Branduri & Interviuri & Modele de viata

Medeea Marinescu- „Mi-aș dori din suflet ca oamenii să devină mai atenți unii cu ceilalți, să acorde mai multă atenție sentimentelor”

Vorbeam în prima parte a interviului cu doamna Medeea Marinescu, interviu pe care îl puteți citi aici despre AUTENTICITATEA ce o caracterizează și despre frumusețea, provocările meseriei de actor.

Aceasta a doua parte este despre ECHILIBRU, IUBIRE ȘI OAMENI LUMINĂ in viețile noastre, dar mai ales în călătoria dumneaei. Vă invit să parcurgeți încă un interviu plin de tâlc și presărat din plin cu emoție:

6. Vreau să cred că toți avem modele în viață și nu pentru a le copia, cât mai ales pentru a ne impulsiona sa devenim variantele noastre cele mai bune. Există o persoană sau poate mai multe care v-au servit drept modele și dacă da, cum v-au ajutat în parcursul profesional/personal, cum v-au impulsionat?

Am avut multe întâlniri benefice în viața mea. A fost un bagaj prețios cu care am pornit în carieră. Începând cu tatăl meu, important om de cinema, pe care îl iubesc pentru tenacitatea și capacitatea de a-și fi croit drum rămânând consecvent principiilor sale, apoi Gopo, impresionantă personalitate, un artist cu bonomia și candoarea unui copil, apoi Elisabeta Bostan, o mare Doamnă, o femeie extraordinar de puternică și foarte demnă.

Apoi am avut șansa să îi cunosc, să le fiu alături și să lucrez cu un mare om de televiziune și prieten bun Octavian Sava, apoi marele pianist Dan Grigore care mi-a dezvăluit un alt mod de a privi muzica, drum deschis în viața mea de profesorul Cristian Dumitrescu (căruia îi datorez foarte mult).

Mai târziu, intrând în Teatrul National, mi-au fost repere Radu Beligan, un mare om de cultură și Carmen Stănescu, actriță aristocrată, fermecătoare și aprigă, de la care iarăși am avut multe de înțeles despre profesia asta. Mi-au influențat viața într-un mod atât de benefic, de frumos și neașteptat regizoarea Isabelle Mergault și minunatul Michel Blanc (o mare vedetă în Franța, prea puțin cunoscut la noi).

Si cumva, îl las la urmă pe cel cu care mă însoțesc pe scenă de aproape 11 ani, un mare actor, poate cel mai iubit, care mă surprinde de fiecare dată, cu o vitalitate și cu un respect pentru public pe care rar mi-a fost dat să văd, e vorba de Florin Piersic.

Îi datorez lui (pentru că el a fost cel care și-a dorit să mă aibă parteneră pe scenă) Străini în noapte, spunându-mi încă de la început, când nu îmi dădeam exact seama ce se întâmplă cu mine, că astfel de roluri, în astfel de spectacole, sunt rare în cariera oricărui artist.

Și a avut dreptate. Am adunat în anii în care am bătut lumea (nu exagerez, am jucat mult și peste hotare) atâtea întâmplări (cu tâlc) atâtea povesti și amintiri, încât cred că la un moment dat, le voi așterne pe hârtie.

7. Aveți o familie foarte frumoasă și Luca vă moștenește talentul, ați și jucat împreună. Dacă ați scrie o scrisoare fiului în care să îi spuneți realist toate plusurile, minusurile, toate sacrificiile acestei meserii frumoase, ce i-ați spune? I-ați recomanda direct să urmeze drumul sau v-ați păstra pentru dumnveavoastră trăirile pentru ca el să aibă libertate deplină să aleagă?

Fiului meu i-am spus un singur lucru: că e important să-și găsească (atunci când va mai crește) adevărata pasiune. Și apoi să muncească pentru ea. Abia atunci va fi fericit. Iar noi, părinții, vom fi alături de el indiferent ce va alege.

8. Familia este unul dintre pilonii noștri de susținere în viață, iar meseria pe care o aveți vă restrânge și la acest capitol din perspectiva timpului petrecut împreună. Cum făceați să compensați lipsa dumneavoastră în viața soțului sau a copiilor pe vremea în care mergeați în turnee și vă vedeau poate odată la 2 săptămâni sau și mai rar?

Tot în legătură cu familia, care considerați dumneavoastră că este ingredientul sau care sunt ingredientele care asigură succesul unei relații de cuplu pe termen lung?

Trebuie să recunosc, e greu să păstrezi echilibrul intre profesie și familie. E o luptă mereu cu timpul, care pare că ți-e împotrivă. E foarte greu să te împarți, e greu să te împarți în mod egal intre doi copii cu vârste și nevoi diferite. Dar nici n-ai timp să te gândești prea mult, trebuie să cauți în permanență soluții.

Din fericire, pandemia asta mi-a oferit acel timp pe care nu l-am avut alături de copii și de soț. Și mi-a prins bine. Și știu că atunci când lucrurile se vor întoarce la normalitate, în sensul în care vom putea din nou lucra, voi face cumva ca un timp mai mare să îl pot oferi familiei. Pentru că asta e important nu doar pentru copii, dar și pentru mine, și pentru soțul meu.

Acum, în relația mea cu George, soțul meu, mă feresc să dau sfaturi sau verdicte, pentru că fiecare căsnicie e unică, are particularitățile și surprizele ei…noi suntem de aproape 14 ani împreună și avem doi copii minunați.

Cred că faptul că suntem și “ colegi”, soțul meu e director de imagine (el a semnat și imaginea serialului Bani negri) ne-a făcut să fim mai înțelegători cu nevoile fiecăruia, să înțelegem într-un fel mai profund atașamentul pentru ceea ce facem în profesie. Și cred că e nevoie de înțelepciune într-o relație…cum ajungi la ea? Fiecare își găsește propriul drum.

9. Sunteți ambasadorul de imagine al binecunoscutei companii românești Farmec, ceea ce m-a inspirat și pe mine să scriu un articol creativ în competiția de blogging Superblog. Ați ales dumneavoastră Farmec sau v-au ales ei pe dumneavoastră ? Cât de importantă este rezonanța cu valorile unui brand? Cât de importante sunt autenticitatea și brandul personal în promovarea unei companii?

Într-o primă fază Farmec este cel care m-a găsit potrivită pentru a le deveni imagine. Apoi, și am mai spus asta, alăturarea asta mi-a plăcut, m-a măgulit, pentru că este un brand longeviv, care înseamnă calitate și bun gust. Cumva mă regăseam în atributele pe care acest brand le aducea.

Nu m-am asociat niciodată cu evenimente sau lucruri întâmplătoare sau dacă nu am crezut în ele. Poți avea un câștig poate pe termen scurt, dar pe termen lung te demonetizezi. Asta spun și apropo de aparițiile la televiziune. Nu apar, deși mi s-au propus emisiuni de divertisment, concursuri, unele chiar cu rating…nu era locul meu acolo.

Nu vreau să fiu văzută cu orice preț, sau să par ceea ce nu sunt. Nu vreau să fiu iubită de toată lumea și nici nu cred că e sănătos așa. Dar vreau ca, atunci când fac ceva, că e bine sau nu, să nu pot fi acuzată de compromis sau ipocrizie.

Revenind la Farmec și Gerovital, al cărui ambasador am devenit, lucrurile au mers cumva natural, cu plăcere, cu sentimentul că ceea ce fac este în acord cu principiile care m-au ghidat până acum. La fel cred, că și pentru ei, a contat acest lucru. Există influenceri (e un termen foarte la modă) sau vedete care adună mult mai multe like-uri pe rețelele de socializare și care ar fi putut face reclamă unui brand renumit.

Au contat însă mai mult “ bagajul” meu artistic, poate și uman care îi putea reprezenta pe cei de la Farmec. Și asta m-a bucurat cu adevărat.

10. Ce planuri aveți pentru 2021 și ce doriți să regăsiți în acest nou an?

Ceea ce îmi doresc pentru noul an ține mai degrabă de relațiile interumane. Sigur, am proiecte de teatru și chiar unul de televiziune. Nu știu dacă se vor înfăptui toate.

Dar mi-aș dori din suflet că oamenii să se reseteze cumva, să devină mai atenți unii cu ceilalți, să acorde mai multă atenție sentimentelor și nu câștigurilor materiale, să își dorească o altfel de evoluție.

Am alergat, noi oamenii fară oprire căutând câștiguri și recunoașteri. Și într-o bună zi, când lumea s-a închis, când teama de boală și de moarte au devenit atât de prezente, nu a mai contat nici ce am făcut sau n-am făcut, nici ce trepte profesionale am urcat, nici ce mașini ne-am cumpărat, au contat doar ce am putut simți și iubi în clipa când am rămas singuri!

5 gânduri despre „Medeea Marinescu- „Mi-aș dori din suflet ca oamenii să devină mai atenți unii cu ceilalți, să acorde mai multă atenție sentimentelor””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.