Relatii

Dragostea doare

De la unul dintre cele mai citite articole Iubirea este ca un puzzle la acest nou articol Dragostea doare este un singur pas.

Acel pas este de fapt ca un salt între ani, când începi să numeri invers: 10, 9, 8, 7 și aștepți acel an nou cu înfrigurarea unui nou început. Este ca și cum, doar pentru că urmează acel salt, tu ți-ai fi făcut și un reset mental automat și vezi viața cu alți ochi.

Care este legătura cu cele două articole, probabil că vă întrebați. Ei bine este o viziune simplista și utopica, cea a sufletelor pereche, în care știu că și draga mea Dana, cu al ei blog Bibelou crede.

În Iubirea este ca un puzzle avem de-a face cu o traducere a iubirii în termeni suprarealisti, despre fazele prin care trece un cuplu de la nașterea micului prunc Iubirea până la destrămarea cuplului, în timp ce „Dragostea doare” aruncă o ancoră peste timp și spațiu.

Iubirea pleacă din realitate, dar se mută în etern, acolo unde sufletele pereche se întâlnesc. Cum arată sufletele pereche în viziunea mea?

  • Se înțeleg fără prea multe cuvinte
  • Își simt al naibi de bine stările, chiar și atunci când sunt la distanță
  • Dragostea lor are pasiune, dar nu ca notă primară a parfumului. Nota de bază o reprezintă spiritualitatea, înțelegerea și pe o altă dimensiune decât cea pur pământeana, (incluzând aici și latura sexuală)
  • Odată unite, sufletele pereche formează un întreg, care va trăi ca unitate distinctă, un atom unic în univers
  • Dragostea lor nu se va pierde în banalitatea realității, dar va fi sub influența acesteia

Fix din ultimul punct apare sintagma Dragostea doare. Pentru că, da și în cazul sufletelor pereche, mediul contează enorm. Ele călătoresc unul spre celălalt și se întâlnesc, dar realitățile lor, mediile în care trăiesc pot să fie atât de diferite, încât să fie gata să renunțe la uniunea lor.

Dragostea doare pentru că sufletele pereche simt mai mult, înțeleg mai mult din esența vieții și nu pot concepe să își construiască întregul pe suferința celorlalți.

Dragostea doare nu pentru că lipsești un minut, o oră, o zi, un an sau ani din viața celuilalt, ci pentru că fiind sufletul tău pereche, simți mult mai intens toate bucuriile, dar și tristetile pe care le resimte. Iar dacă el e mereu în căutarea ta dar se subjuga realității, dragostea doare și somatizeaza în micul si fragilul tău corp.

Dragostea doare pentru că sufletele pereche nu au termen de expirare, dar au garanție ce trebuie reînnoita din când în când. Când nu se întâmplă asta, o piatră tectonica din celălalt cedează și apa realității inundă tot.

Dragostea doare pentru că două suflete devin pereche pe baza unui istoric personal, ori asta presupune conștientizare de ambele părți, asumare și împins limite până când ajung amândoi la starea de uniune.

Dragostea doare și da este o forță de neimblanzit. Atunci când încercăm să o stăpânim, ne distruge. Când încercăm să o încarceram, ea ne face sclavi. Atunci când încercăm să o înțelegem, ne lasă rătăciți și confuzi.

Dragostea doare, dar mișcă plăcile tectonice ale sufletului, pregătind vulcanul să erupă și de aceea cred că merită să încercăm să ne găsim sufletul pereche. S-ar putea să nu facem acel salt între ani, dar s-ar putea să ne redescoperim pe noi înșine în alte culori, principii și viziuni despre viață, moarte, spiritualitate și mai ales despre noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.