Superblog 2020

SmartCash RMS, soluția software în retail ce garantează o experiență plăcută și eficiență!

Billy, pentru cei care nu l-ați cunoscut încă, este un voinic la 1.75 cm, o sută de kilograme, rotund la față ca un ursuleț și cu o strungareață de toată frumusețea. Este tare simpatic cu mersul lui de felină gravidă, dar mai ales când râde. Dacă nu râzi și tu cu el, înseamnă că într-adevăr ai avut o zi foarte proastă sau poate chiar o înmormântare.

Billy a evoluat frumos pe scara profesională. Întâi a fost manipulant de marfă la un magazin micuț din satul în care s-a născut. Patronul a văzut că îi merge și mintea, nu doar că râde cu aceeași poftă cu care devorează cinci meniuri deodată de la fast food, așa că l-a promovat.

I-a dat pe mână și casieria. Lucrurile erau mai complicate aici, pentru că Billy trebuia să noteze într-un caiet toate tranzacțiile pe care le făcea într-o zi și să fie sigur că, la finalul zilei, are atâția bani în casă de câte produse a vândut. Uneori mai dădea și pe datorie mai ales băuturi spirtoase, alteori trebuia să aproximeze din ochi câte kilograme de legume a vândut, căci se strica cântarul, așa că mai mereu îl treceau toate transpirațiile când trebuia să numere banii, să socotească intrările și ieșirile. Dar Billy nu se dădea bătut cu una cu două, ci sufleca mâinile, râdea cu poftă și se înhăma la treabă.

Vânzările au tot crescut, așa că patronul a fost nevoit să se mute într-o locație mai mare, să reamenajeze spațiul, să cumpere un cântar mai bun, să utilizeze o casă de marcat mai bună, așa că pe Billy l-a pus șef de magazin.

Cât era ziulica de mare, nu îi stăteau picioarele. Ba întocmea comenzi către furnizori, ținând cont de stoc, ca apoi să fie prins cu recepția mărfii și organizarea mărfii la raft, ba făcea inventarul, ba supraveghea activitatea celor doi colegi nou angajați, cert e că termina zilnic doar la ore târzii. Bașca că mai nota și pe condica de prezență sosirile, plecările colegilor și pe ale sale. Ajunsese să slăbească 10 kg în câteva luni și era de-a dreptul îngrijorat, pentru că verbul „a slăbi” nu fusese niciodată parte din vocabularul său.

A hotărât să se însoare, de teamă să nu ajungă să îl ia vântul și să rămână fără moștenitori, dar nu găsea pe nimeni potrivit cu pretențiile sale. Ce-i drept nici nu avea prea multe: înaltă, cu talie de viespe, sex appeal de Marylin (Monroe), gospodină ca maică-sa, ochi de căprioară, pielea albă ca zăpada și măcar un locșor de dormit.

Pentru că la sat nu se mai ridica nimeni la nivelul lui, a hotărât să se mute la oraș cu chirie și să se angajeze într-un supermarket.

Norocul i-a căzut pe cap mai ceva decât câștigul la loterie, căci a cunoscut-o pe Jana în prima zi de lucru și la o săptămână după ce i-a zis câteva glume, și-a arătat strungareața sexy și a făcut-o să râdă cu poftă, s-au căsătorit.

Acum vine greul, căci soția a început să scoată untul din el. L-a trimis la școală, să termine Facultatea de contabilitate, i-a făcut training la job cum să utilizeze echipamentele POS cu touchscreen, cum să facă inventarul mărfii, recepția ei sau etichetarea mobilă a produselor de pe raft cu ajutorul unui dispozitiv tip terminal mobil, cum să facă totul mai ușor și mai plăcut cu ajutorul unui soft supermarket instalat pe echipamentele pe care le utiliza în jobul său.

SmartCash RMS

Toate erau noi pentru el, i se părea o provocare să învețe acest software pentru rețeaua de magazine, denumit SmartCash Retail Management System, dar i se părea mult mai simplu decât la magazinul din sat.

Numai Dumnezeu știe, la magazinul din sat, de câte ori a pus bani de la el când nu îi ieșea corect inventarul sau uita un client să îi aducă datoria, de câte ori nu s-a păcălit când a dat comenzi la produse și apoi a rămas cu stocurile, căci nu s-au mai ținut de promisiune mușterii, cât de dificil era să țină minte coduri de produse, căci nu putea să pretindă clientului răbdare, până găsea el codul în catastihul primit de la patron. Clientul voia produse de calitate și să fie servit repede, ceea ce vrea și acum.

Billy s-a adaptat rapid la tehnologie și a parcurs toate etapele – de la lucrător comercial până la director de magazin.

SmartCash RMS – Pentru clienți mulțumiți

Performanțele deosebite l-au propulsat către o poziție în centrală, de analist de vânzări. Acum știa că nu mai merge cu număratoarea zilnică și împărțirea pe categorii a produselor vândute, cum făcea la patronul lui. Erau prea multe produse și prea mare responsabilitatea.

Așa că a apelat din nou la prietena de nădejde, tehnologia, mai exact la SmartCash Oxygen, aplicația de Business Inteligence dezvoltată pe o platformă modernă Qliksense/Qlikview, pentru analiza datelor provenite din rețele de magazine SmartCash RMS. Grație aplicației minune, a reușit să tragă concluzii privind comportamentul fiecărui client în parte, mai ales că datele se actualizau în timp real și să vină cu recomandări de business relevante.

Recomandările au fost apreciate și probabil ar fi continuat la respectivul job mult și bine, dacă soția lui ambițioasă nu ar fi pus piciorul în prag și nu l-ar fi ghidat spre calea antreprenoriatului. Își dorea de ani buni, înainte să îl cunoască pe Billy, să aibă propriul ei business, o cofetărie.

Billy, pofticios din fire și atent la nevoile soției, n-a rezistat propunerii și și-a lăsat jobul, pentru un business de familie. Nu înainte de a-și avertiza soția:

– Facem cum vrei tu, alegi zona, suprafața magazinului, tipul de prăjituri, torturi pe care vrei să le vinzi, cum vrei să facem reclamă acestora, dar pe partea de software pentru magazin nu te bagi. Aici alegem ce îți zic eu. Am lucrat suficient de mult în retail, încât să știu că avem nevoie neapărat de SmartCash Retail Management System, cel mai răspândit software specializat pentru retail din România.

– De ce vrei tu să îi alegem tocmai pe ei? E adevărat că și unde am lucrat noi, în supermarket tot SmartCash RMS aveau, dar noi ne facem o cofetărie, adică e infinit mai mică ca cifră de afaceri, suprafață, orice față de un hypermarket sau vreun lanț de magazine.

– Pentru că așteptările clientului sunt la fel, chit că intra în cofetăria ta sau în supermarket ori cash & carry.

Un client își dorește o experiență plăcută, să îi vorbească frumos vânzătoarea, să îl ajute cu informații în privința produselor, etichetele produselor de pe raft să corespundă cu prețurile de la casă, să îi scaneze casiera rapid produsele, să îi dea rapid și corect restul sau să își poată scana singur cumpărăturile și să poată plăti rapid. Pe scurt clientul își dorește calitate și eficiență!

Gândește-te la o zi onomastică, gen Sfântul Ion! Vei ajunge, la cât de bune sunt prăjiturile și torturile tale, să ai o coadă imensă, până afară, pentru torturi și prăjituri!

SmartCash RMS pretabil și pentru cofetării

Dacă vei folosi imprimantă fiscală pentru emiterea bonurilor sau a facturilor, în loc de casă de marcat; dacă vei folosi un echipament POS touchscreen, dacă softul permite cuplarea cântarului la POS, astfel încât greutatea tortului să apară direct pe bon, cu siguranță vei fi eficientă și clienții vor reveni!

Plus că, pentru noi e important profitul, pe care îl facem din vânzări cuplat cu reducerea costurilor. Asta înseamnă pe de o parte să avem clienți mulțumiți, să utilizăm SmartCash RMS pentru fidelizarea clienților și pe de altă parte să ne reducem cheltuielile, adică să știm în orice moment stocurile de marfă, să putem negocia prețurile cu furnizorii, eventual să fim în platforma Cloud toți pentru a gestiona relația cât mai bine.

Toate informațiile se integrează cu softul nostru de contabilitate, deci SmartCash RMS ne va ajuta să ne diferențiem de concurență! Uite aici:

SmartCash RMS pentru cofetării sau patiserii

-Bun, perfect, dar dacă vrem să ne extindem în online, că nu știm dacă vor funcționa lucrurile pe timp de Pandemie, ne mai ajută SmartCash RMS? Nu știu dacă au scos și modul pentru comerț online.

-Da, sigur! M-am interesat eu și unul dintre formatele comerciale pentru care se pretează platforma este și cea de E-Commerce. Mulțumita interfeței REST API de ultimă generație, care face legătura între ce vezi tu pe site și sistemul de procese operaționale din spate, SmartCash RMS garantează o experiență plăcută și unitară clienților. De exemplu, dacă tu nu mai ai eclere din acelea cu vanilie, pe site se va actualiza automat stocul. De asemenea vei putea vedea oricând statusul comenzilor sosite și livrarea acestora se va face automatizat, pentru că softul se integrează cu principalele platforme de curierat din țară. Deci vei fi eficientă atât online, cât și offline.

-Gata Billy ne apucăm de treabă! Vino să pup ursulețul meu deștept. Ah, stai că mai avem o dilemă! Cum numim cofetăria?

– BillyJana, cofetăria care furnizează calitate, o experiență plăcută și eficiență! Și e specială pentru cei mai mari pofticioși ca mine 🙂

*Superblog 2020

*Poze sponsor Magister Software

7 gânduri despre „SmartCash RMS, soluția software în retail ce garantează o experiență plăcută și eficiență!”

 1. Excelenta povestea. Plina de inspiratie. Tesuta in mod natural cu informatii despre platforma noastra software. Povestea a fost minunat creionata, fara rupturi in firul epic. Bravo! Iti acordam premiul intai pentru originalitate la aceasta proba Superblog.

  Apreciat de 1 persoană

    1. Sa fie! Într-adevăr pun foarte mult suflet în tot ceea ce fac. Suferintele când nu îmi iese ceva dar mai ales reușitele când iese totul sunt mult mai frumoase! Va mulțumesc încă o data si SmartCash să își continue povestea frumoasa și de succes!

     Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.