Diverse

Bilant 2021

Cu totii ne facem la un moment dat un bilant, fie ca ne dorim sau nu o schimbare. Eu o fac pentru ca simt nevoia sa obtin o claritate pe care o obtin mult mai usor cu ajutorul scrisului si in al doilea rand pentru ca 2021 a fost un an altfel pentru mine, ca de altfel ultimii 4 ani.

Recapituland ca evenimente semnificative ca day by day nici eu nu mi mai amintesc mare lucru, as zice ca:

IANUARIE fost luna euforiei inca de dupa castigarea trofeului Superblog

APRILIE am facut Covid si am stat internata in spital la Victor Babes alaturi de trei doamne foarte simpatice

MAI la inceput am parasit o companie faina, cu oameni deosebiti pentru a merge tot spre HR, spre o noua industrie si noi provocari,

IUNIE – AUGUST am fost pe la mare la noi, in Constanta de cateva ori bifand si o internare de o saptamana la Sanador cu copila, I-am vizitat pe finii mei dragi ocazie cu care Maria a daramat scheletul uman al finutului doctor, am fost la mare si cu o buna prietena

SEPTEMBRIE m am dus prima data la teatru pentru a juca, nu ca spectator

OCTOMBRIE am scris prima mea poveste publicata de Siono Literar

NOIEMBRIE m-a prins cu un program extrem de incarcat la job.

Strict ca fapte a fost multumitor in sensul ca am atins niste borne pe care nu le setasem si bucuria a fost cu atat mai mare.

Ma bucur din suflet ca ai mei sunt inca in parametri cat de cat ok si nu au fost nevoiti sa se interneze in perioada asta, eu am fost ferita de alte cazaturi sau interventii chirurgicale momentan, singurul lucru negativ fiind durerea de glezna care ar putea sa fie inceputul unor lucruri mai neplacute, dar sa zicem ca raman optimista.

Din punct de vedere sufletesc a fost un roller coaster anul 2021 si bilantul sufletului este pe minus cumva daca aleg sa vad partea goala a paharului. Dar o sa aleg sa o vad pe cea plina pentru ca doar asa pot sa evoluez spre un om mai bun.

Sursa: Pixabay

💡Am descoperit despre mine lucruri pe care nu le stiam, bune sau relativ bune zic eu – ca pot mai mult, ca nu imi e frica sa imi dezvalui sentimentele, sa fiu vulnerabila, ca limbajele mele de iubire sunt deopotriva cuvintele si serviciile, ca pot sa lupt cu orice, mai ales cu prejudecatile, dar nu cu inima, ca analizez prea mult oameni, situatii, ca ma framant prea mult cand as putea sa le iau mai repede cum vin si cum sunt, ca nu poti forta lucruri cat timp nu se face click si de o parte si de alta a destinului, ca am nevoie sa imi setez limite atat pentru mine cat si in raport cu ceilalti.

💡La aspectele mai putin placute, am remarcat ca imi e prea greu sa renunt la oameni, lucruri la care tin chiar si atunci cand e evident ca nu exista reciprocitate sau ca nu voi obtine un anumit lucru oricat de mare ar fi efortul, ca ambitia de a reusi este atat de puternica incat uit sa ii dau corpului meu somn, odihna si sa il incarc pozitiv, motiv pentru care am adunat prea multe zeci de nopti cu doar 4 – 5 ore de somn.

💡 Am mai aflat ca putem alege sa ii mintim pe cei dragi, dar nu putem sa ne mintim pe noi insine sau daca o facem, tot noi tragem ponoasele.

💡 Am descoperit ca magia cuvintelor este incredibila, dar face sufletul tandari daca faptele difera de cuvinte, ca nu exista oameni buni sau rai si ca griul e atat de prezent si de puternic, incat cel mai frumos lucru pe care il poti face pentru cineva este sa il iubesti si sa il accepti asa cum este.

Sursa:Pixabay

💡Mi-a fost greu sa accept ca uneori suntem doar statii intr-o gara pentru alti oameni si ca nu vom fi in acelasi tren pentru totdeauna, chiar si din postura de calatori impartind acelasi peron numit viata.

💡 Mi-a fost si imi este greu sa nu etichetez sau sa nu judec, prin prisma celor traite in 2021 simt ca sunt pe calea cea buna, sa nu mai judec intr-o lumina favorabila sau nefavorabila pentru ca orice om are o istorie in spate si pana nu ajungi la esenta lui si nu exista un demers sincer de a sti ce e in sufletul sau, prin ce experiente trece, poti foarte usor sa ranesti din cauza etichetelor.

💡Am descoperit ca am o relatie dezastruoasa cu banii, pe care imi propun sa o imbunatatesc din ianuarie 2022, acum fiind perioada cadourilor si stiind clar ca nu o sa indeplinesc nimic.

💡 Am descoperit ca prietenii sunt tot atat de rari pe cat apa in desert si ca e mare lucru sa fii iubit, ascultat si ajutat neconditionat chiar si cand testezi limitele lor, chiar si cand nu le poti oferi energie, optimism.

Am redescoperit faptul ca fara un echilibru in toate nu poti avea o viata implinita – degeaba ai bani daca nu ai sanatate, degeaba castigi mai mult daca nu mai ai timp de cei dragi, degeaba te dai peste cap daca altii nu apreciaza samd.

💡Am descoperit ca sunt inca confuza cu reprezentarea hartii mele sufletesti si a celei de viitor, dar stiu mai bine ce nu mi doresc:

⛔Nu imi doresc sa ma mai epuizez psihic pentru niciun lucru pentru care raportul beneficii eforturi este mult prea mic fie chiar si pe termen scurt,

⛔ Nu vreau sa mai ofer ajutor daca nu mi se cere (meteahna salvatorului e la ea acasa),

⛔ Nu vreau sa imi mai ofer sufletul pe tava, fara sa ma pregatesc in avans si pentru perspective negative,

⛔ Nu vreau sa mai fac pe victima acolo unde sta in puterile mele sa schimb ceva

Vreau sa am puterea sa pun stop atunci cand ranesc mai mult decat aduc bine in viata celorlalti prin prezenta mea, oricat de tare ar durea.

Si la final si poate cel mai important, datorita unor oameni minunati am invatat sa ma apreciez mai mult.

La voi cum arata bilantul pe 2021?

8 gânduri despre „Bilant 2021”

  1. Ai avut un an pe cinste, chiar dacă ai avut și hop-uri, uite câte ai realizat, câte lecții ai primit. Tot ce vine să fie așa cum îți dorești tu, draga mea 🤗 O să urmeze și bilanțul meu, dar mai încolo… mai am de lucru un picuț…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.