Superblog 2020

E-Sarbatoare de neuitat cu brad minunat și de emoții încărcat

O sarbatoare de neuitat are trei ingrediente: un brad, un pisoi poznaș și un copil împiedicat

Când mă gândesc la o sarbatoare de neuitat, îmi vine în minte o întâmplare de când aveam cinci ani. Era a doua zi de Crăciun, o superbă zi de iarnă, cu omăt cât să faci la fiecare sută de metri câte un om de zăpadă nu ca acum. Cu chiu cu vai mă îndurasem să vin de la joacă pentru că urma să ne viziteze trupa de șoc, pardon de prieteni a părinților. Tata alesese un brad de Craciun falnic, în care punea ultimul globuleț, iar mama dăduse drumul la o casetă cu colinde.

Eu mă jucam cu Oscar, cel mai nou membru al familiei, un pisoi alb și pufos, pe care dacă l-aș fi băgat în zăpadă, nu l-aș mai fi găsit, atât de tare se confunda cu peisajul. Noroc totuși că avea ochii albaștri ca cerul senin de mai și era atât de jucăuș, încât nu ar fi stat prea mult ascuns în omăt.

Am intrat amândoi în sufragerie și ne jucam în jurul bradului – un brad natural de aproape 1.70 înălțime, verde și frumos, fixat de tata cât a putut de bine într-un suport improvizat. La un moment dat în joaca noastră, nu știu ce i s-a părut lui Oscar, probabil o bomboană din brad cu un ambalaj lucios, că a dat cu gheruțele să o dea jos. Eu am ridicat mâinile să îl prind, Oscar speriat s-a urcat mai sus pe creanga bradului și eu am încercat să îl trag de acolo, strigând la el că strica bradul.

M-am împiedicat și m-am „prăvălit” direct peste brad, care, nefiind prea bine fixat în suport, a căzut pe covor, un covor greu din lână de Cisnădie cum se făceau pe vremuri. Deși nu îmi propusesem, reușisem să fac din acel Crăciun o sarbatoare de neuitat.

Prezența de spirit ne salvează în orice situație

Ai mei speriați și deopotrivă enervați au intrat valvartej în sufragerie. Mama nu a apucat să facă doi pași că a sunat soneria. S-a dus să deschidă, iar în prag a apărut trupa de prieteni:

-Surpriză!  "Am plecat să colindăm 
Domn, Domn să înaltăm! 
Când boierii nu-s acasă. 
Domn, Domn să înaltăm!"

S-au oprit din cântec și s-au uitat contrariati la mine, că aveam părul vâlvoi și câteva picături de sânge pe obraz de la impactul cu atâția pini de brad și cu globurile. Pisoiul îi privea și el cu ochi langurosi, de parcă era cea mai nevinovată ființă din univers. Mama cu prezență de spirit, a salvat situația:

-Poftiți vă rog, boierii nu sunt acasă dar v-au lăsat niște mături să strângeți acele de brad și să pedepsiți un pisoi obraznic. Oscar parcă ar fi știut că despre el era vorba, a început să toarcă mieros ca și cum și-ar fi cerut iertare.

-Haha, cam greu cu boierii în ziua de azi, dar se rezolvă! Oricum voiam să facem un masaj sănătos, ușor înțepat la picioare, așa că sunt la fix acele astea de brad. Așa primire cu fast, pe covor de pini mai rar, cred că de la nuntă nu am mai avut parte de o astfel de ceremonie deosebită! a răspuns Rareș, haiosul grupului. Cred că m-a văzut că eram roșie ca racul de rușine că mi-a zis numaidecât:

-Uite ce globuleț avem aici, ce roșu este! Ce ai făcut domnișoară, te-ai luat la întrecere cu Oscar? Nu îți priesc confruntările astea, văd ești rănită deja după prima rundă!

-Data viitoare voi câștiga eu, i-am răspuns și eu râzând. Toată lumea a început să râdă.

Când dragostea și ecologia se împletesc rezultă o mare confruntare: brad natural versus brad artificial

Între timp, mama a adunat cu mătura toate acele de brad, tata l-a pus iar în suport, a pus și o parte din globuri, iar Oscar și-a cerut scuze în modul lui pisicesc unic, cu o limbuta pe obrazul meu.

Anii au trecut ca gândul de la acea sarbatoare de neuitat și nu s-a mai repetat isprava, poate pentru că și eu și Oscar ne-am făcut mari și am mai învățat ceva de la viață. La 14 ani i-am zis pentru prima dată mamei că nu mai vreau brad natural în casă și că optez pentru un bradut artificial. A fost foarte mirată că am dorit să rup o tradiție împământenită în casa noastră de peste un deceniu.

Brazi artificiali minunati de la E-Sarbatoare

Lăsând la o parte faptul că mă îndrăgostisem subit de profesorul de știința mediului, descoperisem prin intermediul materiei predate de el, puterea naturii. Nu mai reușeam să înțeleg de ce noi oamenii cerem atât de multe de la Mama Natură de la hrană până la unelte pentru adăpost, protecție împotriva intemperiilor și o răsplătim cu atât de puțin. Țin minte că seara i-am băgat pe amândoi în ședință și le-am explicat:

-Voi nu realizați cât de mult rău faceți naturii! Distrugeți copaci crescuți în zeci sau sute de ani pentru câteva zile de admirat în casă între două sarmale și trei pahare cu vin! Vă mirați apoi că în zona Vrancei avem cele mai multe alunecări de teren sau că avem parte de tot felul de calamități naturale. Normal că avem dacă distrugem ecosistemul natural!

e-sarbatoare de neuitat cu un brad artificial minunat

Să nu mai zic că un brad natural costă mai mult decât unul artificial și nu scoateți nici banii, căci anul următor nu îl veți mai folosi. În schimb, dacă avem grijă să îl manipulăm și să îl depozitam în condiții sigure, un brad artificial rezistă chiar 10 ani, deci salvăm 10 brazi de Craciun naturali de la tăiere.

Iar tu tată, care ai atâtea probleme cu spatele, nu te mai cari prin metrou cu cel natural, an de an tocmai de la Obor până acasă. Cu un brad artificial problema e mai simplă, că e mult mai ușor și eviți și problemele de coloană.

Iar tu mamă, care zilnic ești cu mătura în mână, chiar îți dorești să faci an de an curat după un brad natural? Să zic ca la Oscar n-avem încotro, dar cu un brad artificial ai rezolvat problema curățeniei.

Când ai putere de convingere sau despre câștigătorul confruntării – un bradut artificial

Tot decorul va fi impecabil și chiar dacă ne-am împiedica în brad, tot nu ar fi dezastrul de acum nouă ani. Putem avea o sarbatoare de neuitat și fară brazi naturali în casă!

-Ce simpatică ești fata mea, n-ai uitat nici acum pățania, mai frumos zis acea sarbatoare de neuitat! Ai foarte mare dreptate, dar se simte așa de frumos mirosul de brad și e atât de plăcut în casă să vezi verdele acela din natură.

-Mamă nu te supăra că îți zic, dar e un moft. Îți cumpăr o crenguță maxim două de brad sau un odorizant care imită perfect mirosul acestuia și luăm bradul artificial pe verdele dorit. Să vezi tu dacă mai ai obiecții după.

-Bine, fie ca tine! Hai să încercăm așa!

A mai durat doi ani până când am convins-o pe mama să renunțe la bradul natural și să cumpere un brad artificial, iar acum, dacă îi zici chiar și în glumă că îi cumperi unul natural, e în stare să stea imbufnată toată ziua. Vine cu argumentele pe care i le aduceam eu acum câțiva ani: că ea e prea ocupată să facă curățenie în casă, că e de câteva ori mai ieftin, că arată mult mai estetic un brad artificial decât unul natural și în plus își poate alege și altă culoare, gen albastru sau alb.

Eu mă uit cu un zâmbet ironic și o mângâi ușor pe spate, în sfârșit a ajuns și ea la vorba mea. Mă bucur că putem avea sărbători de neuitat protejând în același timp și mediul natural.

E-sărbătoare și e de neuitat dacă ai ales bradul artificial adecvat

De aproape 6 ani m-am mutat la casa mea și îmi aleg singură tipul de brad artificial și decorațiunile. Am un prieten de nădejde, E-Sarbatoare se numește și am aflat întâmplător de el, în timp ce îmi căutam gresie pe la Valea Cascadelor. Au acolo un showroom și poți să te convingi de calitatea si diversitatea produselor (găsesti brazi clasici, colorați, 3D, ninși, cu conuri, cu vâsc). Dacă îți alegi brad și decorațiuni în valoare totală de peste 300 de ron, beneficiezi de transport gratuit, iar dacă nu ești mulțumit, completezi formularul de retur și în 14 zile îți primești banii înapoi. Dar îți garantez că nu va fi cazul.

Oricare dintre variantele pe care le-ai alege beneficiază de o calitate premium față de ce găsești pe piață și în plus protejează natura foarte bine, fiind din plastic ecologic. Brazii artificiali de la E-Sarbatoare nu au miros de plastic, nici elemente ascuțite, iar ramurile sunt încărcate, plăcute la atingere, nu se sfărâmă și nu își schimbă culoarea atunci când sunt folosite. Am reușit să asamblez cu ajutorul fetiței mele, atât de simplu a fost!

Anul acesta, dat fiind că îi cunosc deja, am ales de pe magazinul lor online. O alegere dificilă ce-i drept pentru că sunt mai mulți brazi artificiali care mi-au făcut cu ochiul. Sunt curioasă cât de bine mă cunoști, așa că înainte să citești mai departe articolul, votează care crezi că e bradutul meu preferat, luând în calcul că primul brad artificial din stânga este numărul 1 și ultimul brad este numărul 4:

E-Sarbatoare și Royal Beauty este bradul cel mai tare

Sper că nu ai trișat, iar dacă numărul doi ai menționat, înseamnă că mă știi foarte bine. Sunt o persoană foarte pretențioasă când vine vorba de cumpărături, de aceea mi-am ales bradul numărul 2, care este Royal Beauty, cel mai impunător model din gama 3D, cu un număr de ramuri dublat față de brazii din această categorie.

Ramurile și acele sunt atât de bine lucrate, iar verdele este atât de „real”, încât am senzația că sunt în mijlocul naturii de câte ori îl privesc. Cu siguranță îmi va fi ușor să îl montez, deoarece are suport metalic și sistem de crengi prin agățare pe coduri de culoare. Ca să fiu pe deplin pregătită, mi-am ales de pe E-Sarbatoare și un set de globuri de Crăciun, o ghirlandă de agățat la ușă și o instalație de interior cu led.

Presimt că dincolo de pandemie și efectele negative asociate ei, voi petrece un nou Crăciun reușit. De data aceasta nu îl mai am pe Oscar, dar o am pe Mara, fetița mea și pisicuța Kitty, cea mai nouă membră a familiei. Orice s-ar întâmpla, cu bradutul de la E-Sarbatoare probleme nu voi avea, iar armonia și voia bună vor face casă bună împreună.

Sa vina Craciunul, sa avem o sarbatoare de neuitat!

*Superblog 2020

*Poze si colaj cu produse E-Sarbatoare, exceptie prima poza din articol si ultima din video, arhiva personala

6 gânduri despre „E-Sarbatoare de neuitat cu brad minunat și de emoții încărcat”

  1. Foarte faina prezentarea… Am deja un brad artificial depozitat la subsol, dar se cam apropie saracul de 10 ani si nici nu avusesem prea multe optiuni la indemana pe vremea cand l-am cumparat. Tare imi fac cu ochiul brazii astia…presimt ca o sa-mi fac singura un cadou de Craciun 🙂 Mie imi place tare mult si modelul acoperit cu zapada. Ma duc sa investighez pe site, mai pe indelete. ❤

    Apreciat de 1 persoană

  2. Acum am intrat in spiritul sarbatorilor, ce ma fac? 🙂
    Eu am avut brad natural mult timp in casa…pana am plantat brad la tara si m-am atasat de el, si am realizat cat de greu creste…doar ca sa fie sacrificat. De atunci am brad artificial, iar acum ma gandesc sa cumpar unul nou, ceva falnic si frumos cum sunt cei descrisi de tine…nu e ca si cum plec undeva de sarbatori, deci sa ma bucur de ce am acasa!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.