Superblog 2019

Mai mult decât accesorii ale frumuseții, bijuteriile sunt biografia sufletului!

 „Colectia de bijuterii este ca o biografie. O poveste care spune totul despre multe capitole mai mici ale vietii tale.”

Perfect adevărat și în cazul meu, colecția de bijuterii din argint stând mărturie a ceea ce vă voi povesti în continuare.

Prima bijuterie am primit-o de la mama mea și a fost o superba brățară handmade din argint cu un elefant în mijloc. Mi-a dăruit-o cu o zi înainte să dau Examenul de Capacitate și mi-a spus că, oricât aș fi de pregătită pentru acest examen, un dram de noroc este binevenit. Adepta a filozofiei budiste, mama știa că elefantul este intruchiparea zeului Ganesha, zeu al cunoasterii, dar și simbol al norocului, fericirii si longevitatii.

Am intrat la examen cu emoții până în gât. Aveam probă la limba și literatura română și îmi picase drept subiect să spun caracteristicile genului liric, cu exemplificare dintr-o operă preferată. Simțeam că îmi pierdusem vocea și gândurile intraseră într-un tunel atât de îngust încât nu mai puteau ieși la suprafață. Tăceam, tăceam și mă uitam la brățara mea cu elefant. Cred ca au trecut vreo cinci minute de tăcere și profesoara, ca să mă ajute, a început să mă întrebe despre brățară și despre elefanți. I-am povestit cu glasul plin de emoție că brățara era de la mama, că elefantul desenat pe brățară era un simbol al puterii regale, forței, dar si al răbdării, devotamentului, calități pe care eu le aveam și le arătam celor dragi. Treptat emoțiile s-au diminuat. Mi-am adus aminte, tot explicând despre elefanți, de poezia lui Marin Moscu, „Clepsidra vârtejului negru” și am reușit într-un final să trec proba. Când am ieșit din sala de examen, am sărutat brățara de la mama, îmi purtase noroc. Am ajuns acasă și am îmbrățișat-o cu ochii în lacrimi pe mama.

Anii au trecut și bijuteriile din argint s-au înmulțit în cufărul meu, devenind martorii tăcuți ai evenimentelor plăcute și mai puțin plăcute din viața mea. O pereche de cercei lungi din argint este cea care a marcat întâlnirea cu viitorul meu soț.

Eram la o petrecere cu ocazia zilei de naștere a unui prieten. Alesese un restaurant argentinian pentru acest eveniment, fiind un împătimit al mâncărurilor tradiționale din această țară, dar și al muzicii. Eram imbrăcată într-o rochie neagră, cu umerii și spatele gol, purtam pantofi stiletto roșii și așteptam cu nerăbdare un prim tango. Am așteptat aproape până la finalul petrecerii, dar a meritat. El, cel care m-a atras ca un magnet din prima clipă în care l-am văzut, m-a invitat la cel mai frumos dans. Trupurile noastre se unduiau cu grație și pasiunea creștea. Nici nu știu când s-a terminat petrecerea, cum am ajuns acasă, atât de îndrăgostită mă simțeam. Mi-am dat seama abia a doua zi că îmi lipsea unul dintre cercei și mă simțeam precum Cenușăreasa cu pantoful, doar că aș fi făcut orice să îmi recuperez cercelul, doar era bijuteria mea preferată, moștenită de la bunica mea. El a făcut rost de numărul meu și m-a sunat:

-Nu vei cunoaște niciodată cu adevărat o femeie până nu i-ai văzut bijuteriile! Eu tocmai am găsit un cercel superb pe pernă!

Sunt curioasă și încântată de ceea ce aud.

-Așadar ce ai aflat despre mine?

-Ești o femeie elegantă, creativă și ești atrasă de tot ceea ce este mistic, ocult dată fiind forma cerceilor – „dreamcatcher”. Te regăsești în arta simplității și a rafinamentului. Pentru tine bijuteriile din argint nu sunt doar simple accesorii care completează o ținută impecabilă, ci fac parte din personalitatea ta și îți dorești ca ele să te reprezinte cu adevărat. Prin urmare petreci destul de mult timp când le alegi. Dar când ai ales, știi sigur că ele transmit simțul tău estetic deosebit, atenția la detalii și noblețea ta sufletească.

-Incredibil! M-ai citit ca pe o carte deschisă și sunt mai mult decât surprinsă că ți-ai dat seama de atâtea lucruri doar privind un cercel!

-Mi-aș dori să aflu și mai multe dacă ești deschisă, poate schimbăm ritmul de tango cu salsa? Este in weekend un eveniment cu muzică spaniolă.

Așa a început povestea noastră, de la o pereche de cercei de argint și continuă și în ziua de azi. Săptămâna viitoare este ziua mea și totodată vom face 10 ani de când suntem împreună.

Cred că el a pregătit și un cadou deosebit pentru mine, căci am remarcat că s-a tot uitat pe site-ul de bijuterii al brandului Venda Jewelry. Mă bucur că a ales Venda, pentru că bijuteriile de aici au un design deosebit, iar eleganta si rafinamentul acestora sunt puse în valoare prin materialul de baza-argintul, prin finisaje de calitate, prin frumusețea pietrelor semiprețioase și prețioase.

Sunt curioasă, dacă va alege un colier de argint, o brățară charm sau o brățară de argint cu ametist verde.

Orice ar alege, mă voi bucura cu tot sufletul, pentru că în spatele acestei bijuterii marca Venda este povestea noastră de iubire, pură ca și argintul, strălucitoare ca un cristal swarowski și unică. Datorită acestei povești țesute din pânza sufletului, voi radia de frumusețe, indiferent de trecerea anilor, iar bijuteriile vor completa frumusețea, așa cum o fac stelele cu pânza cerului.

*Superblog 2019

2 gânduri despre „Mai mult decât accesorii ale frumuseții, bijuteriile sunt biografia sufletului!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.