Superblog 2020

Este pentru prima data la Superblog – Câteva gânduri la jumătate de Superblog

Nu mi-am propus sa fac un jurnal, așa fain cum face Diana legat de Superblog, ci doar să las câteva gânduri. E prima data când ma gândesc cum ar fi dacă as câștiga trofeul, deși mai sunt ceva probe și situația se poate schimba oricând. E prima dată pentru ca de cinci ediții de când particip, nu cred să fi avut vreodată atâta inspirație, să scriu constant bine la mai multe probe nu doar la cele pe care le îndrăgesc cum este Farmec de exemplu.

Este prima data când reușesc să pun în valoare un sponsor folosind povestea ca mijloc de evidențiere și nu invers. În celelalte ediții, în multe cazuri, aduceam sponsorul în față fără să îi creez context. Ei bine, lecția asta am învățat-o la job pentru ca m-am lovit de niște analize de date și îmi dădeam seama ca nu reușeam sa transmit o poveste. Ce făceam era sa pun datele laolaltă și sa las șefa sau pe cine le citea, să tragă singur concluzii. Este cât se poate de greșit și asta trebuie sa învețe oricine la Superblog – creează contextul pentru promovarea sponsorului!

Este prima data când sunt foarte atenta la detalii. Dacă anii trecuți, bagam diacritice și nu prea într-un text, nu ma uitam dacă vizual arata bine articolul, acum fac asta extrem de mult. Iar cea mai „chinuitoare” proba pentru mine ramane Answear pentru ca acolo trebuie sa dau tot ce am mai bun la acest capitol. Va dați seama satisfacția extraordinara pe care am avut-o când am reușit sa câștig proba la ei cu 100 de puncte pe acest articol. De departe cea mai mare satisfacție de pana acum în acest concurs.

Este prima dată când reușesc sa fiu și poetică, pentru că eu iubesc din tot sufletul probele tehnice, iar cea de la Magister a fost preferata mea. Pentru mine poetic înseamnă să scriu cu mai multa emoție, pentru că de obicei folosesc un stil mai neutru. Din acest punct de vedere, Melinis, articolul inspirat din povestea copilăriei Dumbrava minunata, este cel care mi-a adus cea mai mare satisfacție la acest capitol.

Este pentru prima data când scriu pentru public, deci ma adresez lui și încerc sa vad ce își dorește. Anii trecuți scriam pentru sponsor, acum scriu pentru cel care citește. Dacă schimbați optica, realizați ca de fapt nu doar sponsorul contează, ci cu ce rămâne persoana care va citește. Poate întra pe blog o mămică sau un om de afaceri sau un student sau un bărbat interesat de shopping (da știu sunt putini :), întrebarea e cu ce rămâne el, cu ce rămâne ea dupa ce citește? Ii dați un sfat de viata, îl atenționați, îl entuziasmați, ce emoție ii veți provoca cu articolul vostru?

Este pentru prima data când nu mai citesc articole înainte sau dacă fac asta, nu o fac cu intenția de a arunca cu noroi. Este unul dintre motivele pentru care am ales sa particip iar la Superblog, să îmi demonstrez mie că pot scrie bine, ca pot sa fiu fair play, ca nu trebuie sa ma interesez de soarta lui X sau lui Y, ca nu e nevoie sa intru în polemici cum am făcut acum un an și jumătate când am participat. Am realizat în acest răstimp, ajutata și de niște colegi foarte mișto, ca important e sa dai tot ce crezi tu ca e mai bine, mai bun în situația respectiva, fără sa mai vezi bârna din ochiul altuia. M-a ajutat extrem de mult mental, pentru că atunci când primesc o notă, ma uit la articolul câștigător și vad ce era de îmbunătățit. De exemplu, la Croitorie mi-am dat seama cât de importantă era emoția, o amintire clara, un text nu foarte lung dar de impact, așa cum a făcut de exemplu Natalia Constantin.

Este pentru prima data când muncesc atât de mult și vad rezultatele muncii într-un timp scurt. Este pentru prima data când scriu un astfel de articol pentru ca îmi doresc ca cei care nu înțeleg cum am ajuns din ultimii trei după proba de la Cord Blood Center la primii trei, să știe că pot aplica și ei sfaturile mele pentru a reuși și ca perseverand, vor reuși. Poate nu voi încheia în primii trei, (nu se știe pe planul familiei, personal sau cu sănătatea ce mi se poate întâmpla, nu se știe ce fac ceilalți concurenți) sau poate da, cert este ca voi fi transparenta și voi spune ca poți ajunge sus în Superblog respectând trei principii:

Creativitate – Spune o poveste și spune-o deopotriva logic și cu emotie

Tehnologie – Folosește Canva sau orice crezi tu ca ajuta sa ai un articol cu un impact vizual puternic

Perseverenta – Nu renunța niciodată în viata la visele tale și cu atat mai mult nu renunța la un concurs după câteva note mai slabe. Concursul se câștigă după ultima probă

Sper sa îți fie de folos sfaturile mele și să știi că în spatele unei note bune se afla 20% intuiție asupra a ceea ce vrea sponsorul, din citirea brief-ului și 80% munca, enorm de multa. Am scris articolul asta după 11 ore pe ceas pentru un articol la Answear, așa că, dacă mă invidiezi pentru articol și eu o pot face pentru ca tu ai gătit familiei tale, ati văzut filme împreună, ati ieșit la plimbare eu nu, eu i-am neglijat. Dar la fel de adevărat e ca putem munci amândoi la fel de mult și totuși preferințele sponsorului sa fie altele și sa câștigi. Mai tine și de cum te sincronizezi cu sponsorul.

Sa ne citim cu drag!

9 gânduri despre „Este pentru prima data la Superblog – Câteva gânduri la jumătate de Superblog”

    1. Sigur ma înțelegi cel mai bine, doar suntem colege de suferință. Ma bucur din suflet sa am printre concurenți un om ca tine, fair play, muncitoare, care scrie bine! Mi-aș dori ca cel puțin ediția asta sa fim excepția, să luăm amândouă locul 1. Nu cred însă că se va putea, așa că să câștige cele mai bune și mai inspirate povesti!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.