Superblog 2020

Frumusețea clasică rămâne întotdeauna plină de FARMEC!

-"Nețărmuită-mi este îndurarea și dragostea mi-e întinsă cum e marea,
Și întocmai cum e marea de adâncă,
Din tot ce dărui, tot mai mult am încă. 
Și-s amândouă fără de hotare." 

-Stop! O luăm de la capăt. Vreau să transmiți mesajul cu mai mult patos și să te uiți direct în ochii lui!

Reiau scena și după ultimul cuvânt, se aude un ropot de aplauze. Mă întorc și o văd pe mama-cu părul nins, cu ochii de un albastru precum cerul întunecat și cu un ten catifelat, neted, care ascunde adevărata vârstă. De fiecare dată mă emoționează și ea știe asta, de aceea vine mai des la repetiții decât la spectacolele propriu-zise, ca nu cumva să mă pierd și să îmi dezamăgesc publicul. Gigi, regizorul piesei o consideră ca pe o a doua mamă.

-Foarte frumos ați interpretat! Felicitări! Nu vreau să vă rețin mult, v-am adus câteva plăcinte cu dovleac să gustați, calde, tocmai scoase din cuptor.

-Ia să vedem doamna Lucreția ce-ați gătit! Vai sunt nemaipomenite! Ana e norocoasă că are o mamă atât de talentată și de frumoasă! Arătați atât de bine și semănați atât de mult fizic, că o puteți înlocui pe Ana, când nu poate juca vreun rol.

-Domnule Gigi sunteți drăguț ca de obicei! Ce-i drept mă țin bine datorită cremelor mele minune, cum este crema intensiv hidratantă de la Gerovital H3 Classic, care îmi îmbunătățește fermitatea pielii, îmi netezește ridurile și previne apariția altora noi!

-Într-adevăr arătați excelent, iar plăcinta este delicioasă! răspunse Ștefan. Sigur acum, după ce am savurat minunăția asta, voi interpreta perfect pe clasicul Romeo!

-Mă bucur mult că v-au plăcut și că v-au dat energie plăcintele mele. Ana treci diseară pe la mine? Pregătesc până vii mâncărică cu ciuperci cum îți place ție și mai stăm și noi de vorbă.

-Da draga mea! Te iubesc! O lacrimă obraznică mi s-a furișat în colțul ochiului, dar m-am prefăcut că mi-a intrat ceva în ochi și am șters-o. Uneori actorii trebuie să fie actori și în rolurile propriilor vieți, nu doar pe scenă și credeți-mă, e mult mai greu!

-Bun, acum că ne-am ospătat să trecem la treabă!

Am continuat repetițiile încă patru ore. Am terminat în sfârșit și plec spre mama. Sper că a pregătit mâncarea aceea de ciuperci, că mi-a făcut o poftă, abia aștept! Ah, mă sună, sper că e totul în regulă!

-Da mamă dragă, cum te pot ajuta? S-a întâmplat ceva?

-Nu puiul meu, nimic grav. Vreau doar să îmi cumperi și mie crema intensiv hidratantă pentru ten și crema regenerantă pentru mâini, știi tu, cele de la Farmec căci nu mai am momentan.

-Sigur mamă! Mă duc acum să îți cumpăr.

Am intrat în magazin, sper să găsesc ce am nevoie. Eu, la rândul meu, mă bazez pe mama când folosesc cosmetice mai ales cele pentru îngrijirea pielii, pentru că ea nu face niciodată compromisuri, alege întotdeauna calitatea. Unii îmi spun că, datorită ei, merg și eu prea mult pe produse clasice de înfrumusețare. Le răspund că prefer un produs 100% românesc, clasic, dar cu o calitate excelentă în fața unui produs care ia ochii, miroase bine dar n-are un efect atât de puternic.

Aa, uite crema intensiv hidratantă și crema regenerantă pentru mâini. Ce parfum delicat, ce repede se absoarbe în piele crema asta! Îmi aleg și eu o apă micelară, plătesc și mă grăbesc să ajung acasă. Doamne ce bine miroase încă de la intrare!

-Hai draga mea că te așteptam. Am scos un vin roșu care merge la fix cu mâncarea de ciuperci. Sper că mi-ai luat ce ți-am cerut. Până te speli și te îmbraci, eu mă demachiez că am un ten așa de încărcat de impurități și de praf. Bucureștiul ăsta mi-a mâncat tinerețea și văd că nici la bătrânețe nu scap!

-Nu te mai plânge atât, ai văzut ce-a zis Gigi, că arăți de parcă ai fi sora mea! Nu degeaba Gerovital H3 Prof. Dr. Ana Aslan este primul brand de produse anti-age din lume! Mai bine ne facem ritualul de înfrumusețare împreună, eventual după ce mâncăm.

-Bine, facem așa dar lasă-mă cel puțin să îmi pun ochelarii și să citesc și eu pe cutie, din ce știu este gama relansată de la Gerovital H3 Classic, dar nu mai țin minte ingredientele.

-De ce vrei să îți mai încarci memoria? Important este că arăți tânără și mai ales că te simți tânără! Dar, ca să nu rămâi curioasă, te poți uita.

-Daaa, să vedem! Deci are, așa cum mă așteptam, acid hialuronic care asigură hidratarea pielii, apoi vitamina E, care limitează stresul oxidativ, protejează acidul hialuronic, fibrele de colagen şi elastina. Ingredientul acesta este nou, Juvinity i se spune. Iată că el întârzie îmbătrânirea metabolică şi a nucleului celulelor și revigorează replicarea celulară.

-Da, ți-ai asigurat rezervorul de tinereţe îndelungată a pielii cu complexul acesta inovator!

-Perfect! Acum la masă cu noi!

Am mâncat amândouă, am băut un pahar cu vin roșu și apoi ne-am desfășurat ritualul de îngrijire a pielii. Clasic, nu? Dar pentru mine este cea mai bună metodă de încărcare a bateriilor după o zi grea.

Chit că interpretez un rol în teatrul clasic, chit că o joc pe Iona din teatrul absurdului, munca este aceeași, iar miile de ore de repetiții și-ar pune amprenta asupra tenului meu, asupra frumuseții mele dacă Farmec nu ar avea un remediu clasic excelent, care să prevină îmbătrânirea. Frumoasă în exterior și puternică, visătoare și creativă pe interior. Aceasta este definiția frumuseții mele, una clasică, pe care o ambalez sub forma unor roluri memorabile oferite publicului meu cu tot dragul. Căci oamenii vin întotdeauna la teatru ca să înțeleagă niște lucruri, să fie emoționați, să plece mai ușori, mai grei, mai buni, iar toate astea stau pe umerii actorilor. De aceea nu există bucurie mai mare pentru mine decât să știu că am adus un strop de farmec și de frumusețe în inimile tuturor!

*Superblog 2020

* Poze Farmec

*Penultima frază din articol este un citat care aparține actorului Marius Manole

9 gânduri despre „Frumusețea clasică rămâne întotdeauna plină de FARMEC!”

  1. Este amuzant datorita faptului ca si eu fac la fel 😅 ma bazez pe mama sa imi spuna ce este mai ok. Nu am timp sa caut deoarece am un tazmanian mic. Imi place mult cum ai scris.🥰

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.