Fără categorie

Tort economic

Din seria cu ce ma mai delectez in putinul timp liber care imi mai ramane, mi am pus in cap sa fac un tort pentru ai mei, ca tot se serbeaza pe 23 respectiv 27 mai.

Antitalentul meu in bucatarie dupa cum stiti este binecunoscut, asa ca am vrut o reteta simpla, fara batai de cap si m-am folosit de reteta de prajitura cu cacao de la Dr Qetker, fix de pe cutie pe care am Improvizat o putin. Totalul a fost de 60 de Ron, cu mentiunea ca am avut in casa nuci si compot de prune.

Voila reteta pentru BLAT:

🎂 200 de grame de unt moale sau margarina

🎂 200 de grame de zahar

🎂 40 de grame de cacao Dr Qetker

🎂 1 plic de zahar vanilat Dr Qetker

🎂 125 de mililitri de lapte

🎂 3 galbenusuri

🎂 3 albusuri

🎂 70 de grame de Musli crocant cu fructe – Eu aici am mers pe varianta de miez de nuca macinata

🎂 2 lingurite cu zahar

🎂 160 de grame de faina

🎂 1 plic de praf de copt Dr Qetker

🎂Improvizatie personala – 2 cescute de compot de prune si cateva prune din compot 2-3 taiate marunt

Pentru DECOR glazura de cicoolata:

🎂 2 linguri de cacao

🎂 4 linguri de lapte

🎂 4 linguri de zahar – eu am pus miere

🎂 Jumatate dintr o cicolata mica cu Rom – Improvizatia mea

🎂 50 de grame de unt

Pentru DECOR frisca:

🎂 1 cutiuta de smantana pentru gatit preferabil Dorna. Eu am cumparat Olympus dar o cutie a fost buna, cealalta nu s a batut deloc

🎂 1 plic de zahar vanilat

🎂 1 lingurita de zahar pudra

Cum pregatim blatul?

In primul rand ne inarmam cu rabdare si ambitia de a scoate ceva comestibil😊🎉 apoi ne luam aliatul de nadejde mixerul si incepem:

Se amesteca intr-un vas untul sau margarina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat si laptele si se pune la foc.

Se incalzeste compozitia pana se omogenizeaza (fara sa se fiarba)!

Se Ia de pe foc si se adauga galbenusurile frecate si cerealele cu fructe sau in cazul meu nuca macinata si prunele.

Se amesteca faina si praful de copt si se adauga in compozitia de mai sus.

Se bat albusurile cu cele 2 lingurite de zahar si se incorporeaza in tot ce ati facut pana acum. Acum am adaugat si compot de prune.

Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de 26 cm pe care ati acoperit-o cu hartie de copt, daca nu in care aveti, preferabil sa fie totusi rotunda.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute la temperatura de 180 de grade.Vedeti si voi in functie de cuptor daca lasati fix atat sau mai mult /mai putin cu cateva minute.

Cum pregatim glazura?

Amestecati zaharul si cacao. Apoi adaugati laptele si mai amestecati putin.

Puneti la foc compozitia si adaugati untul rece. Mestecati pana se topeste untul si devine compozitia uniforma.

Trebuie sa obtineti o glazura lucioasa, omogena si un pic vascoasa.

O lasati sa se raceasca si apoi decorati blatul.

Cat priveste frisca, lucrurile stau cat se poate de simplu – luati smantana si zaharul vanilat si pudra, le bateti cu mixerul pana obtineti frisca si apoi le lasati la frigider. Cand s-a facut rece, puneti intr-o forma care va permite sa scrieti La multi ani 🙂🎉

Cam asta a fost din culisele antitalentului meu culinar, din care mi am permis sa va transmit si voua pentru ca am testat pe propria piele si pe cei apropiati si n au patit nimic 😁

La multi ani, sa ne traiasca cei dragi si sa fim sanatosi, ca talentele sau antitalentul se mai perfectioneaza in timp 🎉🎉🎉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.