Fără categorie

Momente răscruce

Exista momente în viata numite momente răscruce, adică genul ala de întâmplări care îți aduc fie mai multa lumina în viata ta, fie îți schimba viata în bine, fie în rău.

Aceste momente răscruce sunt aparent banale, din categoria celor uzuale, cu nimic ieșite din comun. Dar exista un substrat la ele, căci se asociază și cu o prezenta noua în viata ta, deci vor avea și anumite consecințe.

Partea dureroasa e ca fiecare dintre părțile implicate în momentul răscruce are propria motivație, propriile gânduri, vise și fiecare visează cu ochii deschiși, proiectand asupra celuilalt.

Gestionate cum trebuie, astfel de momente răscruce pot ajuta la clarificare, la noi perspective de viata. Dar exista și fateta in care pot degenera în situații stresante, agasante chiar și de regula se intampla atunci când una dintre părțile implicate forțează lucrurile, prin reinterpretarea momentului, a intențiilor celuilalt sau plasează propriile dorințe mai presus de orice.

Urmarea este ca nu mai exista bucuria naturala de a lua din acel moment răscruce anumite lecții pentru propria dezvoltare, de a învață ceva, ci o stare de care vrei sa scapi cât mai curând, un moment răscruce încărcat cu regret, disconfort și pe alocuri dispreț.

Asa ca cel mai important este sa trasezi limite neajustabile pentru ca un moment răscruce sa rămână strict ce este, o confruntare temporara între doua universe de gânduri, emoții, energie.

Voi ați trăit momente răscruce și dacă da, cum a fost?