Diverse

Sexul intelectual

O buna prietena a folosit sintagma asta și mi a plăcut tare mult. Am zis sa va împărtășesc și vouă despre beneficiile sexului intelectual.

Definiția e oarecum personalizata – e ceva ce îți face placere, ce îți stimulează mintea atât de mult încât te relaxează, te face sa ai o stare pozitiva.

Sexul intelectual, spre deosebire însă de relaxare, pune în funcțiune mușchiul creierului și cum probabil va gândeați, implica și o a doua persoana.

Asta nu înseamnă că nu poți avea plăcere intelectuala dacă citești o carte, rezolvi un rebus sau cuvinte încrucișate. Doar ca nu ii mai spunem sex intelectual. Deci cum avem sex intelectual?

Prin discuții dar nu orice tip, ci unele în care sa vii cu argumente, sa te lupți pentru ele, sa asezonezi cu umor. Primul beneficiu e cunoașterea reciproca, testarea limitelor. Cel mai important rămâne jocul psihologic, de mutare a puterii dintr-o parte în alta.

Cum sa avem parte de sex intelectual? Ei bine alegerea unei teme interesante, preferabil dintr-un domeniu comun ambilor participanți și lansarea unei ipoteze pe care apoi sa construim argumente, idei. Sa ne alegem cu grija și atmosfera, căci un restaurant cu muzica zgomotoasa nu e o varianta prea confortabila.

Mai degrabă o cafenea. Mai rămâne cu cine facem sex intelectual. Pai cu cineva deschis la minte, care nu se oftica prea tare când nu are dreptate și mai ales are simțul umorului. Sexul intelectual nu e o ședință la munca, nu e un joc de rol cu potențial conflictual.

Și in final un pic de chimie între participanți nu strica 🙂

Citește și Degustatorul-de-maruntisuri

6 gânduri despre „Sexul intelectual”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.