Timp liber & Travel & Film

Reminiscențele trecutului – un film cu o idee interesantă

Reminiscențele trecutului este ultimul film pe care l-am văzut, după mult timp, mai bine de un an și jumătate, în cinema. Am fost cu o prietenă și am plecat de acolo ușor „frightened”, deși filmul nu are aproape nimic violent în el.

Este un film cu o idee interesantă și anume că putem accesa mental trecutul, zona familiară a vieții noastre, fără să atingem însă punctele dureroase. Accesarea trecutului are drept ancoră în film amintirile pierdute pe care ne dorim să le regăsim.

Si acum pe bune, cine nu ar vrea să se întoarcă măcar o secundă în trecut pentru a înțelege mai bine anumite situații, anumite persoane sau pentru a retrăi anumite emoții?

Această incursiune, realizată cu ajutorul unei mașinării și prin scufundarea corpului într-un fel de „cavou” acvatic reunește câteva povești aparent fără legătură.

Mae, o femeie superbă îmbrăcată într-o rochie roșie accesorizata cu o voce divină, trece pragul acestui spațiu al trecutului și devine obsesia lui Nick Bannister, însuși fondatorul afacerii.

Trecutul devine prezent și viitor când Nick se scufundă el însuși pentru a descoperi misterul dispariției lui Mae și se vede angrenat într-o poveste de amantlac politic, cu trafic de influenta și de droguri.

Legătura între Mae și această poveste o regăsim abia la sfârșitul filmului, ceea ce îi amplifică suspansul și îi mărește nota acestuia.

Întrebarea esențială a filmului la care încearcă să răspundă cei doi protagoniști Rebecca Ferguson și Hugh Jackman este: „Cât de departe ai merge pentru cei pe care îi iubești?”

Răspunsul este cumva idealist într-o lume reală – în numele dragostei mergi până la capăt, cu prețul propriei vieți!

Deși pe alocuri mi s-a părut că nu urmează mereu firul logic, filmul are ca puncte forte ideea, nivelul de adrenalină ridicat și cel puțin doi actori foarte buni.

De la mine 3.5 din 5, aștept și părerile voastre dacă l-ați văzut!

🌟🌟🌟

*Poză de pe site Cinemagia

4 gânduri despre „Reminiscențele trecutului – un film cu o idee interesantă”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.