Superblog 2020

Drumul spre perfecțiune începe cu accesoriile premium de la BrandGSM.ro

101, 102, 103, 104, 105 CV-uri. Nu prea am ce să aleg. Nu sunt pretențioasă, nu vreau să găsesc candidatul perfect, ci doar pe unul care să demonstreze trei competențe cheie pentru un rol de reprezentant de vânzări: empatie și înțelegerea nevoilor clientului, persuasiune, cunoașterea foarte bună a produselor. Sunt hotărâtă să renunț și la criteriul experienței de minim 2 ani, dacă găsesc un junior cu potențial. De exemplu, chiar acum îl voi contacta pe Gelu Sebastian, care a terminat de curând Facultatea de Marketing și Managementul Vânzărilor și, dacă mai este interesat de rol, mâine vom avea o discuție online.

Drumul spre perfecțiune grație telefoanelor mobile

Abia aștept întâlnirea, sper să găsesc în sfârșit pe cineva potrivit pentru rolul de Reprezentant de vânzări. Iată că se conectează și candidatul, țineți-mi pumnii strânși:

 • Bună Sebastian, îți multumesc că ai acceptat să avem o discuție despre rolul nostru de Reprezentant de Vânzări. Pentru o discuție eficientă și plăcută de ambele părți, ne vom organiza astfel: îmi povestești despre tine, despre proiectele din facultate, îți voi pune câteva întrebări ipotetice și la final îți spun mai multe detalii despre rol și tu mă poți intreba dacă mai ai nevoie de clarificări suplimentare.
 • Sigur, mulțumesc frumos! Păi voi incepe prin a vă spune ca am terminat Facultatea de Marketing și Managementul Vânzărilor cu nota 9.50 și că sunt pasionat de telecomunicații, de tot ce e nou în domeniu. Dintre toate proiectele din facultate, cel mai mândru mă simt de cel realizat cu alți doi colegi pe tema: „Drumul spre perfecțiune grație telefoanelor mobile”.
 • Interesant, mi-ai putea oferi mai multe detalii despre acest proiect? De ce este cel mai de succes proiect și care a fost contribuția ta în acest sens?
 • Îl consider cel mai fain pentru că am lucrat în echipă și, datorită faptului că fiecare a contribuit cu idei, am putut să îmi îmbunătățesc cunoștințele din domeniul telecomunicațiilor, să văd lucrurile dintr-o altă perspectivă decât cea pe care o știam. Rolurile au fost împărțite astfel: unul dintre colegi a trecut în revistă momentele marcante din evoluția telefoanelor mobile, de la 1973 când Dr. Martin Cooper de la Motorola se plimba pe una dintre străzile New York-ului și a avut prima convorbire pe un telefon mobil până în ziua de azi, alt coleg a scris despre viața aproape perfectă pe care o avem datorită lor și mie mi-a revenit rolul să scriu despre importanța accesoriilor în acest drum spre perfecțiune. Eu am ales să scriu cu precădere despre huse telefoane și folii telefon pentru că le consider esențiale pentru durata de viață a unui telefon.
 • Luând în calcul ceea ce ai învățat despre aceste accesorii, ai putea să îmi dai un exemplu concret despre cum i-ai prezenta unui client avantajele unei huse de telefon sau a unei folii de telefon premium?
 • Sigur! Vă pot da un exemplu despre cum m-aș adresa unui client pentru a-i prezenta folia telefon Lemontti Full Fit!

Drumul spre perfecțiune începe cu accesorii premium – folia telefon Lemontti

 • Folia pentru telefon Lemontti Full Fit face parte din categoria produselor premium și ca orice produs premium, are o calitate net superioară față de alte produse similare. Ea este din sticlă temperată (securizată), foarte rezistentă, de aceea vă protejează telefonul nu doar de zgârieturi și murdărie, cum este cazul foliilor de protecție slabe calitativ, ci și de căzături sau de lovituri puternice. Sigur vi s-a intamplat cel puțin o dată în viață să vă scape telefonul pe gresie sau pe asfalt și să fiți nevoiți să renunțați la el. Ei bine, dacă ați fi avut folia pentru telefon Lemontti, șansele să reziste telefonul ar fi fost considerabil mai mari, deoarece aceasta prezintă o duritate de 3 ori mai mare decât o folie PET (9H). Cum bine știți și dumneavoastră, premium se referă în mod cumulat atât la calitate, cât și la design și aspecte de ordin estetic. Folia Lemontti are un strat de protecție oleofobic care protejează împotriva petelor, amprentelor, dar oferă și claritate HD, fiind 100% transparentă. O regăsiți pentru aproape orice marcă de telefon, de la Nokia, Samsung la Huawei și chiar Iphone, ca atare nu vă faceți griji, sigur găsim un model potrivit pentru telefonul dumneavoastră! Vă garantez că veți fi mulțumit!”
 • Cam acesta ar fi discursul meu în fața unui client. Mă scuzați dacă am vorbit prea mult, dar cum vă ziceam, sunt foarte pasionat de zona asta de telecomunicații si tot ce implică ea, inclusiv accesorii telefoane.

Nu l-am întrerupt și pentru prima dată am zâmbit atât de mult încât a observat și candidatul, desi stiu că un recrutor trebuie să fie „poker face”, adică să nu transmită aproape nimic din gândurile și emoțiile sale candidatului. Dacă vă întrebați care este motivul unei astfel de atitudini, este pentru că ne dorim să rămânem obiectivi în procesul de recrutare, să acordăm șanse egale tuturor candidaților și să nu influențăm răspunsurile acestora prin mimica feței sau expresiile folosite în interviu. L-am lăsat să își tragă sufletul, să guste din paharul cu apă pe care îl avea pe masă și am trecut la partea și mai dificilă din interviu.

 • Nu e nicio problemă Gelu, îți mulțumesc pentru informațiile oferite. Îți spuneam la începutul discuției că vom parcurge câteva situații ipotetice. Ei bine, a venit momentul. Ca o paralelă, te poți gândi la proiectul despre care mi-ai zis, cum ai făcut cercetarea pe subiectul respectiv înainte să scrii și să îmi spui la ce informații te-ai uita pentru a-ți pregăti întâlnirea sau discuția telefonică cu un potențial client? Cum te-ai pregăti?

BrandGSM.ro – mai mult decat accesorii premium pentru telefonul tău

 • Permiteți-mi să îmi aleg și o companie pentru a fi totul cât mai clar și concret. Dat fiind că proiectul meu a fost pe BrandGSM și m-am documentat temeinic, voi porni de la situația în care eu sunt un producător de huse de telefon și vreau să obțin un parteneriat cu BrandGSM.ro, astfel încât să distribuie și produsele mele pe site-ul lor. Strategia mea începe cu documentarea despre client, care va fi făcută folosind mai multe surse – site-ul lor, site-urile de social media gen Facebook, pagina de Linkedin, ce părere au proprii lor angajați și clienți și nu în ultimul rand, aflu cate ceva despre persoana cu care urmează să am discuția. Adunând informațiile, stiu despre BrandGSM.ro că este numărul 1 pe piața accesoriilor GSM, are tradiție de 20 ani în piață și este distribuitorul unor mărci premium precum Devia, Just Must sau Lemontti.

Asta îmi sugerează mie că trebuie să fiu suficient de convingător în discuția telefonică cu reprezentantul lor, încât să îmi acorde și o întâlnire. Pasul următor este să mă documentez cu privire la tipul de huse din oferta lor și prețurile aferente.

Husele pentru telefoane de la BrandGSM.RO demonstrează calitate și diversitate în drumul spre perfecțiune

Astfel principiile lor de bază sunt: calitate, diversitate și atenția deosebită acordată clientului. Este concluzia trasă de mine după ce am văzut că ei comercializează huse pentru telefoane din materiale diverse, pretabile mai multor domenii de activitate, de exemplu cele metalice utile în construcții, cele din fibră de carbon sau din piele pentru activitatea la birou. Au inclusiv huse din silicon, din plastic sau combinație de materiale.

Varietatea este dată atât la nivel de brand, căci sunt importatorii oficiali ai unor branduri de top (UAG, Spigen, Lemontti, Ted Baker, Karl Lagerfeld, Guess, Devia sau Just Must sunt doar câteva din gamă), cât și la nivel de funcționalitate.

Regăsiți huse antișoc utile dacă faceți sporturi extreme, lucrați în mediu de risc sau, pur și simplu, scăpați telefonul mai des, huse ultraslim dacă vreți ca telefonul să arate cât mai subțire, huse transparente dacă preferați stilul minimalist, huse fashion gen Karl Lagerfeld, huse cu imprimeuri amuzante pentru copii, huse pentru înot etc.

Din perspectiva prețurilor, chiar dacă ele costă mai mult decât cele obișnuite, calitatea compensează și în plus poți apela la un sistem de plăți în rate, fără dobândă.

Prin urmare mă voi pregăti pentru discuția cu clientul aducând în discuție faptul că împărtășim valori comune, că produsele mele au o calitate similară brandurilor deja cunoscute din portofoliul lor și voi plusa oferind un prim stoc de 100 de bucăți în mod gratuit pentru a se convinge că ce spun este adevărat. Sper că v-am răspuns la întrebare.

 • Da Gelu, îți mulțumesc pentru răspuns.

Sper să nu mă trădeze mimica, dar experiența mea de recrutor greu încercat în ultimii ani îmi spune că am în față un diamant neșlefuit. Îi lipsește doar un angajator fain, care să îl aducă la perfecțiune.

 • Mai am o singură întrebare. Dacă ar intra în magazin o doamnă despre care poți intui cu ușurință că are o situație financiară bună, îți cere o husă pentru telefon pe care nu o ai pe stoc, ce faci? O lași să plece sau îi propui altceva? Dacă alegi a doua variantă, cum ai convinge-o să aleagă ceea ce îi propui tu?
 • Hmm, grea întrebare deși îmi aduc aminte că mi-am convins în facultate până și profesoara de statistică să reinterpreteze rezultatele unei analize de produs.

În primul rând aș menține contactul vizual din momentul în care face primul pas în magazin. În acest timp aș analiza discret privirea, îmbrăcămintea și aș remarca dacă răspunde zâmbetului meu, pentru că asta mă poate ajuta să înțeleg cât este de flexibilă, respectiv abordabila. Apoi aș fi atent la tipul de telefon și, în funcție de ce am sesizat până acum, i-aș propune alternativa. Discursul meu ar putea suna cam așa:

 • „Din păcate nu avem pe stoc produsul pe care îl doriți dumneavoastră și cu siguranță smartphone-ul trebuie protejat. Doar facem atâtea lucruri cu el, de la simpla apelare la realizarea de fotografii, de la comenzi de mâncare, plăți, localizare la activități de birou și uneori chiar vizionare de filme, de la monitorizarea somnului bebelușului, a bugetului datorită unor aplicații până la controlul sistemului de încălzire a casei. Ar fi realmente o tragedie ca până găsiți exact produsul dorit, să lăsați telefonul neprotejat.
 • Eu v-aș recomanda, pentru că observ că aveți Samsung Galaxy S20 Plus și vă place roșul, să luați Husa UAG Monarch Series Crimson Red.

Această husă combină 5 tipuri de materiale într-o protecție premium ce rezistă la căzături accidentale și zgârieturi. Deși pe spate este întărită cu un înveliș de material plastic dur (Policarbonat) în relief ce lasă la vedere un alt înveliș din piele premium, ea este foarte ușoară și aderentă la mână. Chiar vă rog să o încercați și să vă convingeți. În plus este compatibilă cu Apple Pay și încărcarea wireless, exact ca husa pe care ați avut-o înainte. Dacă vă mai pot ajuta cu alte informații cu mare drag, doar să țineți cont că aveți nevoie să protejați telefonul la fel de bine cum o faceți cu propria persoană.”

Cred că, oferindu-i un produs cât mai apropiat de ceea ce a avut, voi reuși să o conving.

 • Mulțumesc Gelu pentru toate informațiile și disponibilitatea de a participa la discuția noastră de azi. Ultima mea întrebare se leagă de așteptările salariale.

Nu vreți să știti câte rugăciuni pe secundă își spune un recrutor când găsește un candidat perfect pentru ce îi trebuie și așteaptă bugetul din partea acestuia. Știu că deja sunt roșie în obraji, dar nu-mi mai pasă, totul e să nu-mi pice fața dacă îmi zice o sumă peste bugetul meu.

 • Vă mulțumesc, acestea sunt așteptările mele salariale!
 • Vă mulțumesc și eu și rămâne să revin cu un răspuns în maxim două săptămâni!

Yeeei, mă încadrez! Acesta e răspunsul clasic pe care îl oferim uneori noi recrutorii când dorim să mai vedem candidați, dar pe Gelu Sebastian în două zile îl și ofertez! Urați-mi succes să o și accepte!

*Superblog 2020

*Poze sponsor BrandGSM.ro

*Disclaimer – În realitate sunt un recrutor mai drăguț decât lasă interviul acesta să se înțeleagă 🙂

1 gând despre „Drumul spre perfecțiune începe cu accesoriile premium de la BrandGSM.ro”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.