Diverse

Cand pentru unii oameni existi doar daca esti in cuplu

Am remarcat ca statutul unei persoane influenteaza mult cum este privita o persoana, chiar si atunci cand vorbim de oameni apropiati.

De exemplu o persoana care face parte dintr o gasca si se marita prima / sa insoara primul, este automat privit cu alti ochi de catre prieteni. Fie in mod pozitiv, wow ce tare, ce curaj sa faci acest pas, fie intr o forma negativa – saracul, il tine nevasta sub papuc sau saraca de cand s-a maritat, nici la un suc nu mai iese.

Cazul trei insa este cel mai grav. Este cel in care prietenii se casatoresc rand pe rand si se vad unii pe ceilalti doar prin prisma cuplurilor sau cel putin un membru este privit asa.

Ca si cum valoarea omului respectiv este data de faptul ca are familie, altfel nici nu ar mai conta, nici nu poate fi luat in calcul.

Nu mai conteaza ca il poti trezi si la 3 si te va ajuta, nici ca odata ai fost prieten la catarama cu acea persoana si ai impartit bune si rele.

Nu conteaza nici ca va stiti de cand erati mici, nu conteaza nici povestea de viata, nici dificultatile lui, ale tale la care ati fost martori sau prin care ati trecut impreuna.

Nu mai conteaza decat daca persoana respectiva mai este in cuplu si se comporta exemplar dupa standardele celui care il judeca.

Si nu problema de a fi sau nu in cuplu e miza, ci faptul ca nu esti acceptat pentru cine esti, pentru ce esti si cum esti, nu esti pretuit ca prieten, ceea ce te face sa te intrebi cu ce ai gresit in relatia respectiva.

Si ajungi la intrebarea daca ai standarde prea inalte in privinta a ceea ce ar trebui sa fie o prietenie, daca merita sa inchizi ochii si sa mergi mai departe si sa accepti ca fiecare face doar ce poate si ce stie.

Intr-o alta perspectiva prietenul care iti atribuie o valoare doar daca esti in cuplu este si cel care te limiteaza la statutul de obiect, pe care nu il intereseaza cu adevarat calitatile, defectele tale si caruia nu ii pasa sa comunice sincer cu tine, ca nu esti la inaltimea lui.

In functie de context si de interes te ridica de la obiect la prieten, dar vorba aceea singuri ne nastem, singuri ne ducem la Dumnezeu, asa ca inconjoara-te in calatoria vietii doar de oamenii carora le pasa cu adevarat si care te iubesc pentru ce esti!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.