De patru ani sunt mămica unei fetițe vesele, plină de energie și foarte sensibilă. Viața mea s-a schimbat la 360 de grade din secunda în care am ținut-o pentru prima dată în brațe și fericirea a căpătat pentru mine o nouă definiție:
Fericire îmi ești copile,
Când în brațe te cuprind,
Iți mângâi cu iubire chipul dulce și senin,
Și iți aud respirația ușoară ca fulgul de nea,
Iar somnul ți-e liniștit ca și inima mea,
Fericire îmi ești copile,
Când alergi, râzi și zâmbești,
Și citim împreună o mulțime de povești,
Când ochișorii tăi plini de sănătate și vitalitate,
Îmi dau forță și speranță să le duc pe toate,
Inifinit de fericire tu îmi ești, reperul tău de viață eu îți sunt,
Mamă și copil pe acest Pământ.

Nu cred că există pe lume vreo mamă care să nu asocieze fericirea cu starea de bine și de sănătate a puiului ei, care devine cu atât mai fragilă cu cât orașele în care locuim sunt mai poluate, mâncarea tot mai chimizată, preocuparea pentru un mediu steril deseori neglijată sau insuficient adresată mai ales în colectivitate.
Pentru a-i menține Mariei sănătatea la un nivel optim, am făcut front comun cu bunicii în ceea ce privește mâncarea, astfel încât săptămânal primim puișor de țară, fructe de sezon din curte și legume proaspete, dar și cu medicul de familie, care ne recomandă miere, vitamina D și diverse siropuri pentru imunitate. Cu toată grija lor, cu toată preocuparea noastră pentru ingiena mânuțelor, grădinița s-a dovedit un inamic periculos care distruge orice fortăreață, oricât de bine construită și păzită ar fi.
Micuța Maria este ținta virușilor și a bacteriilor atât de des încât merge în medie două săptămâni la grădiniță și două le petrece acasă, cu un cocktail fascinant de Sinupret, Aerius, Tantum verde, antibiotic destul de des și aerosoli cu nebulizator. Nu vreți să știți ce chin este pentru noi ca părinți să îi dăm toate aceste medicamente, să o păcălim să reziste zilnic cel puțin 5 zile pe săptămână, de câte două ori pe zi cu masca pe nas aferentă aparatului de aerosoli cu apă. Dar mai rău decât chinul nostru este chiar suferința ei, pentru că nu poate respira corespunzător, nu se odihnește bine, plânge și își pierde din bucuria pură și infinită a copilăriei.
Văzând că nici măcar medicamentele nu își fac efectul și cea mică suferă, medicul de familie ne-a recomandat aerosoli naturali de tipul celor marini (în zona digurilor, acolo unde se sparg valurile), de pădure (prin combinarea unei substanțe volatile cu polenul din aer) sau de salină.

Din păcate, după un weekend la mare ne-am ales cu o enterocolită de toată frumusețea și am ajuns în spital cu perfuzii, la polen este alergică și în salină subterană am încercat, dar n-am avut timpul și nici răbdarea să mergem câte 3-4 ore pe zi timp de 10-12 zile, așa cum este indicat pentru a avea rezultate.
Mă simțeam deznădăjduită, eram tot mai agitată și nu mă mai puteam concentra la job. Colegul meu Ovidiu, remarcând un declin semnificativ în activitatea mea zilnică, m-a întrebat ce mi se întâmpla și dacă mă putea ajuta cu ceva. Eu i-am povestit și el mi-a oferit soluția salvatoare: o salina artificiala in Bucuresti pentru cateva sedinte de haloterapie.
Am început să mă documentez cu privire la ce este haloterapia, în ce situații este potrivit să îi fac fetiței, cum să fac diferența intre diferite saline urbane și ce aș fi putut găsi mai aproape de zona mea.

Nefiind cadru medical să am acces la informații de specialitate nu mi-a fost ușor să aleg intre cele 11 saline din București pe care le-am vizitat. Cu ajutorul explicațiilor date de medicul de familie, pe înțelesul meu, mi-am stabilit criteriile pe baza cărora să fac alegerea potrivită:
✔️ Expertiză medicală relevantă în domeniu și nu doar un business
✔️ Întreaga încăpere să fie prevăzută cu sare pentru a avea cu adevărat impact asupra plămânilor
✔️ Tehnologie performantă pentru ca sarea să circule în încăpere la concentrația adecvata și să aibă efect
✔️ Măsuri suplimentare de igienă cu atât mai mult în contextul Covid
✔️ Modalități de a capta atenția fetiței, ea fiind un copil extrem de energic
✔️ Locație centrală sau ușor de ajuns pentru noi
După îndelungi căutări și comparații între salinele urbane din București, am ajuns la Terra Salin, o adevărată oază de sănătate urbană și fericire pentru amândouă, pentru mine și pentru Maria. Am avut bucuria să observ că mi-a bifat toate criteriile de la expertiza medicala relevantă până la customer service impecabil și revelația considerării unor aspecte le care nu m-aș fi gândit până să îi contactez. Îi recomand cu încredere pentru că sunt profesioniști, fac triajul copiilor și oferă sfaturi în deplină cunoștință de cauză, asigură un mediu steril atât în cele două camere de haloterapie cât și în recepție și grupul sanitar (botoșeii de la intrare îmi reamintesc de fiecare dată regulile), sunt foarte atenți la detalii și la experiența clientului (am plecat de fiecare dată cu zâmbetul pe buze), iar Maria este fericită, încăpățânată când trebuie să plecăm deoarece îi place tare mult.

Nu degeaba se spune că cel mai greu job din lume este cel de mamă, căci niciodată nu am terminat la program, niciodată nu am realizat o sarcină perfect, niciodată nu m-am culcat fară griji, dar întotdeauna m-am trezit cu sufletul plin și dornic de a crea o oază de fericire, așa cum Terra Salin oferă o oază de sănătate urbană:

Fericire îmi ești copile,
Când de mână tu mă iei și îmi spui că mă iubești,
Iar eu devin Dumnezeu pentru ca tu cât mai bine să trăiești,
Fericire îmi ești copile,
Când cu dragoste și dor,
Eu îți pictez al tău strălucit viitor,
Să ne fim mereu și la bine și la greu,
Te iubesc copilul meu!
*Superblog 2021
* Poze sponsor, poze personale editare in Canva
* Versuri proprii