Diverse

Shopping și Crăciun cu buzunarul gol

Azi am fost la cumpărături. Rezultatul cât se poate de nesatisfăcător dacă mă gândesc la bani: shopping și Crăciun cu buzunarul gol. Nu știu când și în ce fel a ajuns o simplă cămașă la prețul de 90 lei în condițiile în care am mers la C&A, nu la Massimo Dutti sau o eșarfă dintr-un amestec ce conține puțin cașmir la 60 lei.

Mă rog lista de shopping e lungă, pot doar să zic că cele mai multe lucruri le-am achiziționat de la C&A, apoi de la HM și locul trei îl ocupă buticurile amenajate în Mall pe culoar. Dacă vă gândiți că sunt vreo milionara sau că Mall-ul e magazinul preferat al fashionsitei din mine, vă înșelați amarnic. N-am treabă nici cu moda, nici cu Mall-ul iar banii, să zicem că o duc puțin mai bine decât un profesor care nu face meditații. În plus sunt fană a produselor românești, de aceea iubesc de exemplu Farmec, cu produse 100% românești. Dar am încercat să găsesc produse românești și m-am dus acum câteva luni la Bucur Obor.

Am plecat de acolo exact cum mă dusssem, cu punga goală. Motivul a fost legat de preturi, pe alocuri chiar mai mari decât la magazinele din Mall și marfa nu e întotdeauna pur românească, ci sunt destule și importate.

Cum alt magazin romanesc nu mai cunosc, am fost la Mall la shopping. M-au frapat preturile, dar și oamenii. Cum să mai găsești în mijlocul săptămânii, la ora 22.20 cozi? Am stat jumătate de oră în Auchan până am ajuns în fața casei de marcat, ceea ce m-a nedumerit și mai mult: ori creșterea economică de la TV e pe bune, ori românii fac credite pentru cumpărăturile și mâncărurile de Crăciun.

Cărucioare pline cu de toate și nici măcar pe 20 decembrie nu suntem. E ca și cum s-ar trezi la viață mentalitatea comunistă, chiar și în rândul tinerilor, că trebuie să avem mâncare suficientă și tot cumpărăm în neștire până când ne atingem limita de credit sau block direct de la bancă!

Iar cel mai trist e când nu ai cu cine lăsa copilul și trebuie sa faci shopping cu el. Să vezi atunci stres, încadrare în deadline șamd.

Nu o sa va dau sfaturi despre cum sa economisiți, ce sa cumpărați sau de unde, ca nici eu nu sunt un exemplu. Pot doar sa va zic doua lucruri:

  1. Cumpărați strict cât mâncați, nu ca să aveți ce arunca. Copiii din Africa trăiesc la limita subzistentei, nu toți dar majoritatea dintre ei.
  2. Cumpărați din timpul anului și păstrați pentru Crăciun. Poate suna absurd, dar este cea mai buna tehnica pentru a nu ajunge să fiți de Crăciun cu buzunarul gol.

Abia aștept sa le vad privirile celor dragi și sper sa fie foarte mulțumiti de alegerile făcute de mine.

Până la urmă facem shopping ca să cumpărăm fericire și dăm la schimb fiecare Crăciun, ca să creionam amintiri.

1 gând despre „Shopping și Crăciun cu buzunarul gol”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.