Superblog 2019

Jurnal de călătorie cu Christian Tour sau primele 80 de zile de iubire și speranță

-Cât mai am de trăit domnule doctor?

-Ne cunoaștem de suficient timp încât să fiu sincer și direct cu dumneavoastră stimată doamnă! Dacă, după aceste trei luni, tratamentul nu începe să dea roade, pregătiți-vă și pentru momente neplăcute. Eu îmi păstrez speranța că totuși va fi bine, vreau ca și dumneavoastră să faceți la fel măcar de dragul Ameliei!

-Da domnule doctor, vă mulțumesc pentru tot sprijinul! Voi fi, trebuie să fiu puternică!

Amelia este fiica mea de 16 ani. O minunăție de copil, care mă completează în tot. Cunoscătoare a patru limbi străine, cu spirit analitic, investigator mai ceva ca Sherlock Holmes, dar diplomata și cumpătată la vorbă, ea mă motivează zilnic să mă ridic, să lupt pentru viața mea.

Acum câteva zile m-a întrebat cum se măsoară fericirea, dacă se reduce la a fi sănătos, cu cei dragi alături sau e ceva mai mult de atât. M-a blocat întrebarea ei pentru că este tare greu să o definești, să o mai simți când ești pe marginea prăpastiei… Cred că cel mai bun răspuns ar fi cel pe care și-l dă singură și eu o voi ajuta în acest sens, cum altfel, decât printr-o călătorie! O călătorie împreună, poate ultima pentru mine sau poate prima dintr-o nouă șansă la viață!

Vom face amândouă ocolul Pământului în 80 de zile întocmai eroului londonez Phileas Fogg și a valetului său, din cartea lui Jules Verne. Spre deosebire de cei doi, scopul nostru este de a vedea cum se simte și se trăiește și în alte părți și mai ales cum se măsoară fericirea.

Pentru organizarea acestui periplu voi apela la serviciile unei agenții de turism serioase, cu tradiție, cu o gamă variată de circuite culturale și exotice în toate colțurile lumii, așa cum este Christian Tour.

De 22 de ani, Christian Tour creează câte un drum spre fiecare vis și peste 1 milion si jumătate de români s-au bucurat de vacanțe perfecte în tot acest timp.

Așa va fi și în cazul nostru! Primul pas este să stabilesc ce vom lua cu noi și apoi itinerariul. În afară de cele două rucsacuri cu haine, telefonul, încărcătorul, aparatul foto, o mini trusă medicală și un jurnal de călătorie vor fi nelipsite din bagajul nostru de călătorie. Deși nu sunt fotogenica, voi face cât mai multe poze cu Amelia, la peisajele minunate pe care le vom vizita împreună și le voi adăuga rând pe rând în jurnal.

Mă uit cu atenție pe site, la secțiunea circuite exotice Christian Tour, pentru că vreau să ajungem neapărat în Singapore. Este orașul cu cel mai ridicat nivel de trai din lume și în Grădina Botanică se regăsesc peste 3000 de specii de orhidee, florile preferate ale fiicei mele.

Thailanda-Malaezia-Singapore

Vom pleca pe 7.11 în circuitul Thailanda, Malaezia, Singapore – Tigrii Asiei 2018-2019.

Prima oprire o vom face în Bangkok, unde vom avea prilejul să vedem renumitele temple budiste Wat Pho, Wat Traimit, Wat Benjamaborpitr (Marele Templu de marmură albă) dar și celebra Tabără de Elefanti Taweechai. Mai mult ca sigur vom face o plimbare cu elefanții în junglă dacă ne va permite timpul. De la Malacca, orașul-stat malaezian inclus în Patrimoniul UNESCO, ne vom îndrepta spre Singapore. Abia aștept să vizităm Marina Bay, Esplanda Theater, statuia Merlion care este și simbolul orașului, dar mai ales Grădina Botanică. Supranumită „cea mai frumoasă junglă urbană din Asia”, grădina ne va încânta simțurile, ne va oferi senzația că suntem în Paradis. Nu vom pleca de acolo fără să încercăm safari de noapte, viața trebuie trăită la intensitate maximă!

Brazilia-Argentina-Rio de Janeiro

Vom reveni în București pe 20.11, cât să ne tragem sufletul și să reîmprospătam garderoba pentru următoarele două săptămâni. Ne așteaptă un nou circuit exotic Christian Tour de vis.

Dintre multitudinea de variante, am ales circuitul Brazilia – Argentina, Tango versus Samba 2018-2019, cu plecare pe 21 noiembrie din București.

Marile evenimente din viața mea s-au legat de acest minunat dans – părinții mei s-au cunoscut pe acest ritm, eu mi-am întâlnit iubirea într-un restaurant argentinian, pe Amelia o linișteam când era mică doar cu sunetul de tango. Emoții peste emoții, fericire pură ne așteaptă încă din prima seară! Vom lua cina la Restaurantul La Ventana, unde vom sărbători cu un rosu de Malbec și o friptură de vita argentiniană, cea mai bună din lume.

Doar să aibă Amelia răbdarea de a gusta din farmecul acestui oraș, de a străbate alături de mine cartierele Boca, San Telmo, Palermo. Ea va fi nerăbdătoare să vadă cascadele Iguazu renumite pentru formarea curcubeelor deasupra căderilor de apă sau Parcul National Tijuca, care adăpostește cea mai mare pădure tropical urbană din lume. Asa e tinerețea, nerăbdatoare și dornică în continuu de senzații noi, de poze, de frumos!

Miami

Mi-o și imaginez cum va sări în sus de bucurie dacă îi voi propune să luăm avionul spre Statele Unite, prima dată spre Miami. Acolo va înțelege cu adevărat nuanțele fericirii și cât de puțin contează banii în această ecuație, dacă nu rămâi cu capul pe umeri. Luxul american are și partea lui întunecată, dar o las să remarce ea singură. Pe 12 decembrie ar trebui să fim înapoi în țară.

Asta pentru că, la secțiunea circuite culturale Christian Tour, îmi face cu ochiul circuitul Cappadocia – Patria Dervisilor Rotitori (Bucuresti) Estivall 2019-2020 cu plecare pe 14 decembrie.

Pasiunea pentru arhitectură, istorie și religie nu mă lasă să ratez această călătorie. E o șansă unică pentru mine să vizitez Konya, un binecunoscut centru de pelerinaj religios pentru musulmani, în cadrul căruia poetul și filozoful Mevlana Celaleddin Rumi a fondat secta Sufi a Dervisilor Rotitori. În plus aș avea ocazia să vizitez Muzeul Faianței, fost centru teologic și impunătoarele moschee Aleadin Camii și Aziziye, în stil gotic. Amelia este mai puțin interesată de partea asta istorică, religioasă, însă va fi nerăbdătoare să facă un tur cu balonul de aer cald în Göreme, să parcurgă labirinturi din orașele subterane din Cappadocia și evident să facă multe poze.

La cum o știu de îndemânatica, mai că va fi cooptata în rândul meșterilor olari din Avanos. Spre finalul călătoriei, vom admira frumusețea Antalyiei printre zidurile cartierului pitoresc Kaleici, ne vom satisface pofta de doner kebap și baklava și ne vom bucura de shopping și peisaje deosebite în Portul Vechi. Timpul se scurge tot mai rapid și fiecare secundă contează. Mă grăbesc, vreau să apuc să fac ocolul Pământului cu Amelia.

Imagini din Praga, dintr-o călătorie personala din 2014

Pe 23 decembrie trebuie să fim în Sebeș, plecăm cu autocarul într-un nou circuit cultural, de asta dată 100% european.

Vom afla împreună semnificația fericirii atât în capitala cu locuitorii cei mai fericiți- Viena, cât și în împrejurimi, prin Budapesta, Praga, Dresda și Bratislava.

Magia Crăciunului

Mirosul de vin fiert, celebrul Stollen din Dresda- cozonacul cu fructe uscate, turta dulce, ciocolata și mai ales brazii imbodobiti, jocul de lumini din aceste orașe ne vor aminti de copilărie, de bunătate, de fericirea care se regăsește în lucruri simple.

Revelion Rio de Janeiro

Pe 28 decembrie ne întoarcem, căci ritmurile braziliene ne cheamă din nou și vom face Revelionul la Rio de Janeiro. In stil brazilian, vom sărbători cu multa muzica latino, dans, dar si cu preparate deosebite, precum moqueca, o ciorba cu fructe de mare si lapte de cocos, carne seca sau tambaqui (un peste mare din Amazon) și faimosul desert caipirinha.

Pentru ca cercul să fie complet, vom închide călătoria noastră cu circuitul din Egipt și o croaziera pe Nil. Muzeul egiptean din Cairo, Valea Regilor, piramidele și Sfinxul sunt obiective pe care le-am trecut în lista mea la obligatorii. Asta pentru că eu cred într-o vorbă: „Cine nu își cunoaște trecutul și istoria este condamnat să le repete.”

Sunt mai bine de trei ore de când am deschis jurnalul de călătorie și îl citesc cu pasiune și printre lacrimi. Rememorez toate momentele frumoase pe care le-am trăit împreună in ultimile 3 luni, pe care ea le-a descris atât de frumos… Au fost de-a dreptul magice și am învățat câteva lecții de viață incredibile:

📎 O călătorie este mai mult decât o vizită a obiectivelor turistice; e o schimbare profundă și permanentă a modului de a gândi despre viață. Am învățat să fiu mai tolerantă, să accept mai multe puncte de vedere diferite de ale mele, să judec mai puțin pe ceilalți.

📎 Cum bine spunea Gustave Flaubert „călătoriile te transformă într-o persoană modestă, pentru că îți dai seama de locul mărunt pe care-l ocupi în lume.” Am învățat să apreciez mai mult ceea ce am, decât ceea ce nu am, să tratez pe toți cu același respect indiferent că este un rege sau un cărăuș.

📎 Cel mai important – să mă bucur de puterea prezentului, să iubesc pur și simplu. Făcând ocolul Pământului, eu și mama ne-am cunoscut reciproc, cu toate calitățile, cu toate defectele și mai ales ne-am acceptat una pe cealaltă. Iubirea necondiționată, lipsită de prejudecăți, evaluări și așteptări este cea mai frumoasă călătorie!

-Te iubesc mamă și te aștept să facem o nouă călătorie împreună!

– Printre lacrimi și mâini strânse cu înfrigurare descopăr mișcare, mama a scăpat și are o nouă șansă la viață! Ce frumos e când ai cu cine împărtăși iubirea!

*Superblog 2019

*Colajul de poze realizat din pozele pe site-ul Christian Tour, poza cu Miami de pe Unsplash și poze Praga arhiva personala.

Publicitate

3 gânduri despre „Jurnal de călătorie cu Christian Tour sau primele 80 de zile de iubire și speranță”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.