Superblog 2020

ChocoTelegrama, mai mult decât un gust desăvârșit! Între iubire și leadership stă doar mesajul din ciocolată potrivit!

-Dacă ai fi Dumnezeu pentru o zi, ce ai face prima dată?

-Aș lăsa oamenii fără grai!

-Cum așa? Este unul dintre atributele care ne deosebește de celelalte vietăți! Prin intermediul sunetelor și cuvintelor, transmitem fapte, dar mai ales emoții, construim relații și transformăm universul într-un miracol perpetuu!

-Așa este, dar oare de câte ori nu vorbesc oamenii doar ca să se audă? De câte ori ascultă cu adevărat la ce au de spus ceilalți? De câte ori sunt recunoscători pentru ce li se oferă?

-Și asta e adevărat! Dacă din postura ta, ai organiza un astfel de joc la nivelul echipei tale și în funcție de rezultat, am propaga modelul la nivel mondial, ce părere ai?

-Da, e perfect! De mâine începem operațiunea!

Miranda, doamna cu mâna de fier a companiei și cu inima bine protejată sub carcasa durității era mândră de micul experiment pe care urma să îl realizeze în cadrul echipei sale de treizeci de persoane și abia aștepta să vadă rezultatele. A doua zi le-a comunicat tuturor:

-Dragii mei, am încercat de-a lungul timpului multe cursuri online și offline de comunicare. Unele au dat rezultate, altele nu, dar mare parte din ele și-au pierdut din forță în timp. Iată de ce azi e primul pas spre altceva: timp de o săptămână vă veți imagina, cel puțin în spațiul profesional, că ați rămas fără grai și vreau să găsiți cele mai bune metode de a comunica!

Oamenii se uitau uimiți la șefă și se gândeau că e o glumă, deși fața ei nu exprima deloc acest lucru. Doar unul dintre colegi, Mihai și-a luat curajul în dinți și a întrebat:

-Putem apela la orice mijloace, absolut orice?

-Tot ce doriți, important este să vă faceți înțeleși!

Mihai zâmbi cu o ușoară viclenie în ochi. Știa el un secret, dar aștepta să vadă ce tehnici vor adopta ceilalți. Secretul lui se numea ChocoTelegrama, vedeta renumitului brand polonez de ciocolată Chocolissimo.

Produsele Chocolissimo sunt create în ciocolaterii tradiționale din Franța, Belgia, Germania, Țările de Jos, Elveția și chiar Madagascar sau Australia, de maeștri ciocolatieri cu experiență, după rețete tradiționale bine păstrate.

Acestea conservă pasiunea, emoția atât la nivel de gust cât și la nivel de mesaj, pentru că, prin ChocoTelegrama poți personaliza un mesaj din ciocolată în limita a 60 de caractere.

El descoperise în 2015 Chocolissimo, când era în pană de idei de cadouri și îndrăgostit până peste cap de o blondă frumoasă, care îl înșela zilnic…cu ciocolată belgiană premium.

La început nu-și dădea seama de ce dimineața nu răspundea la mesajele lui, până într-o zi, când i-a făcut o vizită neanunțata și a găsit-o între 10 sortimente de ciocolată Chocolissimo.

Erau peste 300 în România realizate manual în ateliere tradiționale: praline, ciocolată de băut, fondue de ciocolată, trufe și fructe în ciocolată. Descoperirea l-a făcut să fie neobișnuit de îndrăzneț:

-Am s-o cuceresc iremediabil cu cadouri din ciocolată belgiană premium, câte unul pe fiecare zi! Trebuia doar să aibă inspirație pentru mesaj din ciocolată!

De la un simplu Te iubesc la Zâmbești ca în povești și Îmi e delicios de dor, Mihai a reușit să topească ghețarul din inima iubitei cu o ciocolată belgiană premium desăvârșită, plină de pasiune și intensitate ca și sentimentele sale.

Bineînțeles că a lucrat pe mai multe fronturi ca să câștige inima iubitei, oferind ChocoTelegrama și părinților ei cu mesajul Multumesc sau de ziua soacrei telegrama din ciocolată în cutie de lemn cu flori cu mesajul – La mulți ani!

Ori de câte ori a avut ocazia, de Crăciun, de Paște, de 1 Martie, cadourile din ciocolată de la Chocolissimo cu mesaj din ciocolată nu au lipsit și iată că anul trecut s-a căsătorit! Au dăruit drept mărturii, spre deliciul invitaților Choco Prints Trio Mini with Letters, trei miniciocolate personalizate.

Pentru el provocarea lansată de șefă avea să fie foarte simplă. Cum era de așteptat, majoritatea au apelat la scrisori, post-ituri pentru a se face înțeleși.

Doar că surprizele nu au încetat să apară – scrisori pierdute, descoperite de cine nu trebuie, povești de iubire demne de Romeo și Julieta au ieșit la iveală, intrigi și invidii au explodat mai ceva ca dinamita. Un adevărat haos care părea să perturbe cultura organizației, nu doar a echipei!

Miranda era gata să oprească experimentul după trei zile, când Mihai, angajatul potrivit la locul potrivit, a intrat în birou cu două cutii: ChocoPuzzle, tabletele din ciocolată albă pe care era imprimată poza de echipă de la ultimul teambuilding și cealaltă ChocoTelegrama cu mesaj din ciocolată: „Thank you”.

Miranda a simțit cum inima ei se topește și erupe asemenea unui vulcan! Băiatul acesta, pe care ea nu îl remarcase decât negativ, că avea o dificultate de pronunție a literelor „s” și „r”, îi dădea acum o lecție de leadership doar cu o ciocolată belgiană premium, care arăta senzațional!

A fost momentul în care i-a dat prima lacrimă în cei douăzeci de ani de când era în companie! Mihai era de-a dreptul șocat, pentru el Miranda era o șefă cu o inimă de oțel!

Cum era de așteptat, și-a șters repede orice urmă de slăbiciune și i-a scris în post-it că vrea numele site-ului.

Chocolissimo.ro a apărut în toată splendoarea și i-a încântat privirea. Cu ajutorul configuratorului Choc & Play a ales forma, aroma, ornamentele și ambalajul personalizand ciocolata pentru fiecare membru din echipă.

Bucuria, dorința nebună de a gusta, dorința de a face bine i se citeau pe față, își dăduse jos pentru prima dată „masca de fier” și lui Mihai nu îi venea să creadă ce efect avusese cadoul de ciocolată belgiană premium de la Chocolissimo!

Descoperise și el că între iubire și leadership stă doar mesajul din ciocolată potrivit!

*Extra Superblog cu gust de ciocolată absolut magnifică de la Chocolissimo 😍

Publicitate

5 gânduri despre „ChocoTelegrama, mai mult decât un gust desăvârșit! Între iubire și leadership stă doar mesajul din ciocolată potrivit!”

  1. Uau, cum e scris!!! Deci mi s-a facut instant o pofta nebuna de ciocolata de imi vine acum sa ma duc sa cumpar!!!!! Ce fac eu cu promisiunea mea, de an nou, ca o las mai moale cu dulciurile???? Ce fac??? :))) Miam!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.