Fără categorie

Picături de liniște

Un necunoscut a pus stăpânire pe planeta noastră. E mic, pare neînsemnat și fragil și totuși e atât de puternic! În fiecare zi își mai alege câte un set de victime și le îmbrățișează atât de strâns, încât ele simt nevoia să îl îndepărteze prin pusee de tuse, dar legătura e prea puternică. E atât de strânsă încât până și moartea cedează în fața lui. Și peste tot se lasă picături de liniște.

Ai măsurat vreodată cât durează liniștea într-o zi normală? Cred că 6 ore maxim, cât dormi, dar nici atunci nu e liniște totală căci mica nucă lucrează și îți trimite mesaje ce iau forma viselor.

Acum, datorită intrusului, plouă cu picături de liniște foarte mari și foarte dese. Mă uit la EI de sus și brusc îi văd că au timp: au timp să sune pe cei dragi, au timp să își facă curat în casă și în suflet, au timp să gătească în loc să mai umple buzunarele comercianților, au timp să mai citească, au timp să mai recicleze, au timp să se joace cu copiii lor în loc să îi trimită la toate lecțiile posibile și imposibile pentru mințile micuților, au timp pentru cuvinte de dragoste și gesturi tandre.

Plouă cu picături de liniște și EI reînvata obiceiuri de mult apuse, reincalzesc inimi de mult stinse, refac traseul vieții autentice, fără grabă. Dar picăturile de liniște sunt speriate de fulgere.

Cum arată? Nu le-ați văzut încă? E bine atunci, înseamnă că sunteți eroii supraviețuitori, dar mare parte dintre Ei sunt cu sufletele tremurânde. Fulgere de teamă le traznesc bucuria, le usucă picăturile de liniște și le îngheață mintea. Nimic nu mai e la fel și fulgerele i-au paralizat. Scot capul pe geam și o sirenă de poliție amenință licarul de speranță.

Picăturile de liniște sunt tot mai rare, intrusul a zis că mai stă o lună, două și apoi pleacă spre o altă planetă. Dar cu EI cum rămâne? Vor încerca să ardă etape să ajungă cât mai repede în 2021, se vor debarasa de fulgere pentru a deveni și mai puternici sau vor adormi la umbra unui secol nebun?

2 gânduri despre „Picături de liniște”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.