Metafore si Poezie

M-am intors la ea, la marea mea cu dragostea bunicilor pentru nepotii lor

Stii cum te asteptau bunicii cand erai mic? Cu mâinile lor harnice iti faceau cele mai bune mancaruri, cele mai bune placinte si tot ei te rasfatau.

Asa ma astepta pe mine marea, ca o bunica care gateste cu toata dragostea pentru nepotii ei. Intocmai cum bunica impleteste mainile batatorite de securea timpului si a grijilor, coditele copilei, asa mi-a mangaiat mie briza tenul, mi-a impletit cununa de fiori in suflet.

Intocmai cum bunicul isi pune trupul firav la bataie de calut pentru nepotel, pentru zâmbetul lui molipsitor, asa mi-a pus marea la dispozitie tot suflul ei de apa, de culoare si de scoici pana cand sufletul meu a zambit, ochiul meu s-a bucurat si trupul mi s-a inviorat.

Intocmai cum bunicii rasfata nepotii ascunzand bunataturi prin camerute doar de ei stiute, marea mi-a rasfatat trupul, trimitand sunetul ei sa imi aline urechile bolnave, soarele sa imi usuce ranile si valurile sa cutreiere anticamerele inimii mele si sa ii dea speranta pentru mai bine.

M-am intors la ea, la marea mea asa cum s-ar intoarce tanarul de azi la copilaria presarata cu pasi domoli, miros de liliac, de placinte poale-n brau si inimi calde ale bunicilor, la povestile acestora, la dragostea lor pura si nemarginita pentru micul copil.

Tanarul de azi isi iubeste bunicii mai mult decat in copilarie, pentru ca atunci nu stia valoarea lucrurilor si mai ales a oamenilor, sufletul meu iubeste marea azi mai mult decat ieri si maine mai putin decat poimaine.

Caci marea de azi nu mai e asa de curata cum era cand eram mica, soarele nu mai invaluie ci ajunge sa arda, caci marea imbatraneste o data cu mine si la un moment dat s-ar putea sa nu mai am atata simtire in mine sa o iubesc cu toata inima fara ca ea sa nu ma raneasca.

Dar pana atunci ma intorc la ea, la marea mea cu aceeasi dragoste a bunicilor pentru nepotii lor.

2 gânduri despre „M-am intors la ea, la marea mea cu dragostea bunicilor pentru nepotii lor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.