Fără categorie

Fața urâtă a iubirii – parte de carte

N-am mai scris de multicel pe blogul acesta pentru ca mereu am fost prinsa. Nu știu dacă v-am zis dar lucrul de acasă e mai mult decât lucrul de la birou. Dacă mai ieșeam la o pauza, acum muncesc full, aproape fără întrerupere. Noroc ca îmi place ceea ce fac.

Drept urmare am avut timp doar seara sa mai citesc câte ceva și cel mai recent roman a fost Fața urâtă a iubirii. E foarte ciudată senzația legată de cartea asta.

Deși am citit-o in doar 2 nopți (aproape 350 de pagini), fiind extrem de curioasă și intrigata, la sfârșit am rămas ca o saltea din aceea de o cumperi pentru copii și bagi un ac în ea și s-a dezumflat.

Dacă vă întrebați de ce, cred ca unul din motive este viziunea utopica a iubirii. Mai exact în Fața urâtă a iubirii, Tate, o tânără de 23 ani se mută la fratele ei și exact în ziua mutării îl cunoaște sau mai bine zis îl culege din dreptul ușii apartamentului pe Miles, aflat în stare de ebrietate. Acesta este pilot, coleg cu fratele ei și pare-se un tip frumos cu ochi albaștri, cu probleme sentimentale.

In paralel cu evoluția relației dintre Tate și Miles se mai desfășoară o poveste din trecutul lui Miles, în care aflam ca la 18 ani, a lăsat-o gravidă pe viitoarea soră vitregă, că se mută cu aceasta, distrugând planul căsătoriei tatălui său cu mama fetei.

Revenind la prezent, Tate și Miles își asumă o relație pur sexuală și aici cartea are un mare plus, reușind să ecranizeze destul de bine scenele fierbinți dintre cei doi. Doar că din păcate Tate se îndrăgostește de Miles și este gata să îl părăsească, dar află ceva ce schimbă total perspectiva lucrurilor.

N-am sa vă spun exact ce află, ci doar că are legătură cu titlul Fața urâtă a iubirii și bineînțeles cu trecutul lui Miles. Asta în caz că v-am stârnit curiozitatea și doriți să o citiți.

În schimb voi fi destul de critică și vă spun că, deși am citit-o cu sufletul la gură, sunt dezamăgită de construcția simplista a poveștii de dragoste dintre cei doi, precum și de ipoteza, zic eu destul de naivă, să crezi ca o relație debutata cu sex, bazată pe chimia excelentă a celor doi, poate genera în realitate o poveste de dragoste cu happy end, asa cum se întâmplă în carte.

Pe de altă parte trecutul ne influențează și vrem, nu vrem, ne lăsăm influențați de el când facem următoarele alegeri sau ne schimbă uneori destul de profund. Chiar și așa, personalitatea lui Miles este destul de idealista, tipul acela de bărbat frumos la chip și pe deasupra lovit de ghinion, o victimă a sorții. Noroc că finalul nu conduce către ideea de destin predefinit, ci de asumare a deciziilor și alegerilor, altfel as fi fost total dezamăgită.

Una peste alta, de la mine are 3 steluțe din cinci, mă bucur totuși că am citit-o și am descoperit că și în fața cea mai urâtă a iubirii, există ceva bun de iubit și un gram de speranță. O altă perspectivă o puteți descoperi aici.

Tot din categoria cărților mai puteți citi și Tot ce nu ți-am spus de Celeste Ng, iata aici o recenzie.

Dacă ați citit Fața urâtă a iubirii, sunt curioasă, ce impresie v-a lăsat?

🌟🌟🌟

6 gânduri despre „Fața urâtă a iubirii – parte de carte”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.