Blogging & Guest Post

C(in)E AM FOST SI C(in)E am ajuns…(GP)

Eu și Andreea am fost colege de facultate. A fost dintotdeauna o prezență plină de feminitate, cu o gentilete a spiritului pe care o regăsești și în ochii ei frumoși ca marea. A parcurs un traseu sufletesc pe alocuri sinuos, dar azi se bucură de o familie frumoasă, de o carieră în zona de HR la nivel de top și scrie.

Scrie atât de fain pe pagina ei de Facebook, încât am încurajat-o să își facă pagină separată și chiar blog. Revin cu link imediat ce îl primesc. Azi m-a onorat cu primul dintre guestpost-uri pe care vă invit să îl citiți cu drag:

„Prinși în graba cotidianului, uităm adesea să STAM. Să zăbovim preț de câteva minute sau chiar ceasuri (dupa nevoia inimii) și să PRIVIM. În vremuri în care interesul înflorește pentru 5G, mă opresc la doar 3D… și privesc

  • PREZENTUL: unde sunt eu acum? Unde imi este mintea? Dar sufletul? Ce semințe plantez pentru ce va veni?
  • TRECUTUL: unde am fost acum un an? Dar acum 3 ani? Ce am adunat în tolba sufletului în acest rastimp?
  • VIITORUL: ce roade voi culege și alături de cine?

O vorbă spune că “semeni vânt, culegi furtună”. Sau altfel spus, “semeni un licăr, culegi o rază de Lumină”, “semeni Obiceiuri sănătoase, culegi Viață”, “semeni Încredere, culegi Împlinire”.

Dacă mă uit la mine, cea de acum un an, mijesc ochii și fruntea se incrunta de parcă aș vedea in ceață. Da… nu eram în prea multă Claritate pe atunci.

Și totuși, în acest minunat 2020, am avut parte exact de ceea ce noaptea dintre ani mi-a șoptit că voi experimenta: picături de Magie ce mi-au construit Credința că orice Vindecare se trage din Adevăr, ajungând la înțelegerea că viața este o Sărbătoare pe care o trăim Împreună.

Sub forma de răvașe din plăcintă, Universul mi-a glasuit despre ce aveam să primesc. Sunau bine toate aceste cuvine. Căci doar cuvinte erau pe atunci pentru mine.


Între timp, picăturile de Magie și-au găsit rost pentru mine. Deși trăiam cu magia lângă mine de mai bine de doi ani, nu o vedeam cu ochii inimii, ci doar cu cei ai minții.

Magia aceasta este în sticluțe mici, maronii precum lemnul unui cufăr străvechi ce poartă în pântece bijuterii ancestrale. Fiecare “cufăr” poartă mireasma unui spirit născut și crescut de Mama Pământ, presărat de zâne cu arome înălțătoare și pulbere de aur suflata de îngeri.

Unii numesc aceasta “uleiuri esențiale”. Eu îi spun simplu: Magie!

Când stai și privești preț de câteva clipite în tine, în liniștea ta, cu volumul minții dat la minim, lasă un strop de magie să îți cadă în palmă. Se va scălda în fântâna de energie pe care mâinile o adapostesc și se va împleti cu forța rugii tale din acel moment. Atunci, să știi că puterea sa mișcă dincolo de imaginație.

Magie cu Magie creează miracolul. Un miracol ce se naște în fiecare clipă și ne așteaptă să-i deschidem ușa sufletului pentru a începe călătoria spre tărâmul Altfel. Un Altfel decât până atunci, aducător de simțire, credință și Lumină.

Pentru darurile unui an pe care unii il numesc (zbu)ciumat, însă eu îl numesc emancipant, simt recunoștință. Așa cum un învingător iese din meciuri cu genunchii juliti și cu bătături în palme, însă cu capul sus și inima strălucind de bucurie, tot așa ieșim și din 2020.

Călătoria aceasta de 12 luni a fost cu turbulente, emoții accelerate, poate cu sughițuri pe alocuri. Însă cu apropiere, grijă și interes față de cei de lângă noi, am dat nas în nas cu întunericul din noi, dar am găsit și întrerupătorul pentru a (re)aprinde lumina.

Așadar, c(in)e am fost și c(in)e am ajuns?
Am fost deznădejde și am ajuns Încredere,
Am fost statornicie și am ajuns Mișcare,
Am fost în căutări și am ajuns Acasă,
Cheia de la poarta (A)casei este Încrederea, iar Lumina este esența din noi.

Privesc cu Încredere către orizontul larg, de-a lungul căruia se-așază 2021 și mă las moale în zbor pe aripile lui. Primesc ale sale daruri, ce știu că-mi vor fi ghida pașii spre culmi nebănuite: Decizii, Răspunsuri și Răsfăț se arată la orizont.”

1 gând despre „C(in)E AM FOST SI C(in)E am ajuns…(GP)”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.