Cărți

Te-ai gândit să comiți un Adulter?

Te-ai gândit vreodată sa comiți un Adulter? Cel mai probabil acum îți trece prin minte de ce sunt curioasă în privința ta sau te gândești cum ar fi dacă ori cum a fost (dacă l-ai comis deja). În realitate am folosit o tehnică de captare a atenției, regăsita între exemple pe grupul de facebook Social media în culise.

Subiectul de azi este de fapt prima carte citită de mine pe anul 2021 – Adulter semnată de Paulo Coelho, autorul romanului celebru Alchimistul sau 11 minute. Urmărisem un top al unei prietene cu cărțile citite și cum titlul m-a intrigat, am zis hai să vedem.

Mă bucur că am făcut această alegere și v-o recomand cu încredere, fie că sunteți femei, fie bărbați atât pentru stilul captivant, pe alocuri erotic în care a fost scrisă, cât și pentru mesajele cheie.

Este povestea unei femei de 31 de ani, cu o carieră de jurnalistă de top, cu o familie frumoasă de zece ani, în care soțul și cei doi copii par să fie definiția fericirii complete.

Totul până într-o zi în care „plictiseala unei vieți perfecte” o aduce în ipostaza de a reinnoda firele unei legături cu un fost coleg de școală, iubit, ajuns acum într-o poziție de politician, candidat redutabil la alegeri și pe deasupra căsătorit.

Debutul este pur sexual, cu o scenă scurtă și promițătoare pentru desfășurarea ulterioară. Doar că o femeie în general nu reușește să se limiteze la partea fizică și nici ea nu face excepție trecând prin diverse etape – de la ambiția cuceririi la nevoia nebună de a-l vedea, la durerea înțelegerii că a fost doar o aventură și până la regăsirea propriei persoane, când ea alege cum și când să spună stop.

Modul în care se încheie relația între cei doi este exact cum a început, doar că scena este mult mai condimentată erotic și ea conduce totul cu o luciditate ieșită din comun.

Din păcate perspectiva celor doi bărbați față de Adulter nu este dezvoltată, ci veți regăsi doar un dialog, două lipsite de substanță iar acest aspect chiar îl văd ca un minus al cărții.

Nu vă spun finalul pentru că aș strica plăcerea voastră de a citi Adulter, ci doar câteva concluzii așa cum le-am extras eu din cele citite:

🍒După un anumit număr de ani, o căsnicie devine plată pentru că cei doi se cunosc prea bine. Așa că nu uita să te reinventezi și mai ales să revigorezi relația de cuplu!

🍒Din afară este foarte ușor să judeci un bărbat, dar mai ales o femeie care comite un Adulter, dar tind să cred după cele citite că nimeni nu este pregătit pentru tot caruselul emoțional, chiar și în condiții premeditate.

🍒Într-un mod care se apropie de teoria lui Esther Perel despre relații, infidelitatea poate fi chiar salvatoare pentru un cuplu, deși rămâne la fel de dureroasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.