Superblog 2020

Cord Blood Center partener pentru un drum sigur pentru sănătatea copilului meu

În câteva ore îmi voi ține puiul în brațe. Sunt atât de emoționată încât lacrimile mi se scurg pe cămașa albastră de spital și le induce în eroare pe asistente, care mă întreabă dacă sunt bine. Mă încurajează din priviri și din cuvinte că operația este ușoară și durează maxim o oră.

Le răspund printre lacrimi că sunt foarte bine și că, de fapt, plâng de bucurie. Sunt pe cale să înfăptuiesc o minune: să aduc pe lume un îngeraș, cu chip uman, căruia îi voi oferi iubirea mea infinită, îi voi ghida pașii în universul acesta mare și pe care îl voi pregăti să devină un adult responsabil, un om bun și iubitor.

Sunt convinsă că nu-mi va fi deloc ușor, căci a fi mamă e cea mai grea meserie din lumea asta, dar pentru puiul meu sunt pregătită să înfrunt orice, să trec „prin foc și sabie” asemeni eroilor din basmele copilăriei și să îi ofer un start frumos în viață. Am visat la momentul în care să am un copilaș mai bine de trei ani și de nouă luni tot mă pregătesc pentru venirea lui.

Cum viața îți dă ce îți dorești cel mai mult când te aștepți cel mai puțin

Pregătirile le-am început din secunda în care am aflat că sunt însărcinată. A fost un moment unic și absolut incredibil. Mă consolasem oarecum cu gândul că nu voi avea niciodată copii, deși făcusem tot felul de tratamente timp de trei ani. Am mers la un control de rutină, la o doamnă doctor pe care nu o cunoșteam, cea la care mă duceam de obicei, fiind în concediu. Mi-a făcut o ecografie și am auzit-o zicând încetișor:

-Felicitări! Sunteți aproape în patru săptămâni!

-Cine doamna doctor? Eu?

-Stimată doamnă, doar noi și cu bebe suntem în cameră, deci felicitările sunt pentru dumneavoastră!

Am crezut că visez, pur și simplu două minute nu am reușit să zic nimic. Mi-am tras o palmă să fiu sigura că nu am adormit și apoi m-am pus pe plâns. La fel ca și acum, de bucurie. Viața îmi dăduse ce îmi doream cel mai mult atunci când mă așteptam cel mai puțin. Doamna doctor mi-a pus o mână caldă pe umăr și de restul nu îmi mai amintesc nimic.

Știu doar că, după seara aceea, în care am împărtășit cu soțul și părinții micul secret și ne-am plâns toți de fericire, eu am început să mă schimb în multe aspecte și am făcut schimbări și în jurul meu.

Primul Pas. Schimbarea

Am pus stop dulciurilor, deși sunt o împătimita a ciocolatei, m-am pus în pat de la nouă seara, deși cel mai devreme adormeam la 12 noaptea. Am început să pun deoparte câte trei sute de lei lunar, deși până atunci nu știam ce este noțiunea ” a economisi”.

M-am schimbat și cei dragi au fost de-a dreptul șocați, întrebându-mă cum de m-am transformat peste noapte. Ei bine, iubirea pentru un pui mic care a crescut acolo în mine a fost și este atât de mare, încât orice schimbare mi-a venit ușor să o fac.

Pasul doi. Grija pentru calitate

Am început să solicit informații și să verific prin intermediul prietenilor, părerile despre mai multe clinici, pentru a decide la care să nasc. Grija pentru calitate a fost prioritatea mea și m-am asigurat că personalul medical este la cel mai înalt nivel, că îmi vor aduce bebelușul în cameră imediat după naștere, că voi fi învățată să alăptez.

Pasul trei. Cord Blood Center, un drum sigur pentru sănătatea copilului meu

Odată ce am bifat și am ales clinica, am început să mă documentez în privința recoltarii de celule stem din sângele de cordon ombilical, țesutul ombilical și chiar recoltare placentă.

Nu știam dacă puteam găsi o clinică care să le recolteze pe toate, dar aveam în minte un singur gând: să fac totul pentru sănătatea copilului meu! Băiatul prietenei mele din copilărie fusese diagnosticat cu leucemie acuta limfoblastica și numai eu știu cât s-au chinuit până au reușit să facă transplant de celule stem hematopoietice.

Mi-am zis de atunci că eu, dacă voi avea un copil, mă voi pregăti pentru orice risc și voi alege un drum sigur pentru sănătatea copilului meu. Așa am ajuns la Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România, cu o experiență de peste 20 ani în domeniu.

Primul transplant autolog de sânge ombilical din Europa a utilizat o grefă eliberată de Cord Blood Center, tehnologia de procesare utilizată de ei oferă posibilitatea stocării numărului maximal și a diversității tuturor tipurilor de celule stem prezente nativ in sângele ombilical și placentar. 78 de unități de sânge au fost procesate în laboratoarele proprii și pregătite pentru transplant în centre de specialitate din întreaga lume.

Toate aceste reușite mi-au dat încrederea să aleg Cord Blood Center ca partener de încredere pentru un drum sigur pentru sănătatea copilului meu.

Pasul patru. Curajul de a fi vulnerabil

Având drumul copilașului pavat cu siguranță, încredere mi-a mai rămas să îi zugrăvesc camera, să îi cumpăr hăinuțe și mai ales să îmi strâng curajul de a fi vulnerabilă! Pentru el, pentru micuțul meu!

Aud ceva! Bine ai venit!

*Superblog 2020

*Poze sponsor Cord Blood Center

1 gând despre „Cord Blood Center partener pentru un drum sigur pentru sănătatea copilului meu”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.