Fără categorie

Nevoia de validare și feminitatea

Am avut in ultima perioada câteva conversații cu oameni foarte mișto, deschiși la minte și printre alte subiecte abordate a fost și cel al validării, atât în situația în care ești într-o căsnicie, cât și dacă ești în afara ei.

Le mulțumesc lor, acelor oameni care au acceptat sa fie deschiși cu mine, sa își expună poveștile pentru ca m-au ajutat tare mult sa descopăr niște chestii în mine pe care le credeam ascunse. Cum e de pilda nevoia de validare!

Sunt multe femei care, odata ce au un prieten stabil, un soț, nu mai știu sa isi redescopere feminitatea, sa mai arunce și o privire pe strada după cineva cu sex appeal. M-am întrebat de ce, dacă cumva au făcut vreun legământ tacit de autocenzurare sau nu mai simt nici cea mai mica nevoie de validare. Oare le e teama sa nu își dezamăgească iubiții sau soții, oare se subestimează ca urmare a trecerii anilor și vârstei?

Nu prea știu ce e în mintea lor, dar judecând toate experientele care mi-au fost împărtășite, am ajuns la concluzia ca nevoia de validare e perfect normala și chiar sănătoasă într-un cuplu! Nu înseamnă că nu îl mai iubești pe celalalt, ci mai degrabă ca te redescoperi pe tine prin ochii altei persoane!

Avem nevoie sa fim validați pentru ca de fapt toată viata se rezuma la satisfacerea unei nevoi acute – de apreciere! Ori, după ani în care intervine rutina, intervine monotonia și crezi ca știi totul despre cel de lângă tine, când reduci tandreturile și starea de euforie a dispărut, nevoia de validare este cea care ne reechilibreaza!

Într-un cuplu nevoia de validare nu este echivalenta cu a insela partenerul decât dacă tu permiți asta. Poți fi validat și într-o discuție, va ziceam eu într-un articol anterior de sexul intelectual, poți fi validat și într-un compliment sau flirt nevinovat!

Pentru sănătatea cuplului, chiar recomand sa va satisfaceti nevoia de validare și nu va temeți dragile mele ca veți fi părăsite sau catalogate rușinos. Dacă aveți un partener deschis la minte, veți concluziona împreună importanta nevoii de validare și veți avea curajul sa fiți deschiși și sa trasati limitele, care sa nu afecteze dinamica propriei relații!

Îndrăzniți și nu faceți din vârstă sau statut o inhibitie personala! Va las cu o melodie a la J. Lo, căreia nu ii e teama sa fie validata nici la frumoasa vârstă pe care o are 🙂

1 gând despre „Nevoia de validare și feminitatea”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.