Fără categorie

Misiunea pe Pamant

Sunt destule momente în care ma întreb cu ce scop am venit pe Pământ. Poate ca și printre cititorii mei sunt persoane care fac asta. Poate ca rațiunea întrebării este diferita. Eu ma întreb pentru ca am de multe ori senzația ca viata mea nu se rezuma doar la job, casa și activități mai mult sau mai puțin domestice.

Mai încerc uneori sa ma conectez cu Dumnezeu, dar recunosc nu mi iese prea des. Ma gândesc ca poate el îmi divulga secretul. Nu ma aștept sa fie ceva wow, dar recunosc ca mi-ar plăcea sa fiu asemenea oamenilor bogați filantropi, adică acei oameni care au ajuns undeva sus și își amintesc sa ofere și altora măcar un pic din ce au primit.

Cel mai probabil as dona pentru copii, căci ei sunt cei mai inocenți și e groaznic sa vezi un copil, care este de fapt expresia fericirii, optimismului, a vieții înseși, trist și mai ales bolnav.

Dar dacă ma uit în parcursul vieții mele, nu cred ca asta e planul lui Dumnezeu cu mine, căci de câte ori am obținut bani puțin mai ușor decât prin multa muncă, cumva i-am pierdut. Ba mi-am rupt mana și am cheltuit apoi mult mai mult, ba nu am mai ajuns în călătoria planificata și banii nu i-am primit înapoi și tot asa.

Cred ca misiunea mea pe Pământ este totuși sa ii ajut pe alții și nu pentru ca mi-a șoptit Dumnezeu știu asta, ci pentru ca sunt fericita cand fac asta. În recrutare, de câte ori ajut un candidat cu un sfat ma simt bine, simt ca am făcut acel om măcar sa zâmbească, dacă nu am reușit sa ii ofer un nou job. Îmi place sa fac lucruri pentru alții, dar ca orice om, există o latura egoista, aceea de a fi apreciata.

Stiu că o misiune se asuma și se realizează fără a fi nevoie de laudele altora, dar recunoștința este tot o forma de bunătate umana și toți tânjim după ea. Poate ca misiunea pe Pământ ne-o alegem singuri și ne-o punem tot noi în aplicare, nu îmi e clar.

Pe de alta parte nimic nu e întâmplator și, dacă as compara viata cu o gara, m-aș gândi ca toate opririle trenului sunt de fapt coincidentele mari și mici ale destinului și ca misiunea noastră pe Pământ este de fapt o suma de coincidente. Spre sfârșitul gării se vede un panou cu toate stațiile prin care am trecut și abia atunci, unii dintre noi, realizează care le-a fost misiunea pe Pământ și cât de bine au împlinit-o.

Voi cum vedeți aceasta misiune și cum o transpuneti in practica?

3 gânduri despre „Misiunea pe Pamant”

  1. Sînt în aceeași fază ca și tine…
    Aș trece și animalele pe lîngă copii, dar nici scopul meu nu-i financiar, vădit.
    M-am gîndit inițial că era frumos să fi știut itinerariul trenului ăla. Dar apoi – dacă am ști dinainte toate haltele și nu am mai vrea călătoria…? Cred c-ar fi o zarvă mare în cer și pe pămînt, așa că… o fi bine cum e 🙂
    Neața 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.