Superblog 2020

Scurt istoric parcurs Superblog sau bate a briza de vacanță

Neața. E 6.29 dimineața, e liniște și îmi place mult. Am început ziua citindu-l pe Mihai Vasilescu și, așa cum mă așteptam, am râs, mult, cu poftă după articolul cu ardei iuți, asezonati cu aroma feminină de Chanel, tulburand oarecum liniștea Universului.

Am citit-o și pe Raluca, de la E un mic secret, cu al ei articol sincer, autentic despre ce a învățat ea din Superblog, din această ediție.

Am zis să închid și eu Superblog cu un articol, dat fiind că m-au întrebat prieteni, colegi, taică-meu ce am scris în competiția asta. Ei bine, articolele le puteți găsi fix în thread-ul Superblog 2020, din tab Superblog din Meniu.

Mai important decât articolele în sine e cum mă simt. Fix ca un copil eliberat de cursuri, de program, de disciplină, în prima lui zi de vacanță, după două luni în care s-a pregătit zilnic, temeinic, ca pentru un examen de intrare la liceu (dacă s-or mai da, că pe vremea mea așa era).

E fain să aștepți vacanța mare, dar și mai fain să vezi miturile sau prejudecățile dărâmate din orice unghi ai privi lucrurile:

🌻 Mitul 1 – că NU pot să fiu un elev eminent, asta pentru ca am fost printre ultimii trei la un moment dat.

E doar un mit, am fost pe locul 105 din 108 participanți la Superblog care scrisesera și la proba numărul 3. După proba 2, de la Cord Blood Center, în care am luat penalizare de 10 puncte, fix acolo mă aflam.

Dar există elevi cu potențial, dispuși să muncească și care fac surprize, așa cum am făcut și eu și elevi cu potențial, dar care nu-l folosesc la adevărata valoare.

🌻Mitul 2 – că subiectivitatea primează și sigur elevul X, care este mai plăcut de profesori, va fi apreciat mai bine și la note.

Ei bine, cu toții am avut colegi care erau simpatizați de profesori și aveam impresia că și notele lor sunt cumva o extensie a simpatiei profesorilor. În realitate, dacă faci o lucrare la fel de bună, ai ocazia să fii și tu în „grații”.

E concluzia trasă de mine după probele de la Answear, în care eram convinsă că nu voi câștiga vreodată, că în mod evident, sunt mai bine văzuți cei cu blog de fashion. Mi-am demontat un mit, crescând în ochii lor, dar mai ales în ai mei, după 2 probe notate cu 100.

🌻Mitul 3 – că talentul e baza, restul vine de la sine. Adică la o probă de examen, de matematică, un elev cu apetit pentru cifre, clar va fi mai bine notat decât unul căruia îi place literatura.

Nu pornim în viață de pe picior de egalitate, chit că ne place să credem asta. Avem un ADN unic la capitolul skillset, mediu, părinți, școală si toți factorii care pot influența dezvoltarea noastră. Dacă talentul ar fi baza, ar însemna să avem un popor genial, în care zilnic inventam câte ceva.

În realitate avem un apetit, un talent la ceva pe care îl putem dezvolta prin muncă, mai puțină poate decât unul care nu îl are deloc.

Cam asta am simțit eu la probele mai tehnice, cum au fost la Vindem-Ieftin, Frisomat, Blood Cord. Am un apetit clar pentru genul ăsta de probe tehnice, dar, dacă m-aș fi rezumat la talent, nici că aș fi terminat competiția.

În schimb a trebuit să citesc mult de pe site, ca să înțeleg măcar puțin business-ul, să îi citesc și pe alții. La Vindem-Ieftin de exemplu, am citit de 5 ori articolele Mirelei înainte să îl scriu pe al meu. Pe Mirela o admir pentru inteligența și modul în care și-a croit drumul profesional de la Superblog încolo.

La proba de Influencer marketing, am parcurs de 4 ori articolul Mădălinei Sultan (dincolo de faptul că mi-e tare dragă, credeți-mă e esența echilibrului în viață și o găsiți la Căsuța Oliviei). În plus am adunat vreo 5 pagini A5 despre Vadim, ca să înțeleg psihologia lui și modul în care să mă poziționez față de probă.

La Medicale pe cât de dragă mi-e Mona ca om, pe atât de greu mi-a fost la probă, unde am scris mai multe variante până la ceva coerent. Exemplele pot continua, dar ideea că talentul nu e suficient ați prins-o, deci nu mai insist.

🌻Mitul 4 – că Universul complotează împotriva ta, nu pentru tine. E ca în zilele acelea când pleci de acasă spre școală, ți aduci aminte că ai uitat tema, ajungi și te ia profesorul pe sus și finalul apoteotic, dai examen fix din ce nu ai învățat.

Normal că te gândești că Universul are ceva cu tine și complotează pentru ca tu să îți strici toată reputația în fața tuturor. În realitate însă lucrurile nu sunt împotriva ta, ci doar optica ta e puțin distorsionata. Unele lucruri au timpul lor când vin în viața noastră, de regulă când suntem pregătiți să le primim. Asta e o lecție mișto, pe care mi-a predat-o Irina, din conversațiile ei minunate cu viața.

🌻Mitul 5 – competiția este opusul colaborării. Dacă vă amintiți, când eram mici făceam întreceri care ajunge primul până la poarta școlii. Uneori ne faultam între noi din dorința de a câștiga și ne imaginam că vom redeveni prieteni cu X say Y, doar după terminarea competiției.

În realitate, fair-play-ul și prietenia se mențin, indiferent de competiție, iar Superblog e cea mai frumoasă dovadă în acest sens.

Cu Dia am împărțit și griji și reușite și dezamăgiri, ne-am încurajat una pe cealaltă și spiritul competitiv al fiecăreia dintre noi nu a alterat pe cel al colaborării, fair-play-ului. A nu se înțelege colaborare la nivel de articol, nu am făcut asta, deși la cât semănam la anumite faze, încă mă mir că n-am scos articole foarte apropiate ca idei.

Mai sunt multe mituri demontate, dar e recreație, bate a briza de vacanță și mă grăbesc să ajung la bunica. Înainte de asta, îi voi lăsa mamei carnetul de note, bineînțeles doar pe cel cu 10, pe celălalt l-am ascuns în bagajul amintirilor de care îmi voi aminti cu mult drag.

În bagaj am pus cărămidă de la Vindem-ieftin.ro, cărți personalizate de la Elefantul Meu, puzzle-uri de la Bekid, un curs de branding personal personal de la Academia Vie și un aparat de aer să purific aerul din București de la Salin. M-am simțit minunat să le car, deși tare greu bagajul.

Dar cel mai mult îi va plăcea mamei carnetul de 10(0):

🌻Un Black Friday cu de toate și cu multă sănătate de la Farmacia la Preț Mic

🌻Experiențe din retail folosind tehnologie românească – adică Magister. Articolul câștigător este acesta.

🌻Am dezvăluit și secretele îngrijirii hainelor și încălțămintei grație Answear

🌻În pauza de masă am gustat un dulce complet natural de la Melinis și astfel am făcut față cu brio tezei despre fructul Rege.

🌻 Când s-a supărat tata pe mine că n-am învățat, m-am refugiat în hala metalică de la Frisomat cu ciocolata în mână și am călătorit în lumea gusturilor rafinate, a antreprenorilor de succes și a bancherilor zâmbitori.

🌻 Dar n-a durat mult supărarea, căci familia te acceptă și cu bune și cu rele, așa că am spart pusculita și le-am luat câte un cadou la fiecare pentru Crăciun. Answear a fost cel mai bun sfetnic.

Acum vă îmbrățișez, vă mulțumesc că m-ați ajutat moral să iau examenul vieții, felicitări tuturor celor implicați în fenomenul Superblog și vă salut din tren:

„A venit vacanța, cu trenul din Franța

Hai copii la joc, cărțile pe foc !

Nu mai învățăm, toata ziua ne jucăm

Cu prietenii stăm și ne distrăm”.

🙂

20 de gânduri despre „Scurt istoric parcurs Superblog sau bate a briza de vacanță”

  1. Felicitări Oana! Chiar le meriți din plin. Din puținul urmărit de mine ca spectatoare la această competiție, chiar ai avut ceva altfel de depășit.
    Am citit articolul acesta și am recitit câteva pasaje. Realitate și parfum! Să spun parfum de femeie? M-ar acuza cineva de furt 😅.
    Sărbători frumoase să ai, indiferent unde le petreci!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Felicitari, felicitari, felicitari, e un deznodamant pe care il meriti din plin! Si tu si Diana ati fost foarte bune editia asta si s-a vazut ca ati investit enorm de mult timp si energie. Ma bucur ca premiile au fost pe masura. Diana, cumva, e mai norocoasa, mai are sansa de a parcurge maratonul inca o data. Oana… de tine imi pare rau, va trebui sa te multumesti cu cele „maxim 5 probe” si iti zic din experienta ca scenariul asta nu prea are niciun farmec. S-a zis cu adrenalina pentru tine 😛

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.