi scria scrisoare de dragoste. Știa că la romantism sunt sensibilă tare! Da văd că te pricepi să mă aburești, ai luat biletele?

-Da bunico, stai liniștită te rog eu mult! Suntem pe mâini bune, am profitat de ofertele Early Booking de la Christian Tour, o agenție de turism de încredere și cu tradiție, experiență în domeniu, de mai bine de două decenii.

Au un portofoliu generos de oferte și condiții de plată extrem de avantajoase, de exemplu acum voi plăti până pe 30 noiembrie un avans de 20%, apoi alți 30% până la sfârșitul lui februarie 2020 și restul de plata cu până la 21 zile inainte de plecare. Plus că pot să plătesc și online, nu doar cu ordin de plată sau cu cash. Așa să tot faci rezervări, zero griji, 100% profesionalism! Cu privire la pregătiri, ai timp berechet! Abia pe 18.04.2020 plecăm. Hai să îți arăt, ca să stai liniștită!

Christian Tour – Ofertă Early Booking Turcia

-Sfinte Sisoe! Câte oferte pe site-ul acesta! Și au reduceri semnificative! Și ce condiții bune de plată au! Pe vremea mea nu vedeai așa reduceri și nu știam ce ne așteaptă unde ne duceam, că n-aveam atâtea poze, nici măcar telefoane. Noroc totuși că erau declarate prin decret (numărul 24/1977) stațiunile de „vază”, de exemplu Mamaia, Eforie Nord și Eforie Sud erau la categoria 1, iar Costineștiul, unde mergea tineretul era de categoria 2. Acu una două faci poză și pui pe „febe” ăla cum îi ziceți voi. E bine într-un fel că te știu toți și nu poți fi păcălit. Ia să-mi faci și mie cont, să fiu și eu la curent cu noutățile!

-Haha, da, da îți fac ca să ai ce posta acolo. Ia să vezi bunico prin ce locuri magice vă ducem pe tine și prietenele! Hotelul Villa Sunflower Suite unde ne vom caza noi e situat în Alanya, o destinație de vis din sudul Turciei.

-Stai așa! Oprește-te! Eu nu merg singură, merg cu fetele mele! Așa că le chem aici să le explici și lor! Să nu fie apoi nemulțumite că nu le-am informat de ce le așteaptă!

-Bunico, dar îți zic ție și le transmiți și tu mai departe!

-Nici un dar! Facem ca mine!

Vai mie, o bunică mai căpoasa decât a mea nu cred că mai găsești așa ușor. Radu râdea de nu mai putea când vedea îngrijorarea mea.

-Ăsta da concediu cu adrenalină! Abia aștept să le văd în acțiune! Te pomenești că își găsesc și câțiva pretendenți pe acolo și noi facem pe martorii de ceremonie!

-Da, da ție îți arde glume! Zii mai bine Doamne ferește!

***

A doua zi dis de dimineață, mai exact la opt, cineva bate cu putere în ușă.

-Haideți vă rog să vă treziți, acum îmi vin suratele și voi nici măcar n-ați deschis internetul ăla! Până se încarcă durează!

Pe noi ne bufnește râsul, așa pe jumătate, căci am fi vrut să mai dormim, să ne mai bucurăm unul de celălalt. Dar na cu „comandantul” nu te pui! Nici nu ne dezmeticim bine, că se aud râsete pe hol, îmbrățișări, sigur si-au făcut apariția suratele. Trag repede pe mine o rochiță lejeră și mă duc să le întâmpin.

-Bună dimineața! Bine ați venit!

-Ooo Elena, bine te-am găsit! Am auzit că ne duci pe meleaguri străine la distracție și relaxare!

-Sigur că da! Sunteți pregătite să vedeți locurile minunate în care vă duc?

-Daaa, răspund toate în cor.

-Bun! Plecăm deci pe 18.04.2020 către Alanya, situată în partea sudică a Turciei. Vom zbura cu avionul și în doar o oră și cincizeci și cinci de minute vom fi acolo! Beneficiem și de asistență turistică inclusă în prețul final, ceea ce înseamnă preluarea, însoțirea și conducerea turiștilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum și suport la destinație.

Le văd ochii mari plini de curiozitate.

-Asistentul ăsta turistic ne dă și de mâncare? Că pe vremea mea, când mergeam în Mamaia mă opream la restaurant de lux și eram servită cu choix a la creme, cu tot felul de delicatese!

-Taci soro, numai la mâncare te gândești! N-ai fi întrebat și tu ce vedem acolo!

-Păi să vizitez pe stomacul gol nu merge! Bine că ești tu înțeleapta grupului!

-Hei hei, nu vă certați vă rog frumos! Asistentul turistic nu ne dă de mâncare, dar avem inclusă în ofertă pachet all inclusive. Asta înseamnă că avem mâncare și băutură la discreție și vă serviți voi singurele din multiplele variante pe care le au în fiecare zi. Ori stiu eu un restaurant de familie Iskele Sofrası, unde vom servi girit ezmesi, adică un amestec de neuitat de feta, nuci și ulei de măsline sau putem alege tradiționalul kebab, o specialitate din miel, gătită la foc mic alături de muguri și lăstari de pin. Iar ca desert ar merge o înghețată turcească cu fistic, așa-i?

-Oho, asta e o veste excelentă! Doamne măcar acum să ne satisfacem poftele, că în perioada comunistă prea mult am răbdat în frig, la cozi pentru mâncare! Ce-i drept când mergeam în stațiune era binișor, dar nu cum va fi acum!

-E bine, ei cu mâncarea i-ai închis gura. Dar nouă, dacă stăm atâtea nopți acolo, ce facem, ce vedem?

-Avem o mulțime de locuri frumoase de vizitat. Vom vedea Castelul Alanya, situat pe cea mai inalta zona stancoasa din peninsula, in apropiere de renumita plajă cu nisip auriu Kelopatra. Pentru tine bunico, vizita la Peștera de stalactite Dalmatas va fi un remediu excelent pentru problemele respiratorii.

Putem vizita chiar și Peștera Karain, veche din paleolitic. Sau poate vă doriți o plimbare în Vechiul port din Alanya, Tersane, construit în 1221 de Dinastia Seljuk. Acesta dispune de o arhitectură inedită, putem chiar să încercăm o sesiune de plimbare pe placă.

-Haha, poate încercați tu și Radu și noi vă aplaudăm de pe margine! Ceva cu dans ne-ar aranja mai bine!

-Sigur veți avea ocazia să vă arătați talentele, căci Turnul Kizil Kule este scena festivalului Alanya Jazz Days, care invită interpreți de jazz turci și internaționali să susțină concerte. Dacă alegeam să mergem în luna mai, aveam ocazia să vedem festivalul Alanya International Culture and Art, care promovează tradițiile și cultura Turciei și a altor țări.

-Nuu, în niciun caz nu schimbăm data de plecare! Îmi răspunsera toate în cor și îmi aruncară o privire tăioasa. Radu râdea pe înfundate de pe margine.

-Elena draga mea, de relaxare, stat la umbreluța aveam și noi parte în Eforie Nord sau în Mamaia. Dar plecam sănătoase tun de la mare că ne dădeam cu nămol de Techirghiol. Aici nu ne dăm și noi cu nimic? Reumatismul nu mă întreabă ce vizitez, să știi!

-Puteam eu să nu mă gândesc și la acest aspect? N-avem nămol, dar vom merge la Grand Alanya Hamam, cel mai bine cotat complex de băi turcești și acolo vă desfătati în voie cu aburii aromati, apă caldă și masaj tradițional. Eu una abia aștept!

-Super nepoată am! Să o aplaudăm pentru o vacanță de vis!

-Auzi, dar găsim și noi câțiva bunici turci pe acolo?

-Haha, sigur! Eu și Radu nu ne mai putem stăpâni hohotele de râs, timp în care ele se pun pe dans! Va fi o vacanță trăsnet!

*Poze sponsor

*Imagini gif

*Superblog 2019

5 gânduri despre „Bunica bate doba pentru vacanța mare!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.