Blogging & Guest Post

Dincolo de măști sunt ochii, ei nu mint niciodată! (GP)

Cinci trucuri pentru ochi mai mari și mai expresivi

„2020 a fost anul măștilor. Înainte asociam măștile cu carnavaluri, cu distracția și petrecerile, cu misterul și cu flirtul. Ei, anul acesta mi-a arătat că măștile pot fi și pentru altceva.

Un extra layer împotriva bolii. Dar nu despre asta vreau să vorbesc. Ci despre ei: frumoșii, strălucitorii, plinii de suflet ochi care răsar deasupra măștii. Aș spune că ei au devenit, mai mult ca oricând, adevărate arme de seducție.

Ochii nu mint niciodată, în ei se ghicește sufletul, cu toate zbaterile lui. Sunt frumoși și calzi, sau alteori neiertători și tăioși. Ei pot crea sau tăia în câteva secunde legături între ființele vii. Cum facem să le sporim și mai mult frumusețea, cu sau fară machiaj? Să-i facem să pară mai mari, mai expresivi, mai plini de lumină?

Las aici câteva trucuri care pot evidenția frumusețea naturală a ochilor tăi:

 1. Conturul contează
  Multe dintre noi am crescut cu prințesele Disney, ele au fost un fel de tipar al frumuseții în copilăria noastră. Prințesa Jasmine, Ariel, sau Belle, toate aveau un lucru în comun: ochi neobișnuit de mari. Vestea bună e că poți obține și tu ochi de printesă Disney folosind un creion cu care să-ți conturezi pleoapa inferioară. Nu cu negru, cum ai fi tentată, ci cu un creion alb sau bej. Îi va da privirii un plus de luminozitate și ochii vor părea automat mai mari.

Tot la capitolul contur ochi, o linie subțire de tuș pe pleoapa superioară și neaparat o mascara cu efect de volum și/sau lungire a genelor îți vor face ochii să pară mai mari si privirea mai intensă.

 1. Ten luminos în jurul ochilor
  Pe cât de important este să dai contur ochilor, pe atât este să îți ascunzi cearcănele cu ajutorul nui concelear. Folosește un concelear în colțul interior și exterior al ochilor, acestea sunt zonele care tind să pară mai întunecate. Adăugând lumină acestor zone, ochii vor părea automat mai mari și vor ieși în evidență.

Cremele anticearcan, pe testate, nu fac minutni, dar le poți ajuta cu un BB Cream sau cu un strop de fond de ten și pielea din jurul ochilor va fi mai uniformă și mai luminoasă.

 1. Somnul de frumusețe nu e doar o vorbă

Dincolo de orice machiaj, oricât de iscusit, oboseala se vede, se simte. Dacă stai treaza toată noaptea, n-o să te trezești ca Cenușăreasa, versiunea de la bal. În schimb, ochii îți vor fi buhăiți, lipsiți de vitalitate. Dacă nu te odihnesti suficient, corpul tău nu are ocazia să se repare. Când dormi, organismul produce hormonul de creștere, un ingredient vital pentru producerea de colagen.

 1. Apa vieții nu e doar o poveste
  Ți se întâmplă să ai tenul uscat? Sau poate ochii umflați? Toate acestea pot fi semne ale dezechilibrului de apă. Hidratează-te corect, spală-ti ochii de dimineată cu apă rece si vei arăta dintr-o dată mai fresh.
 2. Încrederea în tine e cheia
  Încrederea în sine, în cazul tău în tine e adevăratul secret al frumuseții. Poți să te simți frumoasă și fără machiaj. Ai încredere în tenul tău, în ochii tăi, în omul care ești și defilează cu atitudine!

Și nu uita: ochii nu mint. În ei stau frumusețea și lumina. Poți îngrămădi într-o privire toată dragostea și toată mânia. Balanța e la tine, tu decizi.

Acest articol cu tâlc, articulat pe ideea frumuseții și a îngrijirii de sine aparține câștigătoarei locului trei în competiția Superblog, cu blogul Incabinadeproba. Am urmărit-o de-a lungul competiției și am admirat-o pentru stilul ei concis, structurat și argumentat, care se reflectă din plin și în acest guest post.

Pot sa confirm ca stilul de scris se mulează foarte bine pe o personalitate plăcută, caldă, care se ferește de lumina reflectoarelor, dar știe la nevoie să iasă în evidență și să atragă privirile și cuvintele de laudă.

Îi mulțumesc Marei pentru că a poposit în colțișorul meu de suflet și o aștept cu mult drag și altădată.

Foto via Unsplash.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.