La cuțite
Timp liber & Travel & Film

La Cuțite, un film pe muchie de cuțit

Am văzut recent filmul La cuțite și spre deosebire de Maestrul minciunilor, despre care v-am mai scris, acesta a fost pe muchie de cuțit.

Folosesc expresia denaturand ușor sensul, dar mi se pare potrivita pentru a clarifica impresia după vizionare, un film între ceva ceva ce seamăna cu romanul 10 negri mititei, al Agathei Christie, adică o drama și o comedie ușoară, de weekend. Cred ca finalul neașteptat îl apropie mai mult de carte, dar nu mi s-a părut atât de bine reflectata intriga.

Pe scurt avem 10 invitați, rude apropiate ce se reunesc sa îl sărbătorească pe tatăl familiei la a 85 a aniversare, Harlan Thrombey, un scriitor renumit și un excelent om de afaceri. Rolul este interpretat magistral de către Christopher Plummer si alături de el ii veți regăsi pe agentul 007 Daniel Craig, precum și pe actuala iubita a lui Bradley Cooper Ana de Armas.

Harlan este găsit mort în camera după terminarea petrecerii și Benoit Blanc, un faimos detectiv interpretat de Daniel Craig este angajat sa elucideze misterul morții bătrânului. Mi-a plăcut Craig in filmul La Cuțite, rolul de detectiv i-a venit mănușă și suspansul a crescut pe măsura fiecărui dialog cu fiecare invitat în parte. Descoperim ca aproape toți aveau interes sa îl omoare și ca seara fusese extrem de tensionata, presărată cu diverse conflicte.

Va spuneam că La Cuțite a fost pe muchie de cuțit, căci modul în care se descoperă „criminalul” îl face sa alunece spre comedie, pare totul prea previzibil și ajungi sa te întrebi pentru ce atâta adunare de forte, doar pentru a-i pune în valoare calitățile lui Daniel Craig?

Finalul, total surprinzător, mi-a modificat totuși percepția și asa am ajuns sa ii dau 8.5 din 10. Dacă l-ați văzut deja, cum vi s-a părut?

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

4 gânduri despre „La Cuțite, un film pe muchie de cuțit”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.